utorak, 7. kolovoza 2018.

Franjo daje komunistima novog blaženog: argentinskog biskupa "mučenika" Angelelli

Imamo na blogu oznaku za "postkoncilske deskanonizacije", posvećenu svecima Katoličke Crkve čija svetost je "poništena" u postkoncilskom periodu. To je jedan od podataka koliko je "postkoncilska Crkva" protivna Katoličkoj Crkvi. Sveci svečano proglašeni svecima, sada to po njima više nisu! Gdje to ima!?

[Novi "blaženik", Biskup Angelelli]

Ali, postoji i druga strana, isto vrlo loša, Bog zna koliko gora: postkoncilska proglašenja svetim ili blaženim onih koji to nisu.
Kratko ćemo to pokazati na slučaju argentinskog pro-gerilskog biskupa Angelelli. Naime, 14. kolovoza 1976. gine u prometnoj nesreći spomenuti argentinski biskup. Vatikanska komisija označava njegovu smrt kao "ubojstvo jednog mučenika".



[Montoneros su bili gerilsko teroristička argentinska organizacija, koje su onih decenija imale veliko prisustvo u Argentini i inače Južnoj Americi kao produžena ruka SSSR koji je tražio revoluciju s juga. Dolje, tukumanski gerilci]



Međutim, realnost je mnogo drugačija. Prvo, kako upozorava u nevjerici argentinski medij La Nacion, nije uopće dokazano da se radilo o podmetnutoj prometnoj nesreći.

Drugo, makar i bilo tako, biskup nije umro zbog vjerskih razloga, već jer je osvjedočeno bio pro-gerilski nastrojen, napojen heretičnom "teologijom oslobođenja". 

[Biskup La Rioje, Mons. Angelelli, blagoslovio je Salu i pohvalio napore drugova peronista]

Prijateljevao je sa gerilskom skupinom "Montoneros", kao što se vidi na slici, kad im je služio misu.

Inače, po svjedočanstvu nekih bivših gerilaca, zalagao se za uručenje oružja toj grupi klasificirane ništa manje do teroristička skupina.


[Dan danas, Montoneros žive u sjećanju ljevičara koje slave kao heroje. Argentina je puna bjesne ljevice]

Ali, Franjina politika zalaže se otvoreno za promidžbu svih ljevičarskih i radikalno ljevičarskih strujanja. Ljevičarskih i gnjevno antikršćanskih. To je jednostavno razlog ovog "blaženstva".

Mons. Aguer, Nadbiskup La Plata, kojeg je Franjo poslao u penziju odmah nakon navršenih 75. godina - Aguer je bio poznata oporba Bergoglio u Argentini - izjavio je da ne može da shvati ovo proglašenje blaženim. Dok s druge strane ne proglašava se blaženim i mučenikom katolički filozof Carlos Sacheri, kojeg s ubili na vratima crkve i čija krv je poškropila njegovu ženu i djecu?

Uistinu, lako je za shvatiti. Filozof Sacheri bio je "desni" i u svojoj knjizi Skrovita Crkva optužio je je greške naprednjaka i marksističku infiltraciju u katoličkim redovima.

Nema komentara:

Objavi komentar