subota, 8. rujna 2018.

Iz dana u dan se potvrđuje Viganovo svjedočanstvo. Ali njegov eho ide predaleko

Iz dana u dan se potvrđuje Viganovo svjedočanstvo. Na samom početku istog, Nadbiskup navodi:

"Za odstraniti sumnje koje su bile sugerirane u nekim nedavnim člancima, reći ću odmah da su Apostolski Nunciji u USA, Gabriel Montalvo i Pietro Sambi, koji su obojica nedavno preminuli, odmah informirali Svetu Stolicu, čim su imali spoznanje o teško nemoralnim ponašanjima Nadbiskupa McCarrick sa bogoslovima i svećenicima. Još više. Pismo Vlč. Boniface Ramsey, O.P. od 22. studenog 2000, prema pismenom svjedočanstvu Nuncija Pietro Sambi, napisano je pod molbom  oplakanog Nuncija Montalvo. U istoj, Vlč. Ramsey, koji je bio profesor biskupske bogoslovije u Newarku od kraja osamdesetih godina do 1996, tvrdi da je bila javna tajna u bogosloviji da je nadbiskup “shared his bed with seminarians” (dijelio svoj krevet s bogoslovima), i pozivao je svaki put petoricu da provedu sa njim vikend u njegovoj kući na plaži. I nadodavao je da je poznavao izvjestan broj bogoslova, od kojih nekoliko je bilo zaređeno u biskupiji Newark, koji su bili pozvani u spomenutu kuću i da su bili u krevetu sa nadbiskupom."

Eh, sad Vlč. Ramsey, ništa manje nego glasili Biskupske Konferencije USA, potvrđuje podatak naveden od Vigana: prilaže pismo koje svjedoči kako je Vatikanski Sekretarijat bio upoznat za seksualnim zlostavljanjima od strane McCarricka. Naime, 11. listopada 2006, primio je pismo čiju kopiju možemo vidjeti dolje, od Kardinala Leonarda Sandri, ondašnjeg Nadbiskupa Zamjenika Sekretarijata Države za opće poslove. U istom, tražio je informaciju u vezi jednog svećenika nadbiskupije Newark koji je studirao u Bogosloviji Bezgriješnog Začeća i koji je trebao biti provjeren za jedan položaj u Vatikanu. Mons. Sandri u ovom pismo stavlja do znanja da je upućen o McCarrickovom ponašanju (zlostavljanju) još od studenog 2000. U pismu se navodi, između ostalog:



"Pitam Vas s posebnom pažnjom o teškim slučajevima u koje su upleteni neki od studenata Bogoslovije Bezgrješnog Začeća, o kojima ste u studenom 2000. bili ljubazni za informirati povjerljivo ondašnjeg Apostolskog Nuncija u USA, pokojnog Nadbiskupa Gabriela Montalvo".


Dakle, znali su. Potvrđeno je, da tako kažemo, dovoljno formalno da na bilo kojem ozbiljnom sudu bude dovedena na čisto bilo koja parnica. Svakako, da s druge strane, takvi dokazi i nisu potrebni: videći što je radio Paglia u njemu predanoj katedrali, i drugi gledi LGBT ideja i sl., kako ih otvoreno brane, tumače, itd., jasno je da je postojao homoseksualni lobby vrlo dobro pozicioniran u hijerarhiji na važnim mjestima.

Ali eho ide predaleko. Ide punom parom do vremena Ivana Pavla II. Što je moglo biti? Da ga nisu informirali? Pretpostavimo da je tako. Ali zar ne može vidjeti čovjek što se sve događa tu i tamo u Crkvi? Zar se ne može raspolagati sa pouzdanim ljudima koji će te informirati kako treba o svakoj biskupiji na svijetu, i prema tome naknadno proslijediti? A eto, McCarrick bude proglašen kardinalom iduće godine, iste kad i Bergoglio i Kasper. Može izgledati malo zbunjujuće, ali proglašenje Kaspera kardinalom je možda još i gore, jer njegovi heretični spisi su bili dostupni svima. Za McCarricka bi Sherlock Holmes možda mogao staviti opasku da bi bilo moguće da se informacija o McCarricku nije bila uručila Ivanu Pavlu II, ali Kasperove knjige su bile dostupne. I opet, nije tako teško provjeriti psihološke karakteristike kandidata na jedno od najvažnijih položaja na svijetu: kardinalskog.

