srijeda, 17. travnja 2019.

Zašto među Židovima likovanje zbog požara Notre Dame?

Već 2015 Jewish Telegraphic Agency objavljuje značajan članak: "Od Notre Dame do Praga, evropski antisemitizam je doslovno urezan u kamenu", te navodi nešto što smo ovdje komentirali u svoje vrijeme kao pravu katolički teologiju: oznaku da današnji židovski narod nije više Božji narod, nego je to Crkva.

To su srednjovjekovni teolozi i umjetnici lijepo predočavali sa dvije gospođe: Crkva i Sinagoga (Ecclesia et Synagoga); Crkva je prikazivana pobjedonosna, sa radosnim i svjetlim pogled naprijed, zbog vjere u Krista; Sinagoga ima zatvorene oči đavolskom zmijom koja joj ne da vidjeti, te luta u tami.



Osim toga, na klasičnim crkvama prikazivani su ritualna ubojstva katoličke djece od strane Židova, kao Sveti Šimun u Tridentu (proglašen svetim i dekanoniziran! - nije jedini! - od "postkoncilske Crkve"):


Nešto što Židovi ne opraštaju. Nije stoga čudo da izraelski rabin, rođen u Francuskoj, Shlomo Aviner, izjavljuje da je ovo Božja kazna; valjda katolici treba da se pokaju za sve što učiniše Židovima:


Svakako da ovo Bog dopušta, nama na opomenu, ali iz suprotnog razloga: postkoncilskog napuštanja katoličke vjere.

Da, vratimo se vjeri naših otaca, onoj istoj vjeri koja toliko smeta Božjim protivnicima.

Ali pazite, nesrećnici, ne izazivajte Boga: "Krv njegova na nas i na našu djecu!"

Pokajte se i obratite Kristu Bogu dok još imate vremena.


Dodatak: pogledaj video sek. 18:
 

2 komentara:

  1. 2. ISUS PRIMA NA SE KRIZ
    Evo mojih ruku , evo moga ramena. Evo mojih nogu i bedara. Da prime i nose. Kriz. Kriz i svakodnevne krizeve. Koji nam dodju. Nosimo ih s Tobom Kriste. Majka nas bodri uzeti ih i nositi. Ali ici za Tobom. O koliko ih je. I to od onih koji ih ne zele. Koji ih odbacuju. Koji se nabacuju na nas. Tvojim Krizem Isuse. Ne prihvacaju Tvoj Kriz odbacujuci svoj kriz. Zele Te slijediti bez kriza. Zele Te slijediti dok sve drugo cinis samo ne dok si vezan Krizem. Kazu sta ce nam kriz kad ga je vec Isus iznio. Zato napadaju na nas koji smo Tvoji i kad nosis Kriz. Koji smo Tvoji uvijek. Kad si sramocen i kad visis i umires na Krizu. Zato nam nije tesko prihvatiti krizeve ni nositi ih. Jer smo s Tobom i jer smo Tvoji. Jer zelimo zivjeti kako si nas Ti ucio. Ne zelimo njihove novitete nego Tebe. Zato jer si nam Ti uzor. Oni nam nisu uzor jer njima nisi uzor Ti. Oni hoce moderne lagane krizeve. Zato napadaju nas koji smo Tvoji. Koji Ti se divimo kako primas Kriz na sebe . Sigurni smo jer je Majka s nama , a Ona ne dozvoljava da se priklonimo njihovim novotarijama. Kriz je Kriz, isti bio i danas je. Onaj koji Ti Isuse primas. Amen.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši