ponedjeljak, 23. srpnja 2018.

Slučaj Svete Filomene, proglašene ne svetom od Ivana XXIII

Sveta Filomena je bila nepoznata u modernoj povijesti sve do 24 svibnja 1862 kada se slučajno, pri iskopavanju katakumbi Svete Priscile, na Via Salaria Nuova di Roma, jedan radnik spotaknuo o njenu nadgrobnu ploču.



Prva je reakcija bila obustaviti radove i upozoriti lokalne vlasti: u ovom slučaju, jer se radilo o svetom tlu, bio je isti Papa Pio VII koji je preuzeo pregled i otvaranje groba, vršeči ispitivanje već sutradan nakon pronalaska. Sve se učinilo po uobičajenom proceduri dekreta Svete Stolice koje je donio Klement IX, i poslije potvrđenim od Pija IX: posebna komisija, sačinjena od kardinala i prelata savjetnika, bila je odgovorna za odlučiti i suditi identitet relikvija. Otvaranje groba se učinil na dubini od 50 metara ispod zemlje, u prisustvu biskupa Giacinto Ponzetti, prelat 
istražitelj, mnogih svećenika i laika.

Nadgrobna ploča se sastojala od tri ploče od pečene terakote koje su nosile natpis crvenim slovima i drugim prepoznatljivim oznakama koje su privlačile pažnju svjedoka. Natpis, na tri ploče bio je sljedeći:

lumena + Pax tecum + Fi

Mjenjajući redosljed, značilo je:

Pax tecum Filumena (Mir s tobom, Filumena)


[Anđeli pokazuju plan mučenja Svetoj Filemoni]

"Filumena" je ustvari bila loše latinizirano grčko ime Philomena, kako će se svetica nazvati kasnije u ukazanjima.

Prije otvaranja groba, prelat je dao naredbu za provjeriti da li se nalazio kraj nadgrobne ploče koja posuda koja bi sadržavala krvne ostatke (nešto što su običavali činiti prvi kršćani pokapajući svoje mučenike, stavljajuči ih na vanjski dio groba unutar žbuke). Tada je jedan radnik ispitivajući oštrim čekićem probio neku posudu koja je sadržavala osušenu krv. Tamo se dogodilo prvo čudo: čestice osušene krvi koje su izašle van posude, rasipajući se, pretvoriše se u male briljatnevčestice u svim duginim bojama.

Nakon što su častili čudo, otvorivši grob, našli su malu slomljenu lubanju i druge nježne kosti koje su označavale djevojčicu kojih 12 ili 13 godina.

Znači, bili su svjedoci jedne djevice-mučenice (prema natpisu). Grob se zapečatio sa tri žiga i izvadio se sarkofag na svjetlo dana. Vani je čekalo veliko mnoštvo; i u prisustvu mnogih svjedoka otvorio se sarkofag i započeo verbalni proces diktiranja dokumenta koji je bio glasno čitan i potpisan od nadležnih svjedoka. Nakon što su ponovno bili zapečaćeni od biskupa, ostaci su bili polo ženi u relikvarij i stavljeni u pet raznih pretinaca: posuda sa krvlju, glava svetice i tri paketa sa kostima uz prah tijela. Ova je kutija bila odnešena na zvanično čuvanje, očekujući Papine naredbe.

Tri godine kasnije, svećenik u jednom talijanskom seocu, na sjeveru Campanije, blizu Nole (Mugnano del Cardinale), dobio je dozvolu da mu se uruče relikvije. Prenos, obavljen pred brojnim svjedocima, vršio se od 1. srpnja do 10. kolovoza 1805., prilika uz koju su se dogodila nekoliko čudesa: jedna žena je ozdravila od neizlječive bolesti od koje je bolovala dvanaest godina, jedan odvjetnik od išijasa koji je trpio šest mjeseci i jedna dama, čija je ruka imala gangrenu. Čak se zbilo i nebesko čudo: makar je nebo bilo zakrito oblacima, Mjesec se pojavio kroz okrugli otvor u oblacima i njegova svjetlost je pratila relikvarij i procesiju.

