nedjelja, 5. kolovoza 2018.

Među prvim posljedicama Bergoglieve promjene katekizma: Lobby LGBTI se nada da su sad oni na redu

Hoće reći, da kad se promijenio nauk o smrtnoj kazni, zašto ne i o stavu Crkve prema homoseksualnosti?

Zbog toga ističu: 


[Slika sa početne stranice New Ways Minstry]

"Bitno je za katolike koji brane LGBT jednakost uvidjeti važnost ove promjene, jer kroz desetljeća, katolici koji se protive jednakosti LGBT argumentiraju da je nemoguće promjeniti nauk Crkve", kliče New Ways Ministry, grupo posvećen 'približavanjem' Crkve sodomskim stanovištima izloženim na njihovoj web stranici, nakon promjene u Katikizmu. "Često ukazuju na činjenicu da je osuda relacija osoba istog spola u samom Katekizmu, i na osnovu toga niti žele ući u diskusiju. Ipak, nauk o smrtnoj kazni bio je u Katekizmu, i više nije..."

Svakako, razmišljanje je čista logika. I, svakako, varaju se jer je promjenu napravio Jorge Mario Bergoglio, a ne Papa.
Ali, ako se prihvati Bergoglio za Papu... onda katolici imaju veliki problem, koje ima samo jedno rješenje: Mrš van!





[Krzysztof Charamsa, svećenik homoseksualac koji je javno priznao svoju vezu sa kataloncem Eduard Planas. Charamsa je služio u Kongregaciji za nauk vjere. Svaka čast! Između ostalog, Charamsa je izjavio da cijeli Vatikan zna da je Pavao VI, glavni akter Drugog Vatikanskog Koncila, bio homoseksualac. Navodi njegovu vezu sa glumcem Paolo Carlini. Makar izgleda da to nije bila jedina homoseksualna veza. Vidi ovdje. Charamsa se također moli za nezavisnost Katalonije. Nazdravlje.
Vratimo se za čas na Pavla VI. To njegovo nagnuće tumači promidžbu tolikih homoseksualaca u hijerarhiji. Odatle navala lgbt kleriga posebno na zapadu narednih decenija. I takvog čovjeka kanonizira Franjo ove jeseni?
]

Nema komentara:

Objavi komentar