četvrtak, 5. srpnja 2018.

O Franjinom potpisu dopuštajući pričest protestantima u Njemačkoj

Kardinal Marx izjavio je da im je Franjo dao dopuštenje za dozvoliti pristup na pričest protestantskim supružnicima katolika u Njemačkoj. Javno je pokazao Franjin potpis kojeg smo prikazali prije nekoliko dana. Pogledajmo ga malo pažljivije:



Što vidimo? Vidimo jedno "F", koje je jedva i "F". Kao jedan štap, i iznad njega jedna kvaka poput gornje linije slova "F". Ali ipak jest "F", to svatko shvaća. I iza "F", jedna točka. Hoće reći: to označava da dalje ide ostali dio imena "(F)ranciscus".


Ali... to ti kažeš braco, ja to nisam rekao. Ne piše nigdje "Franciscus", već samo "F". 

Time Franjo nastavlja svoju igru dvoznačnosti koja mu je tako draga i koju stalno prakticira. Njen efekt je ovaj: "svi razumiju da sam dao dopuštenje, ja to ne niječem, ali ipak nigdje se ne može reći da je to 'Franciscus' rekao". Dakle, jesam i nisam. Dopuštam (upravo četiri njemačka biskupa javno odobravaju dati pričest spomenutim protestantima, i Franjo ih niti kori, niti to niječe), a ne mogu me formalno optužiti da je moj potpis na dopuštenju.

Nedavno smo govorili o kabalističkoj praksi igre proturječnostima prisutnim u dokumentima Drugog Vatikanskog. Franjo je majstor u tome, i njegova drskost ide do u beskraj. Malo ih je koji su mu ravni u toj praksi.




4 komentara:

  1. Ipak, samo kreteni padaju na tu njegovu idiotsku ugru "dvoznačnosti".
    Mnogo je starija od njega ona latinska "tacitus consensus" tako da ako izričito ne opovrgne toga Marxa onda je sigurno da je to šuplja igra za izbezumljene "vjernike".
    Isto kao što je nedavno izbaljezgao da je za "dubie" doznao iz štampe. Pa sve da je i tako (a laže da je tako, što mu je jedan dubianac javno i poručio) zašto sada ne odgovara na dubie? Zato jer čeka da preostali dubianci izumru pa da mu nema tko odgovoriti na njegove nove mega heretičke baljezgarije.

    Sve te igre "dvoznačnosti", lažinjanja, "novomilosrdja, pederofilije, "brakolomstava", iluminatskog New Age dilanja muslimanskih terorista po Europi, hereze i blasfemije govore samo da je to jedan bezumni bezbožnik - sotonist!!!

    PP

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad on ne bi bio jasan, ni ovi njemački biskupi ne bi se izjasnili.
      Kod Franje je razlika što on ide otvoreno naprijed. Zadnjih decenija nakon koncila ovo se radilo "neslužbeno"... čekajući Franju.

      Izbriši
  2. Honorije je osuđen jer nije suzbio herezu koju nije uzrokovao, dok Bergoglio ne samo da ne suzbija hereze, nego štoviše, izaziva ih. Razmišljanje sedevakantista mi postaje sve logičnije...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I to sa Honorijem je bio jedan jedini slučaj, zasnovan na pismu jednom biskupu. Njegov uobičajeni stav je bio potpuno ispravan, i za očekivati je da bi u slučaju pojašnjenja pravilno reagirao.
      Dok se kod Bergoglia radi o UOBIČAJENOM stavu protivnom mnogim pitanjima vjere i morala.

      Izbriši