petak, 5. listopada 2018.

Hladna osveta, najgora: Salvini ponizuje Junckera do krvi

U kojoj ima dosta vina, i sličnih tekućina. Naime, Predsjednik Evropske Komisije (CE), Jean-Claude Juncker je upozorio Italiju da će završiti kao Grčka ako se potvrdi porast talijanskog deficita na 2,4% u odnosu na ukupni društveni proizvod Italije. Svakako da se radi o prijetnji Italiji zbog antimigracijskog zaokreta nove vlade. Usput, Grčka nije bila najzaduženija zemlja Evrope, ali onaj dug što je imala nije htio biti oprošten da bi ih se primoralo za prijem migranata iz Turske prije mora na početku migrantske krize. Bilo koja zemlja koja se pobunu protiv politike koja joj je određena voditi, biti će neminovno kažnjena instrumentom zahtijevanja isplate duga.

Evropi je stoga potrebna prava revolucija odvažnih snaga koje će se usuditi prkositi vanjskim, zarobljavajućim odredbama.

Salvini je odgovorio hrabro i duhovito, nadamo se da mu snaga ne popusti nakon udaraca koje će primiti. Komentirao je da "on govori samo sa trijeznim osobama koje ne pretjerivaju". I, "ako utipkate na google Juncker trijezan ili pijan dobiti ćete dosta evidentnih podataka i ponekad impresionantnih".

Dalje je napao: "Ovaj gospodin, kojeg mnogi niti poznaju, vodi jednu Vladu koja upravlja sa 500 milijuna evropljana i prema tome teorijski je moj predsjednik i bilo čiji drugi. Dolazi iz financijskog raja i ako utipkate na google Juncker trijezan ili pijan dobiti ćete dosta evidentnih podataka i ponekad impresionantnih".

I Jean-Claude Juncker je izišao u susret Salvinijevim riječima nacuclan do očiju:


 

Nema komentara:

Objavi komentar