srijeda, 3. listopada 2018.

Je li mogao naći ružniji štap?

Ovu palicu - navodno palicu - Franjo je koristio pri otvaranju Sinode za Mlade. Možda ne trebamo previše da razbijamo glavu otkud ovakva grdna štapina? Možda je netko našao na otpadu, pa mu donio, a njemu se svidjelo. Ružno, pa dobro.


Navodno, možda hoće reći da simbolizira Krista na križu, uzdignutih ruku. Jedan čavao koji prolazi kroz oba vrha, koristio bi za tu svrhu. A jedan okrajak koji izlazi u korjenu krakova, trebao bi značiti Kristovu glavu. U najboljem slučaju, prelazeći preko gadne ružnoće i nedopustive površnosti kojom se vrijeđa Otkupitelja.

Ali daje dojam onog što doista priliči Franjinom djelovanju: glava izgleda odrubljena, ustvari to je vrat bez glave. Simbolizira napad na Krista. Onaj o kojem žude, ali ne mogu izvršiti. Izvršavaju ga u dušama koje zavode.

Kao što je ljepota odraz Božji, tako je ružnoća odraz đavla i njegovog djelovanja.

Par opaski: "čavao" koji prolazi kroz dva kraka, ili roga, turobno i zloslutno je iskrivljen. Neumjesno crn. Podsjeća na u svoje vrijeme (1921) osuđenu "umjetnost" belgijanca Alberta Servaes (1883-1966), koji je 1919-te naslikao ugljenom crteže motiva križnog puta, od kojeg je posebno istaknuta dvanaesta postaja:



Pogledajte "Kristove" prste i nokte. Dugi, tanki, iskrivljeni. Tako prikazuju nokte neke vještice za Halloween.


Inače, govori se mnogo lošeg o ovoj sinodi. Veliki upliv lobija lgbti. Bježite od tih stvari kao od zmije.



Ispravka: pogriješio sam u ocjeni. Na palici se vidi glava, nije odrubljena. Ali se može primjetiti drugi detalj. Loše prikazan Isus je kao mladica koja izlazi iz debla. To je aluzija na kršćane kao mladice židovskog debla; i da njihov savez još uvijek vrijedi. Što je svakako pogrešno, kako smo to nekoliko puta objasnili:


22 komentara:

  1. Ovaj kraj njega mora dobro pazit da ga ne nabode sotim. Jel ima oruzani list za to.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  2. Lako za stap. Na sinodi su dva kineska "biskupa" odobrena od komunisticke vlasti i koji su joj prisegli na vjernost. Jedna od najvecih hereza u povijesti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Implicitne, da ne govori otvoreno, kao što je njegov stil u najvećem broju slučajeva. Protiv smrtne kazne bio je eksplicitan.

      Izbriši
  3. Lako za ovo , lako za ono. Toleriranje malih stvari nas je dovelo i do tako krupnih tolerancija. Mlakima je sve mlako i nista im nije vazno.
    Porusili su oltare-imamo nove.
    Promijenili su Misu-imamo gozbu.
    Okrenuli su Bogu ledja-gledaju narod.
    Ukinuli pricest klececi na usta-ovako je prakticnije.
    Izvan Crkve nema spasenja-ostani tamo gdje jesi, ekumenizam.
    Nedaj vracarici da zivi-zloduhAsiza.
    Celibat-pederluk i pedofilija...
    A sve je pocelo sa ne vjernosti u malim stvarima.
    Robelar


    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se s tobom u potpunosti ali iszo tako mislim ako imas dvije stvari pogresne prvo bi trebalo rijesit veci problem. U ovom slucaju moje je misljenje kako je veci problem rijesit herezu komunistickih biskupa nego stap

      Izbriši
  4. Stvar je u tome da upravo pod ovim stapom moze doci do zastranjenja. Takav stap to i omogucuje.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E ovo je zbilja vrhunac "vjerničkog" licemjerstva: "Stvar je u tome da upravo pod ovim stapom moze doci do zastranjenja. Takav stap to i omogucuje."

      Pored svega što je ovaj monstrum-hereziarh (sa ruglom od "pastirskog" monstrum-štapa) do sada zloradio, bogohulio i rugao se svemu presvetom, izbaljezgao svakakve gadosti, štitio i štiti sotonske pedofile i pedere i o tome i dalje ćuti, kao što ćuti o paklenoj amoris leticii ... eto tek sa ovim štapom može doći do njegovog zastranjenja!?
      Bože me sačuvaj od ovakve "vjerničke" pameti.