Mnoga teška pitanja idu do vremena Ivana Pavla II. Benedikt XVI, s druge strane, počinje primjenjivati sekularizaciju homoseksualnih zlostavljača u ne malom broju. Barem 400 ih je bilo sekularizirano za njegovo vrijeme. Prema Viganovom svjedočanstvu, on je bio upoznat sa McCarrickovim zlostavljanjima, i ne samo to: kaznio ga je!

Ali onda dolazi sljedeće: McCarrick nije htio slušati! Ostao je na svom položaju. Znači, Benedikt nije imao nikakav autoritet de facto. Ostalo mu je samo izaći na prozor svog apartmana u Vatikanu i reći vjernicima i državnim institucijama preko TV da je McCarrick smijenjen, da je kažnjen i da je imenovan drugi nadbiskup na njegovo mjesto. Skandal tako postupi? Veći je ono što je radio onaj stvor.

Onda slijedi Benediktova ostavka, te eto nam Franje.

I sad, kad se sve sagleda, da ima obraza, podnio bi ostavku. Ali ovdje govoriti o obrazu, nema potrebe.

Koja je jedna od teških posljedica svega ovoga?

Ono što su neki pronicljivi vidjeli na samom početku: Franjo je učinio da praktično svi katolici - osim malog broja sedevakantista - ne primaju više figuru Pape za ozbiljno.

22 komentara:

  1. Pisete- Franjo je ucinio da prakticno svi katolici osim malog broja sedevakantista , ne primaju vise figuru Pape za ozbiljno.
    Mislim da je to pogresno jer nitko tko je katolik ne moze niti smije primati tako figuru Pape. Takav i taj bi onda bio jednak protestntu ili recimo budisti koji do figure Pape ne drzi nista. Prema tome bio bi njima jednak i ne bi vise bio katolik. Nadam se da ste mislili pod figura odredjeno ime odnosno osobu a ne instituciju papinstva.
    Papa Frajo nije mogao uciniti a niti moze da prakticno svi katolici , osim malog broja sedevakantista, ne primaju vise figuru Pape za ozbiljno. To bi znacilo da opcenito ne primaju ni jednog Papu , ni proslog ni buduceg. Pa ni samog Sv, Petra. Normalno da to ne moze biti.
    Dakle, Franjo je ucinio to da prakticno svi katolici ne primaju vise njega kao figuru Pape za ozbiljno.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislio sam upravo na instituciju papinstva. Jer ako Franjo može biti Papa, što onda uopće može biti Papa? To je vidim jedna od najgorih posljedica ovoga svega.

      Izbriši
  2. Nema sumnje sve ovo sto se desava sa Novus Ordo sektom je od ogromnog znacaja za ljudski rod, jer se jasno vidi tko je iznutra okupirao i preuzeo Vatikan i institucije Crkve sa nesumnjivim ciljem da se narodu Bozjem ogadi sve sto Crkva treba da znaci narodu Bozjem, a to je: jedino utociste u ovoj dolini suza ove paklene civilizacije kojom tako ogavno, oholo i sotonski dominiraju sodomiti i pedofili, koje je Bog jednom bio sprzio ognjem i sumpornom kisom. I opet ce, ali treba posvijestiti da to nije jedini front na kojemu se ubija vjera u Boga i Njegovu kreaciju.

