petak, 6. srpnja 2018.

Kardinal Tauran pozvan na Sud

U starim i dobrim molitvenicima čitamo o "Četiri posljednje stvari":

"Smrt, sud, pakao i nebesko kraljevstvo. Čovječe, sjeti se često svojih posljednjih stvari i nećeš - prije se pisalo neodvojeno - sagriješiti".

Da, dobra vježba poniznosti jest sjetiti se često da danas može biti zadnji dan našega života na ovoj zemlji. I onda? Kako ćeš stati pred Suca? Više ne će vrijediti tolike gluposti koje još uvijek uzimaš za ozbiljno. Više ne će vrijediti slava i priznanje svijeta, već samo ono kakav si u Božjim očima.

I Kardinal Tauran - Predsjednik Pontificijskog Vijeća za Međureligijski dijalog - je pozvan jučer za dati račun. Ako nije u paklu, Bog Jedini, Otac, Sin i Duh Sveti neka mu se smiluje. Jer, mnoge je upućivao na krivi put svojim "međureligijskim dijalogom", gdje je jednostavno, skromno i istinito navještanje Krista kao jedinog Spasitelja ljudskog roda blistalo u svojoj odsutnosti:



Tužno. Kardinal Katoličke Crkve ponižava i sebe i pojam Crkve koju navodno predstavlja. Pred tamo nekim blesonjom kojeg treba dozvati u pamet, i koji sjedi na počasnom mjestu kao da bi se radilo o kakvom božaznstvu, Tauran je ponavljam ponižavao sve kršćane.

Možda jedna od najupečatljivijih slika zablude "međureligijskih dijaloga".

Nema komentara:

Objavi komentar