utorak, 4. rujna 2018.

Pismo exnuncija Carlo Maria Viganò (6. dio)

Imenovanja Blase Cupicha u Čikagu i Wiliama Tobina u Newarku bili su orkestrirani od McCarrickaMaradiage i Wuerla, koji su bili ujedinjeni svojim podlim paktom zlostavljanja prvog, i prešućivanja zlostavljanja od strane druge dvojice. Njihova imena nisu bila na spisku predstavljenom od Nuncijature za Čikago i Newark.

S obzirom na Cupicha, ne prolazi neopaženom njegova notorna arogancija i drskost negirajući ono što je svima očigledno: da su 80% od svih zlostavljanja prema odraslim mladićima bila počinjena od homoseksualaca unutar relacije autoriteta prema svojim žrtvama. U nagovoru koji je dao prilikom preuzimanja stolice u Čikagu, zgoda kojoj sam prisustvovao kao Papin predstavnik, Cupich je rekao, kao da priča neki vic, da se svakako ne bi trebalo očekivati da novi nadbiskup hoda po vodi. Bilo bi dovoljno možda da ostane svojim nogama čvrsto na zemlji, i da osljepljen svojom gay ideologijom, ne pokušava promijeniti stvarnost, kako je izvjavio u nedavnom intervjuu koju je dao u America. 

Ističući svoju posebnu kompetentnost u ovoj temi jer je bio Predsjednik Committee on Protection of Children and Young People (Komiteta Zaštite Djetinjstva i Mladih) Biskupske Konferencije USA, tvrdio je da glavni problem krize seksualnog zlostavljanja od strane klera nije homoseksualnost, i tvrdeći nešto takvo samo se skreće pažnja s pravog problema: klerikalizma. Za podržati ovu poziciju, Cupich se "čudno" pozvao na rezultate jednog istraživanja koje se izvelo na vrhuncu krize seksualnog zlostavljanja maloljetnih početkom 2000, "blago" ignorirajući da su rezultati tog istraživanja bili potpuno opovrgnuti od narednih neovisnih Izvješća vođenih od John College of Criminal Justice iz 2004 i 2011, u kojim se zaključivalo da su u slučaju seksualnog zlostavljanja, 81% žrtava bili muškarci. Doista, Vlč. Hans Zollner, S.J., vicerektor Pontificijskog Gregorijanskog Sveučilišta, predsjednik Centre for Child Protection (Centra za Zaštitu Djetinjstva) i član Pontificijske Komisije za Zaštitu Maloljetnih, izjavio je nedavno u listu La Stampa, da se "najvećem broju slučajeva radi o zlostavljanjima homoseksualaca".

Također imenovanje McElroya za biskupiju San Diego bila je uređena odozgo, preko meni kao Nunciju upućene i šifrirane naredbe od Kardinala Parolina: "Rezervirajte stolicu od San Diego za McElroy". 

Također McElroy je bio svjestan zlostaljanja počinjenih od McCarricka, kako dokazuje pismo koje mu je uputio Richard Sipe 28. srpnja 2016.

Sa ovim osobama su usko povezani pojedinci koji pripadaju prvenstveno skrenutom krilu Isusovaca, danas nažalost većinskom, i koje je bilo motiv brige za Pavla VI i narednih pontifeksa. Dovoljno je misliti na O. Robert Drinan, S.J, četiri puta za Predstavničko Vijeće, čvrsti branitelj pobačaja, ili na O. Vincent O'Keefe, S.J., jedan od glavnih promicatelja dokumenta The Land o'Lakes Statment iz 1967, koji je teško kompromitirao katolički identitet Sveučilišta u USA. Treba opaziti da je također McCarrick, tjesno vezan za skrenuto krilo isusovaca i u tom dobu Predsjednik Katoličkog Sveučilišta u Puerto Rico, učestvovao u toj zloj aktivnosti, tako škodljivoj za formaciju savjesti američke mladeži.
["Dragi prijatelji, ja sam tako sretan što mogu podijeliti moj govor, "Pokazati dobrodošlicu i poštovanje u našim župama osobama LGBT i u njihovim obiteljima", na Vatikanskom Svjetskom Susretu Obitelji, u Dublinu prošlog tjedna. Govor je bio provjeren i odobren od Vatikana". Dobro James, vjerujemo ti, ne trebaš se mučiti da nam dokazuješ da su ti govori odobreni. Jednom su ga pitali da li je on homoseksualac, ali nije htio odgovoriti. Jest peder u glavu, pederčina pederska.]

O. James Martin S.J., unaprijeđen od prije spomenutih osoba, posebno od Cupicha, Tobina, Farrella McEnroya, imenovan Savjetnik Dikasterija za Komunikacije, poznati aktivista koji promiče LGBT agendu, i izabran za korumpirati mlade koji će učestvovati u skorom susretu u Dublinu na Svjetskom Susretu Obitelji, samo je jedan od skorih i tužnih primjera ovog skrenutog krila isusovačkog reda.

Papa Franjo je tražio u mnogo slučajeva totalnu transparenciju u Crkvi, i da biskupi i vjernici nastupe hrabro. Vjernici cijelog svijeta također to traže od njega na primjeran način. Neka kaže od kada zna za zločine počinjena od McCarricka zlorabeći svoj autoritet sa bogoslovima i svećenicima.

U svakom slučaju, Papa ih je upoznao od mene 23. lipnja 2013 i nastavio je štititi McCarricka, ne uzimajući u obzir sankcije koje mu je bio nametnuo Papa Benedikt i čineći od njega svog vjernog savjetnika zajedno sa Maradiagom.
[Maradiaga i njegov hobi. U međuvremu njegova zemlja, Honduras, spala je u postotku na najmanji broj katolika Južne Amerike: 37%. Samo ti pjevaj, cvjetu moj, baš tebe briga. Inače, ova ptica ima zaduženje dobiveno od Franje, njegovog velikog prike, za reformu kurije.]

Ovaj, Maradiaga, osjeća se tako siguran Papine zaštite da se usuđuje zvati "tračem" stalne pozive desetina svojih bogoslova koji su imali hrabrost da mu napišu pismo nakon što se jedan od njih pokušao ubiti zbog homoseksualnih zlostavljanja koja su se vršila u bogosloviji.

[Pismo 48 bogoslova koje je upućeno biskupima Hondurasa  zbog homoseksualnog zlostavljanja u bogosloviji, i nakon pokušaja samoubojstva jednog bogoslova. Objavljeno od Edwarda Pentina. Koji je, znate, smrdljivi lažac. I nije dobro to što piše. Tako kaže Maradiaga. Je li ti se sviđa prst? Hajde, cucaj još malo i ne žali se.]

Nema komentara:

Objavi komentar