nedjelja, 16. rujna 2018.

Bergoglio dosljedan: ne udjeljuje papinski blagoslov mladima na Siciliji

Jer ga nema. Kako će dati ono što nema? Naime, jadni mladi iz Sicilije došli kod ovoga da im kaže koju, i da ih na koncu "blagoslovi". Kad ono, on ne će. Jer ovdje, zbori, ima ih iz drugih kršćanskih zajednica, pa možda i agnostika (nevjernika). I onda takvima želi da ih Bog (koji?) potakne na "traženje" itd.


Kad bi on bio doista Kristov Vikar, zazvao bi Kristovu milost za sve. Katolici bi bili ojačani time, a ne katolici bi također bili od Boga potaknuti da se približe pravoj i jedinoj Crkvi. Budući da je to pravo i najveće dobro, Kristov Vikar se toga ne stidi, naprotiv. Svjestan je svoje dužnosti koju ispunjava.

Ali Bergoglio je dosljedan jer je njegov zadatak promidžba nove svjetske religije, i u takvoj istina ne može biti propovijedana samo i isključivo iz navodno "Jedne, Svete, Katoličke i Apostolske Crkve". Bože sačuvaj, koja drskost! Pa to danas ne ide!

1 komentar:

  1. Točno. On će biti na čelu jedne svjetske crkve, ujedno priprema teren Antikristu da bi mogao ući u Crkvu kad promjeni rjeci pretvorbe i kad nastupi grozota pustoši objavljena po proroku Danijelu.

    OdgovoriIzbriši