    Pogledajte ovo: https://www.youtube.com/watch?v=bpRD7xDylKc&t=1252s

    Radi se o zvanicnim, razotkrivenim dokumentima (jer nista nece ostati sakriveno pod kapom nebeskom), koji pokazuju istinu o Bozjoj kreaciji Zemlje sto je u Bibliji zapisano po Bozjem nalogu. Ovo je bitno i veoma vazno, jer su heliocentristi svojom "naukom" pokusali da isperu mozak ljudskom rodu da je Zemlja sa ljudima na njoj tek zanemarljivo mali fragmentic (SLUCAJNO) stvoren iz "velikog praska", i tokom "ogromnog" protoka vremena "evoluirao" u ovo sto se danas vidi.

    Istina se mora sagledati u cjelini, jer kada bi sjutra Vatikanom vladao na izgled i po povrsnom propovijedanju netko tko bi i dalje sakrivao istinu o postanku Zemlje, sve bi se brzo vratilo na ovo sto danas imamo, jer ne priznavati Stvoritelja Zemlje odbacujemo i njegovo spasenje i pristajemo na paklene, sodomske, pedofilske gospodare koji ubijaju duh, dusu i tijelo Bozjem stvorenju - covjeku, a kako vidimo sto se desava u Vatikanu i po "katolickom" svijetu najveca je teznja i zlodjelo okrenuto prema djeci Bozjoj, krstenim dusama sto je i logicno, jer Sotoni je milije unistiti jednu krstenu dusu (DIJETE BOZJE) neko milijun nekrstenih!!!

    Frane

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "orbis terrae", kugla zemaljska. Geocentrizam, ali Zemlja je sfera. Napisao sam nekoliko članaka o nekonsistentnosti ravne zemlje.

      Izbriši
    2. Covjece Bozji to ste vi rekli, a pogledajte sto kazu otkriveni tajni dokumenti onih koji su cuvari tajni iluminata-sotonista. Niste valjda i vi medju njima?

      Frane

      Izbriši
    3. Vjera ne ide protiv razuma. Upravo kabalisti mogu biti iza potenciranja apsurdne teorije ravne zemlje. Nerazboriti kršćani padaju pod taj utjecaj, i tako ovi postižu da im ne uzmu za ozbiljno.

      Izbriši
    4. A joj blogeru neka ti je Bog u pomoć. Upravo si Boga nazvao kabalistom. Ta On je nadahnuo pisca Biblije da objavi kako je stvoren svijet i kakva je Zemlja, ali to je protiv tvog razuma.
      Na nesreću tvog razuma upravo su globalisti i globusari ti kabalisti i talmudisti koji niječu Bibliju a ti si njihov (svjesni ili nesvjesni) zombi. Ako u jednoj ovako važnoj temi tako nerazumno razlučuješ onda u svim ostalim temama postaješ sumnjiv i nevjerodostojan.
      Ako ovoga nijesi svjestan onda je opasno za tebe baviti se ovako važnim životnim temama, koje imaju eshatološke konzekvence.

      V.

      Izbriši
    5. Pa ovdje na ovom blogu se vec vodio zestoki rat na temu prirode Zemlje i vi ste blogeru pokazali zavidni nivo netrpeljivosti i nervoze da ste cak i vrlo neumjesno i neprihvatljivo vrijedjali neistomisljenike koji su zastupali temeljne istine svoje, Katolicke, vjere.
      Zaista vrlo zanimljivo, na jednoj strani borba (ili "borba" to ce se tek pokazati) protiv otpadnika i rusitelja koji su se infiltrirali u Crkvu sa sotonskim naumom, a na drugoj strani borba protiv temeljnih istina vjere o postanku i zdravorazumskim nepobitnim dokazima o prirodi Zemlje, a bez ijednog jedinog kontra dokaza (osim uvreda). Tu nesto strasno smrdi.