Kad su konačno stigli u župu Mugnano, svetica je bila primljena s novim čudom: dijete od dvije godine, osljepljeno od boginja, povratilo je vid nakon što mu je majka trljala oči uljem jedne svjetiljke koja je bdjela nad svetim relikvijama.

Čudesa koja su se događala po zagovoru Svete Filomene bila su takva da je se prozvalo "čudotvoricom XIX stoljeća". Ali tko je bila ta svetica? Jer, mučenica je zasigurno bila, a i djevica, ali tko je ta osoba?

Svećenik župe Mugnano, Don Francesco di Lucia, pozvao je pobožne vjernike koji su se molili novoj zagovornici da je zamole da ona sama na neki način pojasni tko je ona i kakav je bio njen život.

I svetica je odgovorila: preko tri privatne objave predane trima različitim osobama koje se međusobno nisu poznavale. Osobe koje su imale svet i primjeran život. Ta ukazanja sabrana su u jednu knjigu, koja je dobila imprimatur Svetog Oficija 21 prosinca 1833; među njima najznačajnije je bilo Časne Majke Luisa di Gesu, osnivateljka i superiora Samostana Naše Gospe od Žalosti, u Napulju (kojoj je također započet proces proglašenja blaženom nakon njene smrti, 1875). Ovoj svetoj ženi ukazala se Sveta Filomena 1832. za objasniti joj sve detalje njenog života i mučeništva.

Radilo se o princezi jednog grčkog grada, koju je njen otac obećao Caru Dioklecijanu u cilju
očuvanja mira u Carstvu. Ali Filomena, kao kršćanka, bila je dala zavjet djevičanstva Kristu, na osnovu čega je odbacila ženidbenu nagodbu. Nešto što je razjarilo Cara preko svake mjere. Nakon što ju je bezuspješno  nastojao nagovoriti da zaniječe svoju vjeru i svoj zavjet, bijesan, podvrgao ju je svirepim mučenjima i na koncu dao joj odsjeći glavu. 


[Prikaz u katakumbama koji označava asistenciju anđela mučenicima]

Ali sad je nedostojao, nakon što se preko tih ukazanja dalo upoznati o komu se radi, to i 
provjeriti. Ako je to doista takva mučenica-djevica Filomena, neka to i pokaže kakvim provjerenim čudom upravo po njenom zagovoru. I desilo se tako jedno veliko čudo.1835., Pauline-Marie Jaricot je bila poznata zbog propagiranja vjere i molitve krunica. Trpila je nekoliko godina od neizlječive bolesti, odlučila je protiv svih izgleda putovati do Mugnano iz svog rodnog Liona. Tražila je čudo po zagovoru Filomene. Kad je stigla do Rima, primila je posjet Pape Grgura XVI koji ju je našao istrošenu od vrućice. Sveti Otac je htio zahvaliti joj na njenom ogromnom marijanskom apostolatu koji je činila ova mlada francuskinja diljem Evrope. Videći je u takvom stanju, Papa - suprotno od današnjih običaja koji nikad ne žele suočiti smrt - joj je uručio jednu želju: čim stigne u nebo da moli za njega i za Crkvu.

Da, Sveti Oče - odgovori umiruća - učiniću tako. Ali pitam Vas: ako pri povratku iz Mugnana ja mognem stići pješke do Vatikana, da li će Njegova Svetost dopustiti štovanje Svete Filomene?

Bez i najmanje sumnje - reče Papa - jer bi se radilo o velikom čudu.



[Paul-Marie Jaricot]

Paulin-Marie je nastavila svoj put prema Napulju i stigla je do Mugnanonskog svetišta nošena na nosilima. Kad je došla blizu Svete Filomene, protiv svakog očekivanja, podigla se sa svoje ležaljke i osjećala se potpuno ozdravljena na čudesan način. Pred nevjericom svih prisutnih, htjede ostati tamo nekoliko dana zahvaljivajući Bogu. Prije povratka u Rim, ostavila je svoju ležaljku za svjedočanstvo (vidljivo i dan danas). Došavši u Rim bila je primljena od Pape koji je pristao na njenu molbu, ali prije toga zapovijedivši da se promatra kroz godinu dana zdravlje Pauline, za potvrditi čudo.

