utorak, 9. travnja 2019.

Majka Edith Stein, i tragedija židovstva: "Zašto je postao Bog?"

Edith Stein, Židovka, filozof; strastvena tražiteljica istine, obraća se na katoličku vjeru kao i njena sestra Rosa. Edith se udubljuje u meditaciju "Knjige života" Svete Tereze Avilske, koju je vodi da nakon zadnje pročitane stranice, zatvorivši korice usklikne: "Ovo je istina!". I postaje bezuvjetno Kristova.


Treba ući u Karmel u Kelnu, listopada 1933. Prije odlaska prati svoju majku do sinagoge, upravo 12. listopada, na njen rođendan i židovski blagdan pomirenja. Majka uzdiše zbog odlaska kćeri u klauzuru, i ispovijeda joj svoje osjećaje:

"Zašto si je upoznala (kršćansku vjeru)?. Ne ću ništa reći protiv Njega. Bio bi dobar čovjek. Ali, zašto je postao Bog?" I njena majka je plakala.

Pitanje Edithine majke "Zašto je postao Bog?", odaje tragediju židovskog naroda i religije. I nešto više od toga.

Prije svega, Isus nije postao Bog, Isus Krist je Bog od vječnosti, Sin Božji. Isus je postao čovjek, a Bog je bio i ostao, isti, "danas, jučer i uvijeke", kako navodi upravo Poslanica Hebrejima.

Upravo je to ono što Židovi ne vjeruju - oni koji ostaju Židovi po religiji -, i upravo je to ono što im predstavlja prokletstvo koje ih odvaja od Krista. Prokletstvo koje mogu prevazići i pobijediti jedino vjerom.

Ali upravo je to ono što oni, u nemogućnosti svog nevjerovanja, šire među kršćanima, i što su širili od početka: da je Isus samo dobar čovjek, i da nije Bog. Napr., arijevsku krizu, tj. herezu četvtog stoljeća, Židovi su svestrano podržali: nije im bio nikakav problem prihvatiti Isusa samo kao čovjeka. Čime su suštinski pravili veliki udar na kršćansku vjeru.

Također i u moderno vrijeme mnogi kršćanski disidenti i heretici bili su podržavani od ovih izvora.

Majka Edith Stein je u ono vrijeme ostala samo na nemogućnosti vjerovanja zbog spomenutog razloga; drugi su iz tih postavki išli na agresivne duhovne napade na kršćanstvo.

Bog im dao obraćenje, po zagovoru Edith Stein.

Umrla je u Auschwitzu, 1942.

Broj komentara: 5:

  1. "... i što su širili od početka: da je Isus samo dobar čovjek, i da nije Bog ...".

    Ovo bi bilo med i mlijeko da je "samo" ovo dominantan stav Židova prema Isusu, ali oni koji vladaju nad Židovima - Talmudisti - oni pišu i govore o Isusu i Njegovoj majci ono što ja ne mogu izgovoriti ili napisati, a što može širiti po svijetu samo Djavolom nakot, samo djeca okrečenih grobova čijeg oca je naveo sam Isus Bog.

    K.K.

    ps: Ti Talmudisti su inače najveći prijatelji Maria Bergoglia i pod utjecajem tog prijateljstva i duhovnog djavoljeg istoumlja Bergoglio i izgovara bogohule o Isusu i Presvetom Trojstvu i Bogorodici.

    Ovaj Bergogliov krislamizam je, pored ostalog, orudje u djavoljim rukama (kao što je bio i npr. arijanizam, koji ima isti korijen kao i krislamizam) i predstavlja talmudističku politiku drugim sredstvima (osim rata) da se podrži pakleni cilj da se preko "izbjeglica" (koje financira talmudist Soroš) isprazni Levant od ne-Židovskog naroda da bi se stvorio "Veliki Izrael", jer Bergoglio non-stop forsira uvoz "izbjeglica" muslimana u Europu "jer oni su naša braća", dok našu kršćansku braću u Kristu u Siriji (Levantu) ostavlja na nemilost "braći" muslimanima!

    Krislamizam u Europi (i svijetu) je siguran put ka nestanku onoga što je ostalo od kršćanstva, a Veliki Izrael je važan preduslov da se sagradi "Treći 'Solomonov' hram" u Jeruzalemu, što je konačni cilj Talmudista jer oni tako moraju da dočekaju svoga "mesiju" tj. Antikrista!

    ALI, On, Krist Kralj, Bog je rekao: "Ne bojte se stado malo"!

    K.K.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vrsni poznavaoci Biblije kao sto su protestanti i jehovini svjedoci ne vide sto pise. Vide al ne priznaju . Nije im dato da vide. Za njih je najvise cascenje Boga do tog stupnja da priznaju Isusa Krista Sinom Bozjim. Isto kao sto ne priznaju Blazenu Djevicu Mariju Majkom Bozjom. Oni se jednostavno boje uvrijediti Boga casceci Isusa kao Boga. Ustvari ne vide da vrijedjaju Boga necascenjem Isusa Boga. Sam Isus na vise mjesta za sebe veli da je Bog , tj. ne brani ucenicima da Ga tako zovu. Sam sebe naziva Ja Jesam . Apostolu Tomi ne brani niti ga kori kad Ga naziva Gospodin moj i Bog moj. Isus kaze da je jedno s Ocem . Nije rekao jedan. Jedno u biti , sto nadalje potvrdjuje kad veli tko je vidio Njega vidio je i Oca. Tu dalje dolazimo do sljedeceg na cemu padaju svi oni koji ne priznaju Isusa Bogom, a to je Presveto Trojstvo. Rece Gospodin Gospodinu mojemu sjedi mi zdesne dok ne polozim neprijatelje Tvoje tebi pod noge. Tko su ti neprijatelji ako ne oni koji ne priznaju Boga i svojim vladanjem to potvrdjuju. Zar bi se na Ime Isusovo trebalo prignuti i pokloniti svako koljeno , nebesnika zemnika i podzemnika ako nije Bog? Ako se klanjate samo covjeku onda ste stvarno najveci bjednici i kad Isus dodje u svojoj Slavi sa svojim Svetim Andjelima stvarno vas nece poznati.
    Za one koji jos ne vide- BIBLIJA srana 1 , kod stvaranja prvog covjeka , prije nego je Isus bio rodjen ili utjelovljen , dakle dok jos nije bilo ljudi. ,, I rece Bog,, Nacinimo covjeka na sliku svoju...,, Nacinimo.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Protestanti nisu vrsni poznavaoci Biblije, koju prevode po svojoj volji, izbacujući tekstove i knjige koje im se ne sviđaju. Istim putem kreću modernisti. Čemu vrijedi poznavati tehnički dobro ono što je nepravlino?
      Ali dovoljno poznaju za progledati.
      "Crkva je stup spasenja", ne dakle moj autoritet.
      "Djećice, kad dođem kod vas govoriti ću vam u lice, a ne samo crnilom na papiru". Gdje je onda "sola scriptura"? To je skup svih hereza koji zasljepljuje.

      Izbriši
    2. Zaboravih staviti pod navodnike. Citajte ponekad izmedju redova.
      Robelar

      Izbriši
  3. Isus je rekao dok židovi ne dođu na gumno areujne jebuzejca i skrušeno ne zazovu blagoslovljen onaj koji dolazi u ime gospodnje ja ne dolazim ocito kad shvate ko je antikrist pokajat ce se

    OdgovoriIzbriši