srijeda, 1. kolovoza 2018.

Velika zabluda lefebvrista izražena u jednoj slici

Povodom razotrikavanja gadosti u kojim je godinama, čak decenijama izravno učestvovao američki kardinal McCarrick, pro FSSPX portal Gloria.tv donosi slijedeću karikaturu kojom vrlo plastično izražava veliku grešku svog razmišljanja:

[Bio sam upozoren da je McCarrick bio liberalni homoseksualni predator koji ne bi trebao biti imenovan kardinal. Ali tko sam ja da o tome vodim računa?]

Naime, Ivan Pavao II je bio po svemu sudeći upozoren na gnusna (ne)djela u kojima je izravno učestvovao kandidat za kardinalsko zvanje, McCarrick. Ipak, imenovao ga je kardinalom, uz vrlo poznatog Kaspera, te Bergoglia i ostalu kliku koja danas hara Crkvom.


Tog istog Ivana Pavla II Franjo proglašava svetim, preko svečanog čina kanonizacije na što je nadahunut od samog đavola.
Drugim riječima Franjo bi bio vikar đavla, a ne Isusa Krista.

Da Franjo provodi u djelo đavolje misli i nakane, to i ja osuđujem. Ali boguhula je smatrati takvog čovjeka Papom; nešto iza čega stoji FSSPX. 

To je veliki problem i zabluda Bratovštine.

3 komentara:

  1. Moramo znati sto govri sveto pismo. Ja nigdje ne mogu naci to o cem vi uporno pisete. Ali i te kako mogu naci da ste prokleti ako navjestate neko drugo Evandjelje koje primismo. A u njem lijepo stoji da treba zasjesti sin propasti na mjeto u sveti hram, a to Fsspx dobro zna i prihvaca jer je to Bog rekao a ne neki bloger ili papa.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  2. Znači logika je, pravovjerni katolici(pravoslavci s druge strane) odano su gradili za Boga, ono gdje će Antikrist zasjest, ali oni će ostati dosljedni do kraja Bogu u tome što su gradili. Pitam se gdje je granica, kad se prestalo gradit za Boga i počelo gradit za vraga? Prije 50ak godina, prije 150ak godina, prije 1000 godina, već na početku, odmah nakon uzašašća Isusovog? Samo da se u potrazi za pravovjerjem ne prestane tražiti Pravovjerni, Onaj koji vidi oduvijek kako je i koji jedini govori svakome kako treba. Zašto je onda tako teško priznati svaki svoje krivine, ako znamo da sve prašta?.....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek je bilo nereda u Crkvi, pa i grijeha među ljudima u Crkvi, ali službeno nauk se iskrivljuje povodom Drugog Vatikanskog Sabora. Pogrešni ekumenizam, nepravilni pojam Crkve i vjerske slobode. Odmah nakon toga mijenja se misa kao formalni znak promjene.
      Veliki otpad naviješten je od Svetog Pavla, i ostavljen je za zadnje vrijeme prije dolaska Antikrista.

      Izbriši