ponedjeljak, 1. listopada 2018.

O Franjinom pozivu na molitvu Gospi i Arkanđelu Mihailu

Franjo poziva "vjernike iz cijeloga svijeta" - pretpostavljam da ne moraju biti katolici; doista u pozivu se spominju i "ruski mistici i veliki sveci svih tradicija" -, “da se mole Svetoj Majci Božjoj da stavi Crkvu pod svoj zaštitnički plašt: da je čuva od nasrtaja zloga, velikog tužitelja, te da ona istodobno postane sve više svjesna pogrešaka, zabluda, zlostavljanja počinjenih u sadašnjosti i u prošlosti te da se bez imalo oklijevanja upusti u borbu kako zlo ne bi prevladalo”.

1. Spominje se "Veliki Tužitelj" (ne engleskom velikim slovima), upravo kako je prije dvadeset dana Franjo pravio aluziju na Vigana u svojim propovijedima. Što hoće Franjo? Da ga vjernici zaštite od nasrtljivog Vigana koji je kriv jer ga je optužio za prikrivanje McCarrickovih zlostavljanja, poznavajući stvari iz prve ruke? Onog istog zlostavljača i kvaritelja mladih bogoslova čija su zlodjela postala očigledna svima tek kad je civilni sud iznio prljavštinu na vidjelo? Onda je tek bio smjenjen, ali Franji informacije nisu bile potrebne, već ih je imao. Plus svega toga, slao ga je u Kinu na pregovore sa komunistima. Sada je dakle Franjo, koji ne kleči ped Presvetim ali kleči pred muslimanima i transeksualcima kad im pere noge, pozvao vjernike - da se razumijemo, ne govori se o katolicima - koji non stop govori i govori o "solidarnosti", "okolišu", "rasizmu", "ksenofobiji", i sl.; sada on odjednom postaje skrušen i pobožan i zove vjernike da mu pomognu. Jer što će, jadan on, napadnut je teško. I Crkva je napadnuta, i treba je odbraniti. Svakako, u prvom redu od njega samog.

2. "moleći od Svete Majke Božje i sv. Mihaela Arkanđela da štite Crkvu od đavla koji nas uvijek želi odijeliti od Boga i jedne od drugih". Loši treba da budu odjeljeni od drugih, da ih ne kvare i da preko kazne dođu do pokajanja. Zašto se ne kažnjavaju loši, a ne podržavaju dobri? Evo, naš zemljak Cupich, od Franje izabran za kardinala, kažnjava svog svećenika jer je spalio LGBTI zastavu koju je lobby gay - infiltriran unutar Crkve - koristio još prije dvadesetak godina. Kažnjava se onog koji je spaljuje, i preporučuje mu se ići u duševnu bolnicu, dok se lgbti momčine ostavljaju na miru.

3. Moliva Svetom Mihailu Arhanđelu donesena je od Pape Lava XIII, nakon što je imao viziju sotonskog napada na Crkvu. Toliko ga je dojmila ta prijetnja da je odredio da se nadoda nakon mise - svakako Tradicionalne, one iste od apostolskih vremena pa do nakon Drugog Vatikanskog Koncila kad je bila dokinuta - uvijek moliti tu molitvu.

Također i ja, nakon što skoro svaki dan izmolim tradicionalni misal, izmolim i te određene molitve. Svakako, ne na tvoju nakanu, Franjo, već da nas Bog oslobodi tvog zlog nauka, da se Crkva odbrani od naleta zla. I za tvoje obraćenje, jer dok je duša u nekom, moram se moliti za istog, što ne lišava upozoravanja od tvog uvođenja u zabludu, naprotiv. Jednako i krunicu, i još nešto. Grmilo, sjevalo, mora biti vremena za to.

Ali tko je dokinuo tu molitvu postavljenu za moliti nakon svake sv. mise? Upravo Pavao VI i liturgijska reforma 1969; ono isto što ti dižeš do neba. Sad ćeš i kanonizirati Pavla VI i to dokidajući ono nešto malo kriterija što je ostalo kod proglašavanja svetih: još Ivan Pavao II dokinuo je potrebu postojanja "advokata đavla", tj. onog koji bi tražio nedostatke predloženog za kanonozaciju; ali ti ideš još dalje ovom prilikom: specijalnim dekretom poništio si potrebu i jednog jedinog ozdravljenja potrebnog za kanonizaciju u slučaju Pavla VI. Ti si rekao nek bude svet "koncilski Papa", Papa koncila koji nam je donio tolike duhovne darove.

I sada, netko tko uzdiže do neba pokretača svih reformi koje su napravile zgarište među vjernicima, nekog tko je između tolikih stvari dokinuo i obveznu molitvu Arkanđelu Mihaelu; taj isti sada glumi pobožnjakovića i poziva "vjernike" na molitvu koja tako "tradicionalno i pobožno zvuči".

No, ovdje smo vakcinirani od tvog sarkazma. Ovdje si pred zrcalom koje odražava tvoju surovu stvarnost.

3 komentara:

  1. Pa neka ga ljudi i poslušaju, neka se odazovu molitvi.Ako se posve u pravu, ta molitva može ići samo na Franjinu štetu.

    Ifka

    OdgovoriIzbriši
  2. Zrtva je Bogu duh raskajan , srca skrusena i ponizena, Boze , neces prezreti.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši