srijeda, 24. travnja 2019.

Ne zaboravimo: 24/04, dan turskog genocida nad armencima. Genocid koji se gura u zaborav

Milijun i po kršćana armenaca, i k tomu još 300.000 perzijskih, bilo je ubijeno od Turaka u prvom svjetskom ratu. Turskom, muslimanskom rukom nad nemoćnima. Iz mržnje prema krstu: ne iz etničke mržnje, kako se danas želi zamuljiti sve politički nekorektno o čemu se počne govoriti; ne iz etničke mržnje, već iz vjerske. Jer, zašto su njima srodne perzijce? Ne zbog etničke razlike, već zbog vjerske. Zar su pakistanski kršćani druge etnije? Ne, oni su Pakistanci, ali jer su kršćani, "krivi su".


Aurora Mardiganian, skoro kao djevojčica bila je poslana u harem kao seksualna ropkinja. Uspjela je pobjeći, i u bijegu je vidjela 16 armenskih djevojaka razapetih nagih na križevima. To je poznata scena iz dokumentarnog filma "Javna prodaja duša", iz 1919., napravljenom na osnovu njenih memorija "Ravished Armenia" (Opustošena Armenija).


To ste vi Turci, vi muslimani u stanju učiniti. Kad bih bio Turčin, ili musliman, bilo bi mi dovoljno ovo da vidim pa da poželim ne biti Turčin, ni musliman. Dao Bog ono drugo što nedostaje nakon toga.


Ali nažalost, nisu sami Turci koji ovo kriju i ne žele prikazati kao genocid. Dva milijuna armenaca bilo u Turskoj 1915., danas ih 60.000, i znate nije genocid.


Zapad ovo krije u udžbenicima. Ne poučavaju svoju djecu o ovome. Poučava li Hrvatska i Hrvati? Pučavaš li ti, katoliče?

Ali opet nisu sami. Cinizam je i u tome, da dok je Hitler razmišljao o masovnom pogubljavanju Židova ako je potrebno, te izričući poznatu misao: "Tko se danas sjeća armenskog genocida?" (Samo dvadeset godina nakon toga!) - upravo od strane židovskih lobija vršen je pritisak da se armenski genocid ne prizna kao genocid, već "masovno ubojstvo". Sam Erdogan je to istakao, i također iza toga se sakrio zbog turske negacije genocida.

Stoljeće nakon armenskog genocida: 0 filmova.
Osam decenija nakon Gladomora: 0 filmova.
Sedam decenija nakon drugog svjetskog rata: skoro tisuću filmova (neki donose preciznije podatak o 916) s tematikom holokausta nad Židovima.

Zar žrtva nije žrtva? Zar svaki broj nije bitan, jer svaki broj jest osoba?

A ti se kršćanine, sjeti i ne zaboravi tolike ubijene i mučene zbog njihove vjere u Krista.

Nek ti Bog dadne potrebnu snagu za umrijeti prije nego zatajiti Isusa Krista. Još više: ako je Sveti Lovro imao vedrinu za reći mučitelju: "okreni me, jer s ove strane sam već pečen", moli Boga da mogneš ispiti njegov kalež do dna. I ne brini se. Ako i pao, drugi će nastaviti tvoju misiju. Plaća se dobiva na nebu. Vječna.

1 komentar:

  1. It is perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
    I have learn this publish and if I could I wish to counsel you
    some attention-grabbing things or tips. Perhaps you could write subsequent articles referring to
    this article. I desire to read more issues about it!
    Ahaa, its pleasant discussion concerning this piece of writing here at this website, I have
    read all that, so now me also commenting here.
    I couldn’t resist commenting. Perfectly written! http://www.cspan.net/

    OdgovoriIzbriši