      Frane

      Izbriši
    6. Pa ovdje na ovom blogu se vec vodio zestoki rat na temu prirode Zemlje i vi ste blogeru pokazali zavidni nivo netrpeljivosti i nervoze da ste cak i vrlo neumjesno i neprihvatljivo vrijedjali neistomisljenike koji su zastupali temeljne istine svoje, Katolicke, vjere.
      Zaista vrlo zanimljivo, na jednoj strani borba (ili "borba" to ce se tek pokazati) protiv otpadnika i rusitelja koji su se infiltrirali u Crkvu sa sotonskim naumom, a na drugoj strani borba protiv temeljnih istina vjere o postanku i zdravorazumskim nepobitnim dokazima o prirodi Zemlje, a bez ijednog jedinog kontra dokaza (osim uvreda). Tu nesto strasno smrdi.

      Frane

      Izbriši
    7. A da "ti isti" ponudi neki protu-dokaz ovim dokazima sa videa?
      To bi bilo mnogo higijenskije nego što ovako k..i po svom blogu.
      Ili će opet onako "vjernički" da vrijedja u nedostatku jednog zdravog razumskog dokaza?!

      FeR

      Izbriši
  3. Franjo moze biti los Papa, no to je samo necije osobno misljenje. Losih Papa pa i gorih od Franje bilo je kroz povijest dosta pa nitko nije napravio neku podjelu na dobre i lose. A jos manje koji jesu ili nisu bili Pape. Po njihovim plodovima cemo ih prepoznati. A plodovi nekih su ne samo krzljavi nego i otrovni. Plodovi Pape Franje tek se naziru. Ne treba cupati kukolj da se ne pokida i dobar plod nego pricekajmo zetvu dok dodje Gospodar. On ce odvojiti kako je ispravno i vidjeti tko je cime nadogradjivao. Cija ce gradjevina opstati.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Loš Papa je Papa. Ali ne naučava protiv nauka Crkve.
      Franjo to čini, i zbog toga ne može biti Papa. Nije antipapa, jer to je naziv za nekog tko se drži Papom, dok postoji pravi Papa. Franjo je uzurpator, jer nemamo pravog Papu. I zbog toga čini ovo što čini. I dok je tu, još više će činiti. Sada hoće uhvatiti Vigana.

      Izbriši
  4. Naprimjer ovdje sam dao odgovore. Ravna zemlja niti je biblijsko ni razumno učenje:
    http://odostatogaistodublje.blogspot.com/2018/07/neurednost-i-neprimjernost-stava-o.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakvi crni odgovori blogeru. Komentari u tom postu i svim postovima na ovu temu su te totalno razobličili kao jednog opsesivnog vjernika globusarsko-bezbožne religije velikog praska.

      Fer

      Izbriši
    2. Ne, ja ispovijedam direktno Božje stvaranje čovjeka i prirode, sa zemljom u središtu, stvorenom prije sunca. Geocentrizam je ono što su priznavali Crkveni Oci, a ravna zemlja je izmišljotina.

      Izbriši
    3. Citiraj, molim te, "Crkvene Oce" što drži vodu oko kugle i što u Bibliji znači nebeski svod.

      Fer

      Izbriši
    4. Citiraj, molim te, "Crkvene Oce" što drži vodu oko kugle i što u Bibliji znači nebeski svod.

      FeR

      Izbriši
    5. Imate ovdje:
      http://odostatogaistodublje.blogspot.com/search/label/Mit%20Ravne%20Zemlje

      Izbriši
    6. Pa to je cijeli rudnik. Prenijet ću samo jedan komentar koji dobro argumentira zabludu kuglaša:

      "U kakve bajke vi vjerujete, a imate toliko opasne hrabrosti da ljude vjernike koji vjeruju u ono što piše u Bibliji nazivate fanaticima.

