četvrtak, 11. listopada 2018.

Cijeli Zapad ima svog Komšića

Zato uzalud ti je tražiti nešto "bolje" vani. Centar Napulja, Porta Nolana:



Smrad, nekultura, zapuštenost, dekadencija, gnjilež koju donose dovedeni od evropskih komšića da nas sve i svugdje drže pod čizmom. Nekad janjičarskom, sada multikulturnom.


U BiH jasno se vidi cijeli problem Evrope (prvenstveno Balkana i Zapadne Evrope): prodor Islama koji nam ne da disati, s jedne strane, s druge posljedice šizme 1054. Uza sve to onaj koji sjedi na Svetoj Stolici, i niti je svet, niti je Stolica, niti nam je prijatelj. Nema blagoslova dok je sve tako, i samo nam ostaje stenjati.

Pariz je izgubio milijun i po turista prošle godine zbog bogatstva i sigurnosti koje nam daje "multikulturnost" i programirana invazija.

Ali da znaš da nema više gdje tražiti da je "bolje". Ovdje je gdje se je boriti i izdržati, a možda uza sve je još i lakše. Usput, upravo ovo je demokracija, nije pokojna već je takva.



Ako je demokracija aritmetika, nema izbora dok se dopušta da izvjesne stvari mogu biti izabrane. Sustav mišljenja u kojem muškarac može imati četiri žene; gdje žena vrijedi pola muškarca; gdje se uči da napustiti takav sustav mišljenja zahtijeva smrtnu kaznu; gdje sve treba biti pod čizmom takvog sustava... ne može biti legalan.

Dok muhamedovci ne ostave sljedbu, dok se jasno ne odbrani i istakne kršćanski temelj društva... ne može biti duhovnog - tj. onog pravog - blagostanja.

Vrijeme je pokore, izdržljivosti, hrabrosti... svugdje!

Nadam se da ćete barem prestati čestitati Bajram.

Nema komentara:

Objavi komentar