srijeda, 26. rujna 2018.

Preteške posljedice i efekti vatikanskog dogovora sa Kinom

Život kineskih "disidentinih katolika" podsjeća na život kršćana iz prva tri stoljeća. Članovi nekih obitelji proveli su ukupno više od trideset godina teške robije. Njihovi bogoslovi žive skriveni u kakvom stančiću, praktično ne izlazeći napolje. Tu borave po cijeli dan, učeći i posvećujući malo vremena za tjelesne vježbe da bi održali zdravlje. Nakon završenih studija i ređenja, automatski su poslani u pritvor nekoliko godina. Kad izađu, građeni su trećeg reda, poučavajući u tajnosti vjernike i slaveći misu u skrivenim stanovima i podrumima. Onaj tko je katolik, gubi svaku poziciju u društvu: to znači da će imati loš posao, slabo plaćen i bez ikakvog vanjskog utjecaja u društvu. Žrtvuju sve za Krista, i odatle njihova posljedična pobožnost. Dovoljno je pogledati sliku jedne takve zajednice za uvjeriti se o istinitosti ovog pripovjedanja. Sve žene su pokrite velom, baš kako piše Sv. Pavao i kako je običaj u tradicionalnoj misi. Ruke sklopljene na molitvu očekujući sve od Boga, odajući radost što su Kristovi:


Upravo takve Franjo uručuje "patriotskim svećenicima" i biskupima koji i nakon ugovora potvrđuju svoj stav: lojalni su i poslušni Kineskoj Komunističkoj Partiji. Navodni biskupi poslušni bezbožnicima. Konkretno, Franjo "ukida" izopćenje sedmorici patriotskih biskupa, dok će nekim disidentnim tražiti da napuste svoje biskupije. Od svećenika i vjernika (disidentnih) traži se da se podvrgnu prokomunističkim biskupima. Za jednog od njih je javna tajna da ima i ženu i djecu. To usput.



Franjo je potvrdio ono što sam govorio od početka pisanja na ovom blogu: sve što se događa, to je uz njegovo htjenje, dopuštenje i potpis. To je odgovor na zamjerku Kardinala Zena koji je izgleda htio biti pristojan te kritizirao Kardinala - bilderbergca - Parolina, tražeći od njega da dadne ostavku. Franjo izlazi s odgovorom: ja sam odgovoran. A što kaže disidentnim katolicima? Pa uvijek netko mora da trpi, ali imajte vjeru.



Ali koji je najteži efekt ovog "dokidanja izopćenja"? To što su sada ovi prokomunistički biskupi u zajedništvu sa Franjom, i sa svim ostalim biskupima svijeta koji priznaju Franju. Doista, neki od ovih "novih" kineskih biti će na skoroj biskupskoj sinodi u desetom mjesecu. Disidentni biskupi nikad nisu mogli prisustvovati niti jednoj, a ovi k'o iz topa.

Znači da su svi katolici koji su sa Franjom, u isto vrijeme i sa komunističkim biskupima. Odjednom i toliki katolici diljem svijeta strpani su sa komunjarama. Tako se ispunjava parola: "Komunjisti svih zemalja, ujedinite se!"

Dalja vrlo negativna činjenica jest, kako stalno možemo ustvrditi, da uopće nema reakcije. Daje se prema Amoris Laetitia pričest onima koji su u grijehu - no problem; mjenja se katekizam - no problem; svjedočanstvo Vigana, potkrijepljeno i utemeljeno optužujući Franju za pokrivanje McCarricka i ostalo - Viganò je nazvan od samog Franje kao "Veliki Optužitelj", tj. đavao;  katolici sa komunistima - no problem!

Znači: Franjo ima potpuno otvoren put za sve što mu prohtije.

Kola idu nizbrdo bez kočnica. Sljedeće je dokidanje obavenog celibata, možda još nešto prije, i promjena mise. Reagiraće par "fanatika" poput mene, i to je to.

Nedostatak reakcije učinilo je da Franjo postane neka vrsta tajnog agenta 007: ima dozvolu za sve. Tako, umjereni, ne čudite se onom što se sprema nakon ove uvertire.

2 komentara:

  1. Ipak, i ovo zlo ima predhistoriju kada je jedan peder (kodnog imena "Pavle VI") amnestirao svečanim prijemom u Vatikan jednog ubicu komunjaru (kodnog imena "Tito").

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O homoseksualnosti Pavla VI ima svjedočanstava i optužbi koje se željelo ušutkati. Najgore je što od njegovog doba proizlazi gay mafija koja je došla na visoka mjesta. Sada se sprema njegovo proglašenje "svetim". Ono što sada vidimo ima duboke korjene.

      Izbriši