      P.

      Izbriši
    2. P., uopce nije bezazleno kako vi to pokusavate ismijati, nego je takodjer otvoreni cin sotonizma. Druga stvar sto niste upuceni (Bogu hvala) o tim okultnim detaljima. A ako vas zanima..


      https://www.barnhardt.biz/2018/10/04/satanists-manifesting-antipope-bergoglio-carries-a-stang-the-ritual-staff-of-witchcraft/

      https://www.barnhardt.biz/2018/10/05/wiccan-stang-given-to-antipope-bergoglio-by-woman-wearing-wiccan-red-string-bracelet/


      Izbriši
    3. P. Volio bih vidjeti Crkvu u kojoj se ti molis. Nesto mi govori da ti uopce ni ne molis, pa makar i sam doma. Osim stvari kojima napadas i kritiziras papu , sto svi vec znamo, nemoguce je s tobom uci u bilo kakvu raspravu jer ti covjek treba tumaciti kao malom djetetu same osnove. Otkrio si toplu vodu i svima nam otvorio oci , papa je los i pun pogrjesaka. I sta sad dalje. Konstatiras stvari koje svi vide i toga se drzis kao pijan plota , neznajuci ni uzrok , ni vezu ni posljedice. Tebe to ni ne zanima , nego kao dezurni policajac camis u zasjedi papin sljedeci potez. Ako ga nema ti si nesretan jer ne znas nista drugo. Mislis da bi mi drugi previdjeli neku papinu gresku. Sta sam zelio reci u vezi tzv. Pastirskog stapa , ne zelim ti ni pokusati tumaciti jer ne bi shvatio. Jednostavno ti nije i nece biti dano.
      Robelar

      Izbriši
    4. Memento, svakako da štap ukazuje na puno toga, i podsjeća na okultne instrumente. Nažalost, Ivan Pavao II već je koristio štap sa "raspelom", vrlo gadnim, koji podsjeća na crteže Servaesa. Dok je Pavao VI nosio efod neko vrijeme. Kao što i skulptura dvorane za prijeme Pavla VI podsjeća na mračnu baru Halloweena.
      Sve te indikacije bi trebale biti spaljene, prethodno poškropljene blagoslovljenom vodom. Ali su još gora učenja suprotna vjekovnom nauku.

      Izbriši
  5. Ne pada mi na pamet raspravljati se ili dokazivati se "vjernicima" bergoglianskog tipa, kakvi su Memento Mori i Robelar. Što vi uopće tražite na ovakvom blogu na kojem je jedan sotonist - kojemu se vi klanjate tj. idolopoklonite kao papi - totalno raskrinkan.
    Vaša, bergoglianska (2.vatikanska) "nova-evangelizacija" ovdje ne može proći!
    Već sam napisao i ponavljam: za koga je Bergoglio papa taj će i Lucifera isto tako častiti!

    Koja je to slijepoća gledati ovo zlo koje se valja Vatikanom i tkz. katoličkim svijetom i u tome vidjeti bilo što dobro. Takvi, apologeti zla, strašno će patiti jer su Zlo prikazivali i priznavali za dobro, i samim tim su zanijekali Dobro.
    Koliki čovjek mora biti idiot vidjeti u Zlu - Dobro?!


    P.

    OdgovoriIzbriši
  6. P., ne znam sto vas muci u zivotu. Bergoglio je antipapa, uz sve formalne hereze, iz razloga sto nikada nije ni postao papa. Benedikt XVI. je i dalje slabi materijalno hereticni koncilijarni papa. Imate li mozda ekskluzivna prava na pristup ovom blogu? Ovdje dodjem jer ima mnogo kvalitetnih vijesti, iako se nimalo ne slazem sa sedevakanstistickim stavom.

    "Tko dakle kaže, da nije po ustanovi samoga Gospodina Krista, ili po Božjem pravu, da blaženi Petar u prvenstvu nad čitavom Crkvom ima TRAJNE nasljednike; ili da rimski prvosvećenik nije nasljednik blaženog Petra u istom prvenstvu: neka bude kažnjen anatemom." (Prva dogmatska konstitucija
    "Pastor aeternus")

    O priznatim ukazanjima necu ni pocinjati (Fatima, Bl. Emmerich, Sv. Franjo Asiski, La Sallete) jer ni jedan sede ih ne moze prihvatiti i ostati sede, pa se uvijek, logicno, ide na onu kartu da nisu obavezna.
    Ako taj trajni period ima iznimku od 56 godina, super. Ja ne vidim nigdje taj asterisk u dokumentu.