Vrativši se u Lion, Pauline-Marie Jaricto je podigla na bržuljku Fourviere kapelicu posvećenu Svetoj Filemoni, obogaćenu relikvijom koju joj je dao sami Papa; s vremenom, ova kapela se promjenila u čuvenu kapelu pučkih hodočašća.

Tako dođe dan, 7. studenog 1849, kad je Blaženi Pio IX otišao u hodočašće u Mugnano za proglasiti tamo sveticu drugom zaštitnicom Napulja; dvije godine kasnije dozvolio je svećenicima iz Mugnona 

liturgijsku službu u njenu čast. 1857 taj kult bio je proširen na druge kršćanske krajeve. Razlog kanonizacije bio je mučeništvo.

Zahvaljujući Svetom Arškom župniku kult Svetoj Filemoni jako se proširio u Francuskoj. Sveti župnik je čuo o njoj po istoj Pauline-Marie.

Sveti Papa Pio X poklonio je zlatni prsten i druge darove u čast svetici usprskos protesta
modernista koji su se opirali pobožnosti svecima.

Štovanje je nastavljeno uobičajenom praksom sve do 1961. kad je pri reviziji rimske martiologije (knjige u kojoj se zapisuju sveci i blaženici), Ivan XXIII potpisao dekret po kojem se izostavlja iz kalendara spomen na Svetu Filemonu (i još svetaca), koja se prije slavila 11. kolovoza. Zbog čega? 

Dali su razlog sumnje o realnom postojanju svetice, makar nikad se nije dao službeni odgovor na taj čin.

U Lionu, kapelica podignuta od Pauline-Marie Jaricot bila je lišena svakog spomena na sveticu.

Zaključak:

1. Od svetice su nađeni smrtni ostaci uz naknadne privatne objave koje je potvrdila Crkva kao vjerodostojnima. Čudesa su potvrđivala zapis na grobu mučenice-djevice.

2. Molite se Svetoj Filemoni.

3. Da nije možda da Ivan XXIII i Pavao VI nisu sveci, umjesto da su "prestajali" to biti oni prije  proglašeni od Crkve.



Broj komentara: 17:

  1. https://book.hr/koja-prava-prica-iza-stovanja-svete-filomene/
    Ovo ima više smisla.

    Cijela ta priča o Filomeni podsjeća me na priče o reinkarnaciji. Obično nitko od ljudi sa "sjećanjima iz prošlog života" ne pamti da je bio kmet, već sami faraoni, carevi i Kleopatra.
    Tako i ovo, pronađeni su ostaci, i časnoj se u ukazanju objasni da je to bila princeza koju je želio oženiti sam Dioklecijan. Nekako očekivano, u vizijama se ne pojavljuje ništa skromno, kao npr. da je bila kći građevinskog radnika i umrla od tuberkuloze.

    Osim što je sigurno (zapravo gotovo sigurno) da se tamo nalaze kosti mlade svetice, ne vidim razlog za vjerovati u išta drugo.

    Ifka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvar je u proglašenju nesvetom one koju je Crkva svečano proglasila svetom, nakon desteljeća ispitivanja.

      Pogledajte oznake za poskoncilske deskanonizacije.

      Izbriši
    2. Zanimljivo.
      Da bi netko od ljud u nečem bio stvarno nezabludiv, tog mora štiti Bog od zablude.
      Proroci su bili takvi jer je Duh Sveti govorio po prorocima kako ispovijedamo u Vjerovanju.
      Također, Crkva vjeruje da Duh Sveti progovara na ekumenskim koncilima Crkve.
      Neki vjeruju da to mogu biti i mjesni koncili Crkve.
      Upitno je sve ostalo.

      Izbriši
    3. Očito je nešto "zaškripalo", i to ne samo jednom, kod Ivana XXIII pa nadalje, ne kod Pija VII, Grgura XVI ili Pija IX i narednih papa do Pija XII kojima nije padalo na pamet da skidaju svece sa oltara svečano proglašenih od njihovih prethodnika.

