srijeda, 10. listopada 2018.

Još o Bergogliovom štapu

Čim se pojavio Bergoglio na otvaranju "Sinode za mlade", privukao mi je pažnju štap koji je koristio tom zgodom, zbog jezivog i zloslutnog dojma koji je ostavljao.


Svakako, mnogi katolički blogovi i stranice također su se osvrnuli na ovu pojavu, i ustanovili vezu između njegovog lika i štapa korištenog u okultne svrhe i od vještica. Novus Ordo Watch navodi nekoliko takvih stranica, i ovdje pravim zbirku izloženih slika.

Da li mu je taj štap netko "uvalio"? Jedan kršćanin ne može ići sa tim, i treba prepoznati taj sinkretizam "iz aviona". Ali Bergogliu to ne smeta. Da li to radi svjesno ili ne, ne zanima me. Bergoglia optužuju njegove riječi, "nauk", geste i poruke. No, ne može se preći preko ovog. I ovo je jedna zloćudna, stravična pouka. Do kojih će zabluda odvesti ovaj čovjek naivne?

Inače, ovaj štap ide kao prsten na ruku njegovom stilu i propovijedanju. Jedan dan kaže nešto što može proći, drugi ide sa otvorenim nijekanjem kršćanske doktrine. Tako zabluđuje i vara bez prestanka. Modus operandi okultista je ovakav:

"Vještica nije vezana za dogmu. To ih čini prijetnjom za kršćanstvo utemeljeno na doktrini. Vještica inzistira da sve što je u stvaranju ima svoje mjesto. Crkva je inzistirala na dvije suprotne supstance Boga i đavla. Vještica traži sintezu."
Nicholaj De Mattos Frisvold- Zanatstvo nepokornih. (Opaska: ne propustite kako sinkretisti primjenjuju nešto slično misli vodilji Hegelove filozofije: teza, antiteza, sinteza. Jer je izvor praktično isti.)

Dok je Fr. Tom Rosica, Vatikanski glasnogovornik za tisak, nedavno ovako opisao svog "šefa":

"Papa Franjo prekršava katoličke tradicije kad god želi biti "oslobođen od poremećenih veza." Naša je Crkva ušla u novu fazu: s dolaskom ovog prvog isusovačkog pape otvoreno je vladana pojedincem nego po autoritetu Pisma ili čak vlastitim diktatima tradicije i Svetog Pisma."

Obratite pažnju na izraz "naša Crkva" koji upotrebljava. Da, to je "vaša Crkva", a ne Božja.

Slijede slike uz par kratkih komentara:



 Dvije djevojke mu daju pripremljen štap. Ova slijeva nije baš tako mlada kako se čini. Pogledajte crvenu vrpcu na njenoj lijevoj ruci:


 Da li ova djevojka zna što je to?
 Madonna zna: zato je i pokazuje da se vidi. To je talisman vještica i kabale, jedna vrsta hibrida židovskog talmudizma i ikonografije vještica.

















Bože, oslobodi nas ovog!

3 komentara:

  1. : Gal 3,1-5; Otpj. pj.: Lk 1,69-75; Lk 11,5-13
    Prvo čitanje: Gal 3, 1-5
    Jeste li primili Duha po djelima Zakona ili po vjeri u Poruku?
    Čitanje Poslanice svetoga Pavla apostola Galaćanima
    O bezumni Galaćani, tko li vas opčara? A pred očima vam je Isus Krist bio ocrtan kao Raspeti. Ovo bih samo htio doznati od vas: Jeste li primili Duha po djelima Zakona ili po vjeri u Poruku? Tako li ste bezumni? Započeli ste u Duhu pa da sada u tijelu dovršite? Zar ste toliko toga uzalud doživjeli? A kad bi doista bilo uzalud! Onaj dakle koji vam daje Duha i čini među vama silna djela, čini li to zbog djelâ Zakona ili zbog vjere u Poruku?
    Riječ Gospodnja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Just wish to say your article is as amazing. The clearness in your post is simply great and i can assume you're
    an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post.
    Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

    OdgovoriIzbriši