    Postoji razlika izmedju materijalnog i formalnog heretika, koju je vrhunski objasnio mozda najbolji strucnjak kanonskog prava zadnjih 100ak godina, father Hesse..Ni ja ne planiram uvjeravati sedevakantiste po tom pitanju, niti se spustati na nivo "mjerenja" tko je veci vjernik.


    Na Posljednjem Sudu cemo vidjeti tko je bio u pravu, a do tada bih savjetovao malo manje "friendly fire-a"..

    Memento Mori

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Memento Mori, nauka Spasitelja je uvjek bila razumljiva tkz. malenima, danas bi se reklo nepismenima ali čistoga srca, a ne tkz. učenima, mudrijašima, farizejima koji su u stanju Istinu vidjeti u laži, Dobro u zlome.
      Ova tvoja logika o Bergogliu i Ratzingeru je van svake pameti. To je totalno kvazi-crkveno ludilo, jer su oba antikristi.
      Kako jadan čovječe netko tko se moli u djavoljoj špilji sa Djavoljim poslanicima može biti Kristov namjesnik na Zemlji?
      O njegovom bijegu (i kukavičkom sakrivanju u Vatikanu) zbog ucjene i formalne zaštite (nečinjenjem tj. nekažnjavanjem ili čak njihovim promicanjem) najvećih sotonista koji se mogu zamisliti kojima je bio okružen - pedofila i pedera već svi znaju i toga smatrati papom je zločin protiv Duha Svetoga. A koliko je tek po Duhu Svetom zloduh Asiza, gdje se i on klanjao i "molio"?
      Kakva li se anatema može sručiti na glavu onome koji ovakve gnusne spodobe može smatrati papom - izabranim po Duhu Svetom - nezabludivim, e za takve piše da im je bolje da si ni rodili nijesu.

      Tko nije spreman dati život za Krista nije Kristov! Biti Papa i ne biti Kristov nije moguće! Tko nije Kristov ne može biti Papa!

      A o Bergogliu ni riječi neću reći, nego samo to da njega smatrati kršćaninom je već prokletstvo.

      P.

      Izbriši
    2. Ne znam kako, to je pitanje koje je mucilo i nadbiskupa Lefefebvrea:

      “A grave problem confronts the conscience and the faith of all Catholics since the beginning of Paul VI’s pontificate: how can a pope who is truly successor of Peter, to whom the assistance of the Holy Ghost has been promised, preside over the most radical and far-reaching destruction of the Church ever known, in so short a time, beyond what any heresiarch has ever achieved? This question must one day be answered…” (Le Figaro, August 4, 1976)


      Ne znam, misleci da tim cinom doprinosi kvazi-ekumenizmu ili u strahu od mucenicke smrti. Zlocini protiv Duha Svetoga:

      1 Ne ufati se u spasenje.
      2 Zlo se ufati u spasenje bez dobrih djela.
      3 Suprotiviti se istini poznatoj.
      4 Zavidjeti duhovnim dobrima svoga bližnjega.
      5 Otvrdnuti u grijehu.
      6 Ne pokajati se ni na smrti.

      Ako ja nisam spoznao (valjda po tocki 3) da on zbog toga nije papa, kako ja grijesim protiv Duha Svetoga, ako si na to mislio ili ne znas sto je grijeh protiv Duha Svetoga?

      Benedikt tim uzasnim cinom nije nuzno izgubio stolicu. Opet ponavljam, prouci razliku izmedju materijalnog i formalnog heretika.

      Ovdje je zastupao suprotno misljenje: “Show me just what Muhammad brought that was new and there you will find things only evil and inhuman, such as his command to spread by the sword the faith he preached.”


      Ako ni nadbiskup Lefefebvre nije bio siguran po pitanju IP2., zasto bih ja radi svog spasenja morao biti po pitanju Benedikta koji je bio manji materijalni heretik od IP2?


      Pretpostavljam da TLM una cum mise za tebe P., smrtno gresne?

      Hoces li mi molim te objasniti ako uzimas u obzir da su svi pape formalni heretici of VII. i da li je onda svako njihovo redjenje biskupa po novom obredu takoder nistavno ili ne? Onda nitko od nas nije npr. ni primio svetu Potvrdu, a vrlo vjerojatno ni Tijelo Kristovo s obzirom da nema vise svecenika na nasim prostorima koji su staro obredni nacin redeni plus da sluze TLM?