      Ne pročitah da ste dali jedan jedini razumni dokaz za mnogo manje spektakularne "naučne" "istine" (kao što je jedna prava fotografija Zemlje iz zemljine orbite).
      Za ovo što ovdje propovijedate treba biti zaista tvrdi vjernik, mnogo tvrdji nego što su oni koji vjeruju da je Zemlja ravna - disk, a ne lopta - planeta oko koje se vrti, kako vi vjerujete ogromno sunce, što ste pokušali da zamaskirate sa "naučnim" objašnjenjem da je: "Zemlja je singularna točka svemira". Kod vas vjernika "proroka" I. Newtona, Tycha Brachea i R.Sungenisa sve je moguće, ali da je Bog stvorio svijet kako ga je stvorio, e to nije moguće to su fantazije i samo fanatici u to mogu vjerovati.
      Zapravo treba ogromna hrabrost (ili ludost) propovijedati ovo u što vi vjerujete. Na tome vam neću čestitati.

      Katolik S."

      P.s.: Izgleda da ovaj bloger ima zabetoniranu spoznaju i živi u strašnoj zabludi jer ni najnovija otkrića paklene zavjere protiv Istine, kojom se čovjeka hoće držati u ogromnom neznanju, bezgranično malim u smislu značaja čovjeka kao Božjeg stvorenja zarobljenog u "znanstvene" teorije tkz. gravitacije, evolucije i velikog praska. To što bloger kao ne priznaje teoriju tkz. evolucije i velikog praska ne mijenja ništa na stvari jer grčevito brani nikad dokazanu magijsku, alkemičarsku teoriju i "znanost" o tkz. gravitaciji, koja je dio "znanstvenog svetog trojstva" sa "evolucijom" i "velikim praskom"!

      I ni riječi bloger nije naveo od "Crkvenih Otaca" što drži vodu oko kugle (dakako Akvinac nije imao pojma o "gravitaciji", a za ostalo što je napisao je rekao da je slama i da se spali, a ono što je naveo u vezi nebeskog svoda i voda je svakako bolje da nikad nije ni napisao i da su to spalili, kako je molio). Po toj poniznosti po kojoj je shvatio vrijednost svojih spisa (koje je molio da se spale) je zaslužio svetost.

      FeR

      Izbriši
    7. Blogeru, ti oholo kazuješ da Biblija ne govori o ravnoj Zemlji i da Zemlja kao kugla ne ide protiv Biblije. A istina je da Sveto Pismo opisuje Zemlju kao ravnu ploču u obliku kruga koja ima svoj kraj (obod, rub), također i svoj svod. Zna se naime, što znači biblijska slika svijeta. Svi proroci jasno govore o statičnoj Zemlji te opisuje kružne putanje Sunca, Mjeseca i zvijezda iznad ravne Zemlje... Želi li možda Bog pred "modernom znanošću" posramiti svoje koji Njegovu riječ čitaju, čuvaju i zaista vjeruju u nju?!

      Neke o najslabijih karika teorije KUGLE:

      - ne postoji fotografija Zemlje iz svemira, kao ni fotografija Antarktike da nisu crteži ili kompoziti (mnogo sličica sklopljenih u jednu)
      - ne mogu se sakriti ogromne udaljenosti između zemalja na širim zemljopisnim širinama: Australija, Južna Afrika, Južna Amerika jer su avionski letovi između njih na globusu potpuno nelogični (avioni prave "nepotrebne" rute, letovi traju preko 30 h, imaju 2-3 stajanja ...). A kada se pogledaju ta odredišta na karti RZ avioni lete logičnim putevima!?
      - redovito vidimo kopno koje bi, da je Zemlja kugla, trebalo biti "ispod horizonta"
      - najobičnijom geometrijom se dokazuje da je Sunce udaljeno od Z samo 5.000 km. Naime, Gleasonova karta RZ iz 1892. sadrži dijagram pomoću kojeg se određuje točna visina Sunca koje se 21.03. nalazi u podne okomito nad ekvatorom (npr. Kongo). Tada je onima na 45° južno i 45° sjeverno od ekvatora Sunce pod kutem od 45° (npr. Senj). S obzirom da je zbroj svih kuteva u jednom trokutu 180°, gornji treći kut je, znači, 45° i on određuje točnu poziciju Sunca. Ako je duljina od Senja do Konga 5000 km (od 45° N do 0° prva kateta) onda je i druga kateta od Sunca do ekvatora isto 5000 km, pa bi Sunce 21/03 od Hrvatske bilo udaljeno 7000 km (hipotenuza).