      Izbriši
    4. Bilo koji koncil bez papa nije nezabludiv. To je katolički nauk. Kod pravoslavnih "može" mnogo toga.

      Izbriši
  2. ABERKIOS (död ca år 200)
    Aberkios-inskriften, funnen 1882, är en gravinskrift från Hierapolis (i dagens Turkiet), författad av biskopen Aberkios i slutet av 100-talet, avsedd för hans egen grav. Stenen bekräftar traditionens uppgifter om denne biskop från fornkyrkan, som man i östkyrkan firar i dag. Det var förföljelsetider, så han använde kodspråk, obegripligt för icke-kristna (kommunionen kallas Fisken och kyrkan Drottningen). Aberkios uppfattar kyrkans katolicitet som samhörigheten i eukaristin från Rom i väst till floden Eufrat i öst.
    Helige Aberkios, på din gravvård skrev du ödmjukt att man skulle be för dig efter din död. Vi gläds åt denna hälsning från kyrkans tidiga dagar, som Gud låtit oss upptäcka. Må du be för oss som ännu vandrar i detta liv att vi en gång får träffa dig där du nu är.
    solissuzanahttps://www.facebook.com/433106670391859/photos/a.433166063719253/676361966066327/?type=3&theater u istri puno crkvaicuricaimena zupa po njojEufemija Fuma Sv Fuma Fiamma flame oganj Zar za Boga

    OdgovoriIzbriši
  3. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2294969080577989&set=p.2294969080577989&type=3&theater

    OdgovoriIzbriši
  4. By Mary Rezac
    Denver, Colo., Oct 31, 2017 / 03:01 am (CNA/EWTN News).- For years, Cecilia Cunningham and her husband took their children trick-or-treating in their then-suburban Philadelphia neighborhood.

    OdgovoriIzbriši


  5. https://www.radioromalibera.org/catechesi/male-ecumenismo-falso/

    OdgovoriIzbriši
  6. https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.catholicnewsagency.com%2Fnews%2Fwhat-to-do-about-halloween-catholic-moms-and-an-exorcist-weigh-in-71576%3Ffbclid%3DIwAR30f9Rrdm98rk4oWJ81A4Egb1rggAK0gc7TK_Da__TWVv9DNEd0f3Uwemg&h=AT3vLWgKhgf_ewDTa76JeuhG2CV1UzZAwfhSGmF8hMiMEig5rUG-ychbApyIXrlI9R1MpI0LcZPl3w95SRI48FMBye1cWy89PnPg4xGcD7qRtVS5yGH8TtVfMcMwAfA1ApAL1KwqHVOAVYnTXFaZwR62wWsfNp_gwTPR8S1ExMQCeJiw0ZAJh3OSfR7qPQof8VTfhwA0vOtMIAGCe7qyuhIPw1WkOGmCchnPdX8pjRBHyTYVJPl6IANpMcjgBQH9_ljSgn9w5JK5Pvswh-7UFT6WFWTvVXGXE-gnyxPYFJJvqdRTC7tWESOtf8E8Tj-REOFJ7yUhwqVYu_YGXALdgUfZ7ecle2gyRFzR8SXUGTMzM1DwXj-2l7nIWWen6OgWQycgSYKnDOmGGLPbbPg6faow7ErTRB9LfTWSkBTijAJX-FwUQkmUujQLq5-SJHRbYI3hbp7onjDXeGKKw04O95ByCp3hUWoUmGLXLwrtaaM4YICmSREXNRM

    OdgovoriIzbriši
  7. Rosary of the nine choirs of the holy angels
    9 X 3 Beads


    Holy Archangel Michael! I recommend you the hour of my death; keep in the same the evil enemy that he will not challenge me and cannot harm my soul.
    Father our...

    Holy Archangel Gabriel! Get me from God a living faith, a strong hope, love and great devotion to the sacred altar sacrament.
    Father our...

    Holy Archangel Raphael! Lead me to the path of virtue and perfection.
    Father our...