      Ili ne zastupas tu tezu? Tko ce izabrati novog papu kada hijerarhije vise nema? Americki sedevakantisticki biskupi?
      Zar bi Bog u ovoj krizi ucinio pristup istini (sede kapelicama) pretezito u Americi i to je to?

      SSPX npr. ima svoje prisutstvo u manje vise svakom kutku Zemlje.

      Kako to objasnjavas?

      Zasto Fatima govori o Sv. Ocu koji ce biti ubijen na vrhu brda? Zasto La Sallete spominje dvojicu papa koje vodi crv, ako nisu bili pape? Ako si imalo posten prema sebi nemoj mi dati ogovor o nepotrebnosti priznavanja katolickih priznatih ukazanja zbog nemogucnosti odgovora na to pitanje!

      Nemamo unisono nacavanje Otaca da li bi Benediktova molitva u Asizu ili dzamiji bio automatski cin gubitka stolice.

      Citirajte jednog, a ja cu Surazea i Cajetana i sto cemo onda?

      Francisco Suarez (1548.-1617.) u svom De Fide, 10. rasprava De Summo Pontifice, 6. odjeljak, §§3-13. Opera omnia, 12, 316-318, navodi, poput Cajetana, da Papa ne gubi pontifikat zbog svojega krivovjerja, bilo da je ono tajno ili čak notorno. On tada izlaže ono što je po njegovu mišljenju zajedničko objašnjenje teologa. Javno i okorjelo (tj. ustrajno) krivovjerni papa gubi pontifikat kad Crkva proglasi njegov prijestup.


      Hoces li jednog dana, ako bude prilike, primiti bolesnicko pomazanje i ispovijed od “heretika” ili ces radje skociti u vjecnost bez toga? Ili ce mozda biti koji sede svecenik u blizini?

      I ne mislim da je Benedikt pobjegao. Mislim da je, s obzirom da je upucen u trecu fatimsku tajnu, na ovaj nacin sprijecio da kljucevi Petra padnu u ruke vrata paklenih i na jedan nacin sebe bacio na mac, da sotonin covjek ne sjedne u vrh i formalno upravlja, sto bi ismijalo Gospodinove rijeci i samu nezabludivost Crkve.

      Izbriši
    3. Memento Mori napisa ovu psihodeličnu, bergogliansku par excellence, misao u zadnjem stavku svoga komentara (što me konsterniralo, jer mislio sam da je moguće samo jednom Bergogliu smisliti ovako nešto):

      "I ne mislim da je Benedikt pobjegao. Mislim da je, s obzirom da je upucen u trecu fatimsku tajnu, na ovaj nacin sprijecio da kljucevi Petra padnu u ruke vrata paklenih i na jedan nacin sebe bacio na mac, da sotonin covjek ne sjedne u vrh i formalno upravlja, sto bi ismijalo Gospodinove rijeci i samu nezabludivost Crkve.".

      Vidjeti u Ratzingeru gotovo spasitelja neću ni komentirati jer sam već napisao što mislim o njemu.

      Ja mislim da su ključevi sv. Petra pali u ruke vrata paklenih i da je Sotonin čovjek - Bergoglio - sjeo u vrh i formalno upravlja i da on ismijava Gospodinove riječi (i još više i gore od toga - on hoće da satre riječi i nauk Gospodinovu) i da sve ovo zlo koje se valja Vatikanom dokazuje da je samo On - Gospodin Isus Krist - nezabludiv i da na njemu počiva Crkva i vrata paklena neće je nadvladati!!!

      Samo bezbožni ludjaci ili sotonisti mogu misliti da se mogu Bogu suprotstavljati i rugati se.

      Memento Mori, ne srljaj više, ovo je pogibeljno što buncaš - memento mori!

      P.

      Izbriši
    4. Memento Mori napisa ovu psihodeličnu, bergogliansku par excellence, misao u zadnjem stavku svoga komentara (što me konsterniralo, jer mislio sam da je moguće samo jednom Bergogliu smisliti ovako nešto):

      "I ne mislim da je Benedikt pobjegao. Mislim da je, s obzirom da je upucen u trecu fatimsku tajnu, na ovaj nacin sprijecio da kljucevi Petra padnu u ruke vrata paklenih i na jedan nacin sebe bacio na mac, da sotonin covjek ne sjedne u vrh i formalno upravlja, sto bi ismijalo Gospodinove rijeci i samu nezabludivost Crkve.".

