četvrtak, 29. studenoga 2018.

Kardinal Zen se predaje. Komentar

Kineski progonjeni kardinal je poručio nakon što je saznao da Franjo priprema legitimaciju šest kineskih biskupa, pripadnika "Kineske Patriotske Crkve" - drugim riječima komunista- da ako se to desi, da se povlači u neki manastir u molitvu i da "više ne će davati izjave za tisak. Ostati ću u šutnji. Ne mogu se boriti protiv Pape."


Da li je ispravan potez Kardinala? On po svoj prilici misli da ne će ući u nikakvu šizmu niti je izazvati. On smatra da je Franjo Papa i da se ne smije pobuniti protiv Pape. Ne odobrava to što Franjo čini - izgleda mu skandalozno i više od toga - ali on ne ide u šizmu. To je njegov stav.

Stav koji bi bio ispravan kad bi ono što Franjo predstavlja, doista bila Katolička Crkva. Ali Franjo je njen razarač, mučitelj. Uzurpator koji joj dere kožu.



Od Crkve ne može doći zao nauk. Franjo ga nameće, i pokazuje ono što jest.

Ne ću reći da je Kardinal Zen pogrešne nakane. Nakane samo Bog može suditi, ali potezi bilo Kardinala Zena bilo njemu sličnih ne mogu dati rezultat. Oni se povlače pred vukom u ovčijoj koži, makar je meni vuk u vučjoj. Ovi dobroćudni i trpeći ljudi očekuju da će se nešto dogoditi.

Reću vam što će se dogoditi, žao mi je što ću biti ovako oštar: benzin će poskupjeti, eto što će se dogoditi!

Kardinal Zen misli: ovo je Katolička Crkva, i Bog će primiti moju žrtvu i doći će nam u pomoć.

Ali moj kardinale, samo puštate vuka samog u toru. Kolje li i kolje. Baš kao vuk: zakolje trideset ovaca a dosta mu jedna za pojesti.

Pred ove zločince samo je jedno rješenje: stati pred njima s toljagom i natjerati ih vani!

Evo, prije par dana umro je jedan konzervativni američki biskup. I što su rekli američke gay pristaše u crkvenim redovima? Pa eto, pokoj mu duši, ali nije nam bio prijatelj. Ni pri smrti jednog dobroga oni se ne znaju ustegnuti. Što je uradio Krist sa mjenjačima novca i trgovcima u hramu? Istjerao ih je bičem, i to dva puta. Što bi trebao raditi njegov Vikar na zemlji, kad bi doista bio njegov Vikar? Isto što i osnivač Crvke: bičem istjerati one koji joj žele zlo. A da li ti vidiš da netko ovdje tjera, netko iz Rima, ovu gnusobu? Ne, jer je vikar nekog drugog, a ne Kristov.




No, gdje je dublja greška Kardinala Zena? U njegovoj nepobuni protiv Drugog Vatikanskog Koncila. Još tada komunizam nije bio jasno osuđen, jer je to bio uvjet da dođu pravoslavni patrijarsi iz SSSR, i da se tako mogne provesti predviđeni "ekumenizam". Ono je bio embrion, sada stvorenje dođe na svijet.

Nije jedini Franjin problem to što prihvaća komunističke biskupe, gdje su svi ostali? Gdje je promjena katekizma, gdje je Amoris Laetitia, gdje su tolikih njegovih rugobnih nastupa, gdje je njegovo pristajanje na novi koncilski duh, nova misa, novi nauk?

Dok se taj korijen ne prikaže onakvim kakvim jest, i dok se ne izbaci napolje, nema obnove. Samo dublje i dublje gubljenje u blatu koje guta sve više i više.

Krvnici ne će moći sa Ostatkom, ali zašto je reakcija tako slaba?

Ovako, još niste sve vidjeli.

2 komentara:

  1. Htio sam napisati komentar na ovaj članak, ali pričekat ću još dok mi netko ne odgovori na ova pitanja:
    Da li sedevakantisti idu na Svetu Misu, ako idu gdje idu i kakva je to Sveta Misa?
    Da li sedevakantisti idu na Svetu Ispovijed i da li primaju Svetu Pričest, ali i druge sakramente, kao što su krštenje, Krizma, vjenčanje?

    Hvala na odgovoru.

    Hvaljen Isus i Marija.

    RV

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Idem na misu, ispovijedam se i pričešćujem, ali ne svake nedjelje jer mi je predaleko. Kod prekoncisko zaređenog svećenika koji služi tradicionalnu misu. Ovdje sam naznačio:
      http://odostatogaistodublje.blogspot.com/2018/08/gdje-se-moze-ici-na-misu-non-una-com.html

      Izbriši