    Holy Guardian Angel! Get me divine einsprechungen and the special grace to follow the same faithful.
    Father our...

    I. YOU FLAMING SERAPHIM! Get me a burning love to God.
    1 Father our..., 3 Ave Maria...

    II. Your HIGHLY ENLIGHTENED CHERUBIM! Get me the true knowledge of God and the science of saints.
    1 Father our..., 3 Ave Maria...

    III. Your Noble Throne! Get me the peace and the rest of the heart.
    1 Father our..., 3 Ave Maria...

    IV. You High Ladies! Gain my victory over all evil desires and desires.
    1 Father our..., 3 Ave Maria...

    V. You insurmountable tyrant! Get me strength against all evil spirits.
    1 Father our..., 3 Ave Maria...

    VI. Your miracle day forces! Gain the abundance of all virtues and perfection.
    1 Father our..., 3 Ave Maria...

    VII. You by leeks test principalities! Get me perfect obedience and justice.
    1 Father our..., 3 Ave Maria...

    VIII. You Holy Archangel! Get me uniformity with the will of God.
    1 Father our..., 3 Ave Maria...

    IX. You Holy Angels, loyal familiars! Gain True humility and great faith in God's mercy!
    1 Father our..., 3 Ave Maria...

    Sacrifice:
    Dear Jesus! This rosenkränzlein I deliver to your divine heart so that you can perfect it and make joy to your holy angels, that they will receive me in their protection, especially in my sterbestunde, for which I invite them all from hearts, so that I will be strengthened by their presence , waiting for death with joys and being protected from the hellish recreations.
    I beg you too, dears, Holy Angels, visit the poor souls, including my parents, friends and benefactors. Help them soon, and do not forget mine after death! I would ask you to do this by the sacred hearts of Jesus and the virgin. Amen

    Promise of Saint Archangel Michael:
    Whoever prays this rosenkränzlein before holy communion devoutly will be from 9 Holy Angels, from every choir, to HL. His soul is to be washed and adorned with the precious blood of Jesus to communicate worthy.

    Those who worship this rosenkränzlein daily will be visited, comforted and strengthened in his sterbestunde by the number of Holy Angels, and will be freed and protected from the hellish enemies and strikes. Also, when some of them are still in purgatory, their relatives are visited and comforted nine times the day.

    PIUS IX. Granted on 8. August 1851:


    1. A discharge of 7 YEARS AND 7 Quadramet every time you pray this rosenkränzlein.

    2. A discharge of 100 days on every day in which you wear this rosary or kiss the medal of the holy angels.

    3. During daily operation of the same once a month a perfect indulgence when you receive the holy sacraments on any day and pray in the opinion of the holy father.

    4. A perfect indulgence under the conditions mentioned above:
    (a) at the feast of Saint Archangel Michael, appearance 8. May,
    (b) at the feast of Saint Michael, 29. September,
    (C) at the feast of Saint Archangel Gabriel, March 24.,
    (D) at the feast of Saint Archangel Raphael, 24. October,
    (E) at the memory of the Holy Guardian Angels, October 2.

    OdgovoriIzbriši

  8. Isuse Kriste ja vjerujem da si sada ovdje. Molim te blagoslovi mene, ovo mjesto, ovaj dom i ovaj prostor. Svojom presvetom krvlju operi me od svih grijeha, i zazivam Tvoju presvetu Krv kao zaštitu na sebe (i svoju obitelj). Prelij me od vrha glave do tabana mojih nogu da budem potpuno zaštićen od sotone i svakoga zla što od njega dolazi.

    Isuse čuvaj me danas (večeras) od zloga, napasti, sotonskih napada i iskušenja, straha od tame i straha od ljudi, mučnina, bolesti, srdžbe i svega onoga što nije tvoje Kraljevstvo. Molim te Isuse ukloni od mene sve što mi stoji na putu do Tebe.