      Vidjeti u Ratzingeru gotovo spasitelja neću ni komentirati jer sam već napisao što mislim o njemu.

      Ja mislim da su ključevi sv. Petra pali u ruke vrata paklenih i da je Sotonin čovjek - Bergoglio - sjeo u vrh i formalno upravlja i da on ismijava Gospodinove riječi (i još više i gore od toga - on hoće da satre riječi i nauk Gospodinovu) i da sve ovo zlo koje se valja Vatikanom dokazuje da je samo On - Gospodin Isus Krist - nezabludiv i da na njemu počiva Crkva i vrata paklena neće je nadvladati!!!

      Samo bezbožni ludjaci ili sotonisti mogu misliti da se mogu Bogu suprotstavljati i rugati se.

      Memento Mori, ne srljaj više, ovo je pogibeljno što buncaš - memento mori!

      P.

      Izbriši
    5. “Ja mislim da su ključevi sv. Petra pali u ruke vrata paklenih “. Ne znam tko je bezbozni ludjak u toj prici.

      Kako je to moguce uz ove rijeci “Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.”??

      Nisu svi sede kao ti. S nekima se da logicno raspravljati i voditi zanimljiva diskusija bez vrijedjanja.

      Ti si neki tezi kompleksas koji od sugovornika ocekuje odgovore, a sam ih ne moze dati.


      1. Da li su TLM una cum mise za tebe P., smrtno gresne?
      2. Ako su svi pape formalni heretici of VII., da li je svako njihovo redjenje biskupa po novom obredu takoder nistavno ili ne?
      3. Koju sedevakantisticku teoriju zastupas? Da li je itko od koncilijarnih papa ikada bio papa?
      4. Zasto Fatima govori o Sv. Ocu koji ce biti ubijen na vrhu brda?
      5. Zasto La Sallete spominje dvojicu papa u dvadesetom stoljecu koje vodi crv, ako nisu bili pape?

      Kao sto rekoh, ako si imalo posten prema sebi nemoj mi dati ogovor o nepotrebnosti priznavanja katolickih priznatih ukazanja zbog nemogucnosti odgovora na to pitanje, nego mi daj logicno objasnjenje na te pitanja.


      Izbriši
    6. Moja opaska: privatne objave nisu mjerodavne.

      Izbriši
    7. S moje strane: sakramenti su FSSPX su potpuno valjani.
      Problem je njihovo učenje o Papi.
      Mnogi sedevakantisti su upravo zbog toga došli iz redova FSSPX. U zadnje vrijeme dolaze također direktno iz Novus Ordo.

      Izbriši
    8. Memento Mori, tvoj "papa" nije rekao za tvoga "antipapu" da je antipapa ili nešto još gore, nego ga priznaje za papu, i pored svih hula i hereza koje je izrigao i, umjesto pastirskog štapa (sa katoličkim raspelom), drži u rukama štap vještica. I ti to smatraš vodstvom Kristove Crkve, nasljednicima sv. Petra???!!!

      S takvim "vjernikom" ni pozdrav na ulici, a kamoli biti u istoj crkvi na molitvi. Sa takvima se neću "moliti", to vi možete u zloduhu Asiza.

      Ja ću radije u katakombama, kako su živjeli nakon Francuske revolucije oni koji nijesu priznavali revolucionarne "svećenike", dok se opet ne pojavi svećenik kao što je bio sveti Ivan Vianney (koji je jedva završio teologiju), ali je bio Kristov duhom, dušom i tijelom - orijaš kršćanstva.

      Ako nijesi shvatio, hoću da kažem da sada Crkvom haraju revolucionari, okot onih iz Francuske revolucije (paklena metastaza sotonista iluminata-masona-komunista-pedera-pedofila).

      Inače, za teža teološke pitanja nijesi dozreo, a i nećeš, jer jedeš plodove sa zabranjenog stabla sve misleći da ako citiraš neka proročanstva i neke teologe živiš u istini, a ti si sa tvojim "papom" i tvojim "antipapom" u najcrnjim dubinama laži.

      Ako ne možeš da shvatiš što sam ti napisao, i ne odrekneš se nauka novus ordo sekte, nego nastaviš da skribomanišeš ja ti neću u tome smetati. Ciao.

      P.

      Izbriši
  7. ŠTAP simbolizira rast Životne energije od ŽivotnoGA stabla.

    OdgovoriIzbriši