      Neke od NASA-inih "zabava" kojima nam se rugaju (odnosno onima koji ih vjeruju):
      - tvrdi da je tehnologija kojom su 1969. putovali na Mjesec "izgubljena"
      - svemirski Hubble teleskop se kreće iznad Zemlje na visini od 600 km brzinom od 28.000 km/h?! Znači, ta kanta od 11 tona leti 22 puta brže od zvuka i u orbiti je oko Zemlje 20 godina i poslao je oko 750.000 fotografija - a još nije snimila Zemlju!
      - Planet Pluton, koji je ime dobio po rimskom bogu podzemlja, prikazuju sa glavom psa Plutona iz Disnyjevog crtića?!

      (za podrobnija objašnjenja i primjere pročitajte Dusparin Krug Zemaljski)
      K&K

      Izbriši
    8. Što se tiče oblika Z treba uzeti geodetski instrument ili dobar teleskop i stvar će biti očita. Treba samo staviti instrument i izmjeriti. Postoje internet stranice koje automatski proračunavaju kolika bi trebala biti zakrivljenost Zemlje između dva odredišta. Kada se ubace podaci u taj kalkulator – ostajemo bez teksta jer redovito u stvarnosti vidimo ono što "ne bi smjeli"!
      Za burnog vremena kada je povećana vidljivost iz Korčule se vidi obala Italije, točnije Monte Gargano (visok od 300-800 m) koji je udaljen 147 km za što postoje vjerodostojne snimke. Prema kalkulatoru zakrivljenosti dotična bi planina trebala biti 459 m ispod horizonta, a ona se vidi cijelom svojom dužinom i visinom (snimana je s 390 m nadmorske visine). Takvih lako provjerljivih primjera ima mnogo. Na jezeru Balaton Mađari su koristili laser koji je pokazao da jezero nije niti malo zakrivljeno.
      Kod perspektive je važna i promjena boja i tonova usljed udaljavanja objekta od oka promatrača. Oni predmeti koji su dalji biti će svjetliji i mutniji zbog vlage i prašine u zraku, a oni bliži biti će jačih boja i oštriji. (Da je Mjesec kojim slučajem udaljen 383.000 km ne bismo ga vidjeli onako jasnim, oštrim i sjajnim, već mutnim kao neku svjetlosnu mrlju). Zvijezda se Sjevernjača ipak ne vidi iz rubne Australije ne zbog Zemljine zakrivljenosti već zbog zakona pespektive koji kaže da postoji granica vidljivosti.
      K&K

      Izbriši
  5. Ono što sam vam naveo, dovoljno je za dobronamjernog.

    1. Biblija nigdje ne govori o ravnoj ploči. Naveo sam vam mišljenja crkvenih otaca i naučitelja.

    2. Vjera ne ide protiv razuma, naše štovanje je razumno.

    3. Primjeri koji navodite o zakrivljenosti pravljeni su na osnovu opažanja koji imaju potpuno logično objašnjenje zašto su takva iz perspektive sfere. Znanost počiva na podudaranju mnogih podataka i teorija. Evolucija npr. je izmišljotina i ne odgovara znanstvenim podacima. Jedan vjernik se ne plaši biologije i fizike. Jer je razum dar Božji. Za sferičnost zemlje postoje nebrojeni dokazi i potvrde još od klasičnih vremena. To ne ide protiv Božjeg stvaranja.

    Na koncu, ne želim dati više prostora komentarima o ovoj temi dok se ponovno ne obratim na isto pitanje nekim člankom.

    OdgovoriIzbriši