    Isuse ti si me pozvao u svoju službu, molim te Isuse osposobi me za molitvu, oslobodi me od straha i ispuni me darovima i plodovima svoga Svetoga Duha, daj mi dar mudrosti, znanja, spoznaje, vjere, razlučivanje duhova, da živim i djelujem u milosti i u tvojoj prisutnosti, da ispunjam tvoju volju i da se preko mene proslaviš.



    Upotrijebi me da po meni budeš upoznat, čašćen i voljen od svih ljudi, a posebno onih koje si mi dao da ih dovedem k tebi. Gospodine Bože dotakni svako srce koji si mi povjerio, neka Duh Sveti preko mene dotakne svaku dušu koju si mi povjerio i oslobodi je od svega onoga što je priječi da bude potpuno tvoja i slobodna za tebe.



    Ja svoju nadu polažem u Presveto Trojstvo i vjerujem da me nikada neće ostaviti!



    Slava Bogu Ocu, slava Bogu Sinu, slava Bogu Duhu Svetom!
    Kako bijaše na početku, …..

    OdgovoriIzbriši
  9. Gospica od Suza sorrow
    FAUSTINA KOWA·FRIDAY, OCTOBER 26, 2018
    📷
    Majka Triput Divna
    2 hrs ·
    KRUNICA GOSPE
    OD SUZA
    Krunica Gospe od Suza,
    za razliku od obične krunice,
    ima 7 x 7 zrnaca
    + 7 velikih zrnaca + 3 na kraju.
    Nazvala ju je Blažena Djevica Marija i dala sestri Amaliji iz Brazila.
    Krunica od Suza
    počinje ovom molitvom:
    Gospodine Isuse, prostrti do Tvojih nogu,
    prinosimo Ti suze, One koja te je majčinskom ljubavlju pratila na bolnom putu na Golgotu.
    Usliši, molimo Te, naše prošnje po
    suzama svoje presvete Majke.
    Daj da shvatimo tajanstveni govor tih suza
    da bismo mogli ostvariti ovdje na zemlji Tvoj plan spasenja i biti privedeni gledanju Tvog proslavljenog lica. Koji živiš i kraljuješ
    u vijeke vjekova. Amen.
    Na velika zrna: (7x)
    - Isuse, pogledaj suze
    One koja te više od svih
    ljubila na zemlji.
    - I koja te ljubi najviše
    od svih na nebu.
    Na mala zrna: (7x)
    - Isuse, usliši naše molitve.
    - Po suzama svoje presvete Majke.
    Na kraju krunice
    ponovi se: (3x)
    - Isuse, pogledaj suze
    One koja te više od svih
    ljubila na zemlji.
    - I koja te ljubi više od svih
    na nebu.
    Pomolimo se:
    O Marijo, majko ljubavi,
    boli i milosrđa, molimo Te,
    sjedini naše molitve
    sa svojima, da Tvoj
    božanski Sin, kojem se
    puni pouzdanja obraćamo,
    po Tvojim suzama,
    usliši naše prošnje
    da nam udijeli milosti
    za koje molimo ovom krunicom,
    i konačno daruje
    krunu vječnog života.
    Amen.
    Papa Ivan Pavao II.
    "Isus ništa ne odbija
    Tvojim svetim suzama!"
    📷Marija Crnjac Ovdje bi rado nešto napisala. Pošto sam japožežanka ja nisam daleko od pleternice. Kad je Gospa od suza za mene su tada posebno svečani dani.Tih svih 9 dana je za mene posebna milost. Svaku večer ima izloženo presveto u crkvi. Svih devet dana je Božja milost na djelu .Tu se Bog proslavlja i njegova Majka Marija. Blago onom ko se odluči svakog dana iči. Tu se suze obrišu žalosnice i majka daje snagu za budučnost. Bvb...Srdačan pozdrav.

    OdgovoriIzbriši

  10. Fernando Antonetti
    Yesterday at 10:24 AM ·
    Vangelo

    Lc 12,49-53
    Non sono venuto a portare pace sulla terra, ma divisione.

