subota, 20. travnja 2019.

Velika Subota, Gospin dan. Sretan Uskrs u vrijeme Muke Crkve

Na čast muke Gospine, Majke Božje, na Veliku Subotu, Crkva je posvetila ovaj dan Majci Božjoj. Ona je kao nitko vjerovala i čuvala vjeru novorađajuće Crkve. Nabjliže učenice nisu toliko vjerovale: pokazuje to činjenica da su pošle balzamirati Tijelo Kristovo u zoru u nedjelju Uskrsnuća. Da su ćvrsto vjerovale u Uskrsnuće po riječima Kristovim, ne bi to učinile.

Ali tu je bila Majka Božja da učvrsti vjeru svima, unatoč svojoj neizmjernoj boli suotkupiteljice, one koja se najviše približila mukama njenog Sina i učinila ih svojom. Tok, tok, tok, odzvanjali su joj u ušima udarci čekićem do su čavli probadali živo meso. Pred očima joj je bila kruna Kralja, i nemogućnost ni nasloniti glavu od boli. Dok bi tražio u umirućim momentima spužvu sa ocatom, podsjećalo ju je na momente kad ga je dojila, a sad mu ne može pomoći, dok umire njen Sin pred njom u groznim mukama, za spas svijeta. A prvaci svećenički, farizeji, saduceji i toliki židovski narod, psuju po Nevinom.

Unatoč svemu, ona je održala Crkvu. Brinula se za sve. "Ivane, potraži mi Petra, skrhan je od boli, treba mu pouzdanje u Njegovo oproštenje". I Petar se preko poniznosti videći svoju slabost, pripremio za poslanje Pape i prvaka među apostolima.

Petar nije bio na Kalvariji. Mislim da je to simbolično prikaz da u vrijeme Muke Crkve tu ne će biti Pape, kao što sada možemo gledati svaki dan.

Upravo na Veliki Petak objavljuje se vijest da je Franjo primio (u devetom mjesecu!), britanskog komedijaša, notornog homoseksualca i ateiste, Stephena Amosa. Izgleda, bio ovaj sa sličnom rajom na nečem što su nazvali "hodočašće". I tako, dođoše kod Bergoglia. Ne može ga vidjeti progonjena Asia Bibi ili njena obitelj, i toliki progonjeni, ali za ove se uvijek nađe vremena.

I žali se Amos da se "ne osjeća prihvaćen" jer je "gay man". No, budući je cijela predstava "hodočašća" izregžirana od BBC tima u cilju montaže pro-gay predstave u vezi susreta "zvijezda" sa Franjom, ipak se on eto na silu odluči doći kod Franje. "Ali uz uvijet da može pitati što ga je volja", reče. Iz Vatikana mu poručiše: "samo ti navrati".

[Tu je i smješak od uha do uha za Židovku Lesley Joseph]

Onda dolazi gay promicatelj Bergoglio na scenu. Evo utjehe koju pruža Amosu, doslovce:

"Oni koji daju veću važnost pridjevu (gay) nego imenici (čovjeku), nisu dobri", ponavlja Jorge gay propagandu.

"Ima svijeta koji više vole izabrati ili odbaciti ljude zbog pridjeva; takvi ljudi nemaju ljudsko srce", te nastavi: "Nije stvar u tome što si ti, ili kako živiš svoj život - ti ne gubiš svoje dostojanstvo". Odreza Franjo, pa ti crk'o (tj. ako nisi od njegove raje).

[Ne može faliti ni Mahreen Baig, pakistanskog porijekla, voditeljica programa "Muslimani nas vole"]

Grijehom se gubi dostojanstvo, makar ti i dalje ostao ljudska osoba. Ta ne pretvaraš se u majmuna ako pogriješiš, i dalje si čovjek - ali Bog takvog te ne želi. I grijehom uništava čovjek svoje dostojanstvo. No, Franjo zna o čemu govori, i baš time ide: uništiti pojam grijeha, promjeniti ga, staviti nešto drugo na to mjesto. Napraviti i promicati neku drugu religiju: zbog toga je na ovom mjestu. Čak i Mirror.co.uk opaža da se Franjo udaljuje od katoličke vjere ovakvim tvrdnjama.

I preko Amosa poručuje Franjo nova načala nove religije, koju mu NSP stavlja na zadatak provesti sa svoje strane: "On kaže da oni koji zastupaju ekstremna religiozna viđenja o antihomoseksualnosti ili antipobačaju nemaju ljudsko srce i da je to teška stvar".

Veliki je Petak, i Velika je Subota Crkve: Muka Kristovog Mističnog Tijela. Nemamo Pape da nas vodi. Nemamo od Boga željenih sakramenata.

Ali naša Majka je tu. Preko nje ćemo izdržati, i ona će svog Ivana i Petra staviti na noge, zajedno sa ostalima. S njom ćemo dočekati Sunce koje će izaći, jer njegova riječ ne pada u prazno.

U toj vjeri i nadi, ljubeći protiv svake protivštine, čekajmo našeg Otkupitelja.

Sretan Uskrs!

Broj komentara: 7:

  1. Sretan Vam Uskrs!
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  2. BENEDIKT16 neki dan poslao nam je priopcenje vezano za zadnje dogadjaje u crkvi. BENEDIKT16 jos ce nam imati sto kazati kad dogadjaji u crkvi postanu jos gori. Nije li BENEDIKT kazao dok je jos bio na svetoj stolici, varaju se oni koji misle da je treca Fatimska tajna ostvarena. Treca Fatimska tajna govori: Vidjeli smo biskupa odjevena u bijelo, mislimo da je to papa kako prolazi preko mrtvih kardinala i svecenika, dolazi na vrh planine gdije je bio kriz i vojnici ga ubijaju mecima. Kalvarija crkve nemoze se dogodit bez pape. BENEDIKT je dozivio Kalvariju izgonom sa svete stolice no ocekuje ga ono sto pise u trecoj Fatimskoj tajni. To je moje misljenje. SRETAN VAM USKRS.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisu mjerodavna privatna ukazanja kao proročanstva, makar bila i odobrena za pobožnost prema Gospi.

      Izbriši
  3. Znaci Vi nevjerujete da je Gospa- zena obucena u sunce dosla u Fatimu 20 dana prije pojavka crvenog zmaja u Rusiji- oktobarske revolucije. Ona je nagovjestila borbu koja traje a zavrsit ce Trijunfom njenog Precistog Srca. Tako i tajne koje nam je u Fatimi ostavila, svidjalo se to nekome ili ne sigurno ce se ostvarit. Benedikt 16 (papa ), sigurno je dio tih tajni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Katolička vjera to ne obavezuje, jednostavno to.
      Privlači pažnju inače, da se uopće ne spominje masonerija i oni koji su iza nje, kad su upravo ti promovirali prvi svjestski rat i boljsevičku revoluciju.

      Plus što izgleda da je namještena jedna druga "sestra Lucija", govori se o tom. O kojem vremenu onda govorimo?

      Izbriši
  4. Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs (uz malo zakasnjenje)! Grešni carinik

    OdgovoriIzbriši