    + Dal Vangelo secondo Luca

    In quel tempo, Gesù disse ai suoi discepoli:
    «Sono venuto a gettare fuoco sulla terra, e quanto vorrei che fosse già acceso! Ho un battesimo nel quale sarò battezzato, e come sono angosciato finché non sia compiuto!
    Pensate che io sia venuto a portare pace sulla terra? No, io vi dico, ma divisione. D’ora innanzi, se in una famiglia vi sono cinque persone, saranno divisi tre contro due e due contro tre; si divideranno padre contro figlio e figlio contro padre, madre contro figlia e figlia contro madre, suocera contro nuora e nuora contro suocera».

    Parola del Signore

    Gospel

    LC 12,49-53
    I didn't come to bring peace to earth, but division.

    + from the gospel according to Luca

    In that time, Jesus said to his disciples:
    " I came to fire on earth, and how much i wish it was already lit! I have a baptism in which I will be baptized, and how I am distressed until it is done
    Do you think I came to bring peace to earth? No, I tell you, but division. From now on, if there are five people in a family, they will be divided three against two and two against three; they will divide father against son and son against Father, mother against daughter and daughter against mother, Mother-in-law against daughter -

    Word of the Lord
    ·
    Rate this translation

    10 Comments8 Shares
    40You, Danijela Danica and 38 others
    Sad
    Comment
    Share
    Comments
    5 of 10
    View previous comments

    Ñata Bobadilla Amen
    Manage
    Like · Reply · 1d

    Maria Liparulo Amen
    Manage
    Like · Reply · 1d

    Maria Esposito Lode a Te o Cristo ❤amen
    Praise you o Christ ❤ Amen
    1
    Manage
    Like
    · Reply · Automatically Translated · 1d

    Paola Boccuti Il Signore sia lodato
    Lord be praised
    1
    Manage
    Like
    · Reply · Automatically Translated · 1d

    Faustina Kowa Gospica od Suza sorrow
    FAUSTINA KOWA·FRIDAY, OCTOBER 26, 2018
    📷
    Majka Triput Divna
    2 hrs ·
    KRUNICA GOSPE
    OD SUZA
    Krunica Gospe od Suza,
    za razliku od obične krunice,
    ima 7 x 7 zrnaca
    + 7 velikih zrnaca + 3 na kraju.
    Nazvala ju je Blažena Djevica Marija i dala sestri Amaliji iz Brazila.
    Krunica od Suza
    počinje ovom molitvom:
    Gospodine Isuse, prostrti do Tvojih nogu,
    prinosimo Ti suze, One koja te je majčinskom ljubavlju pratila na bolnom putu na Golgotu.
    Usliši, molimo Te, naše prošnje po
    suzama svoje presvete Majke.
    Daj da shvatimo tajanstveni govor tih suza
    da bismo mogli ostvariti ovdje na zemlji Tvoj plan spasenja i biti privedeni gledanju Tvog proslavljenog lica. Koji živiš i kraljuješ
    u vijeke vjekova. Amen.
    Na velika zrna: (7x)
    - Isuse, pogledaj suze
    One koja te više od svih
    ljubila na zemlji.
    - I koja te ljubi najviše
    od svih na nebu.
    Na mala zrna: (7x)
    - Isuse, usliši naše molitve.
    - Po suzama svoje presvete Majke.
    Na kraju krunice
    ponovi se: (3x)
    - Isuse, pogledaj suze
    One koja te više od svih
    ljubila na zemlji.
    - I koja te ljubi više od svih
    na nebu.
    Pomolimo se:
    O Marijo, majko ljubavi,
    boli i milosrđa, molimo Te,
    sjedini naše molitve
    sa svojima, da Tvoj
    božanski Sin, kojem se
    puni pouzdanja obraćamo,
    po Tvojim suzama,
    usliši naše prošnje
    da nam udijeli milosti
    za koje molimo ovom krunicom,
    i konačno daruje
    krunu vječnog života.
    Amen.
    Papa Ivan Pavao II.
    "Isus ništa ne odbija
    Tvojim svetim suzama!"
    📷Marija Crnjac Ovdje bi rado nešto napisala. Pošto sam japožežanka ja nisam daleko od pleternice. Kad je Gospa od suza za mene su tada posebno svečani dani.Tih svih 9 dana je za mene posebna milost. Svaku večer ima izloženo presveto u crkvi. Svih devet dana je Božja milost na djelu .Tu se Bog proslavlja i njegova Majka Marija. Blago onom ko se odluči svakog dana iči. Tu se suze obrišu žalosnice i majka daje snagu za budučnost. Bvb...Srdačan pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  11. http://rastimougospodinu.com/zaziv-presvetoj-krvi-kristovoj-kao-zastita/?fbclid=IwAR3oz6q8fqdIEm7YCmcqSjFGOKBnPaHvLrbR-nuBLn4anKUGHAearna5LeA

    OdgovoriIzbriši
  12. Fernando Antonetti
    7 hrs ·
    I Antifona
    Risanami, Signore,
    ho peccato contro di te.

    SALMO 40 Preghiera di un malato
    Uno di voi mi tradirà, uno che mangia con me (cfr. Mc 14, 18).

    Beato l'uomo che ha cura del debole, *
    nel giorno della sventura il Signore lo libera.

    Veglierà su di lui il Signore, †
    lo farà vivere beato sulla terra, *
    non lo abbandonerà alle brame dei nemici.

    Il Signore lo sosterrà sul letto del dolore. *
    Gli darai sollievo nella sua malattia.

    Io ho detto: «Pietà di me, Signore; *
    risanami, contro di te ho peccato».
    I nemici mi augurano il male: *
    «Quando morirà e perirà il suo nome?».

    Chi viene a visitarmi dice il falso, †
    il suo cuore accumula malizia *
    e uscito fuori sparla.

    Contro di me sussurrano insieme i miei nemici, *
    contro di me pensano il male:
    «Un morbo maligno su di lui si è abbattuto, *
    da dove si è steso non potrà rialzarsi».

    Anche l'amico in cui confidavo, †
    anche lui, che mangiava il mio pane, *
    alza contro di me il suo calcagno.

    Ma tu, Signore, abbi pietà e sollevami, *
    che io li possa ripagare.
    Da questo saprò che tu mi ami *
    se non trionfa su di me il mio nemico;

    per la mia integrità tu mi sostieni, *
    mi fai stare alla tua presenza per sempre.

    Sia benedetto il Signore, Dio d'Israele, *
    da sempre e per sempre.
    Amen, amen.

    Gloria al Padre e al Figlio *
    e allo Spirito Santo.
    Come era nel principio, e ora e sempre, *
    nei secoli dei secoli. Amen.

    The Antiphon
    Risanami, sir,
    I have sinned against you.

    Psalm 40 prayer of a sick
    One of you will betray me, one who eats with me (CF. MC 14, 18

    Blessed the man who takes care of the weak, *
    On the day of misfortune the Lord frees him.

    He will watch over him the Lord, †
    He will make him live blessed on earth, *
    He will not leave him on the wall of enemies.

    The Lord will support him on the bed of pain. * *
    You'll give him relief in his illness.

    I said, " pity me, sir; *
    Risanami, against you I have sinned ".
    ENEMIES WISH ME EVIL: *
    " when he dies and perish his name?".

    Who comes to visit me says the fake, †
    His heart accumulates malice *
    And he came out.

    Against me they whisper together my enemies, *
    Against me they think evil:
    " an evil disease on him has fallen, *
    From where he's lying he can't get up ".

    Even the friend I trusted, †
    Him too, eating my bread, *
    Raise your calcagno against me.

    But you, Lord, have mercy and lift me, *
    May I repay them.
    From This I will know that you love me *
    Unless my enemy triumphs over me;

    For my integrity you support me, *
    You make me stand in your presence forever.

    Blessed be the Lord, God of Israel, *
    Forever and ever.
    Amen, amen.

    Glory to the father and son *
    And to the Holy Spirit.
    As it was in the principle, and now and always, *
    Over the centuries. Amen.

    OdgovoriIzbriši
  13. https://www.teof.uni-lj.si/uploads/File/BV/BV2018/01/Turnsek.pdf

    OdgovoriIzbriši