ponedjeljak, 12. studenoga 2018.

Franjo nema milosti ni sa jednim redom koji "miriše" na tradicionalno katoličanstvo: uništena kongregacija Malih Marijinih Sestri

Kongregacija je osnovana 1949, i 2012. odlučiše ponovno obući klasične habete. Također su tražile misu na latinskom, makar bila ova danas opće prisutna Novus Ordo.


To je bio njihov smrtni grijeh: dobile su kanonske posjete 2016. i 2018. jer su bile optužene za "sektaško pretjerivanje". Sestre su pak kalificirale kao "karikaturu" i "predrasudu" izvješće koje je bilo napravljeno nakon druge posjete.

One mogu reći što hoće, ali ovo je bila odluka: Superiora i Učiteljica novicijata bile su poslane u udaljene manastire i zamjenjene sa tri modernističke komesarke. Svi pozivi na milosrđe bili su ignorirani.

Jedna od tih "inspektora", sestra Geneviève Médeviellem, predaje na Katoličkom Institutu u Parizu i tvrdi da se blud može opravdati.

17. rujna Kardinal Braz de Aviz, Prefekt Kongregacije za Redovnike, naredio je sestrama da "bezrezervno" prihvate komesarke jer inače će biti izbačene. Ako slučajno ne bi shvatile o čemu govori.

Rezultat: 34 časne sestre (od ukupno 39), priopćile su 7. studenog da su u savjesti odlučile poništiti svoje zavjete, i zatražile su da im se da dispenzija.

Franjo je već nekoliko kongregacija koje su imale simpatije prema tradicionalnom katoličanstvu, sravni sa zemljom. Na primjer, djelo Biskupa Livieres u Paragvaju, Sestre iz Auerbacha (Njemačka), Kontemplativne Sestre Svetog Ivana (Francuska) i Sestre Franjevke Bezgrješne (Italija). Sve kongregacije su imale mnogo zvanja.

Naravoučenije: ili Drugi Vatikanski Sabor, ili smrt. Oni žele protestantiziranu "Katoličku Crkvu" koja bi sa drugim denominacijama tvorile jednu novu cjelinu. U toj družbi Franjo i njegovi nasljednici eventualno bili bi na počasnom mjestu. Promicali bi svakako zajedništvo drugih religija.

Opaske: kad bi oni vjerovali da je Isus doista Bog, ne bi ovo radili. Čuvali bi njegovo djelo, tj. Crkvu, onakvu kakvu ju je on dao. Crkva ostaje i ostati će uvijek, ali ovi lešinari prave anti-Crkvu.

Kad bi oni vjerovali da je Gospa doista Majka Božja, Uvijek Djevica u čijem se krilu začeo Sin Božji i kojeg je rodila čudom nepovrijeđujući svoje Djevičanstvo, te bila na Nebo Uznesena, ne bi oni čijukali sa protestantima.

Kad bi oni vjerovali u Papu i ono što Papa jest, ne bi njima bilo svjedno tko su i kakvi su "pravoslavni". Samo su jedni pravoslavni: to su katolici, to je Katolička Crkva koja je neuništiva u cjelovitosti one iste vjere koju je Isus Krist dao ljudima.

Još jedna opaska: ovo je primjer svima onima koji misle da će se strpljenjem "nešto" dogoditi ili da će ova napast i šteta nekako odlutati: ne će. Samo ide na gore, i još ono najgore nije došlo.

Ali ne će moći sa svima, jer Crkva je Božja, Kristova. Odgovori kršćanine, katoliče: "ja i moj dom služiti ćemo Gospodinu".

Broj komentara: 7:

  1. Ps92,7 Bezuman covjek ne spoznaje, ludjak ne shvaca. Sve ako bi bezbosci nicali ko trava , i cvali svi sto zlo cine, odredjeni su za vjecnu propast, a ti , Jahve, dovijeka uzvisen ostajes. Doista , dusmani tvoji , o Jahve, tvoji ce dusmani propasti, rasprsit ce se svi sto zlo cine.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  2. "Opaske: kad bi oni vjerovali da je Isus doista Bog, ne bi ovo radili.".
    Ja sam sve više uvjeren da oni znaju što rade. Oni neće Bogu da služe - kao što nije htio ni onaj njihov "non serviam" bog, njihov pakleni gospodar!
    Ovako uništavati Crkvu Gospodnju mogu samo pakleni bezdušnici.

    P.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ljudi nema nam piramide. Danas sam prolazio pored obiljezja 900 g. Zg nadbiskupije i ostao u soku. Nema vise piramide na starome mjestu , tek nekakvi strojevi i sve razrovano. Zna li netko gdje je zavrsio ovaj simbol nasega glavnog grada i hoce li biti negdje ponovno postavljen?
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. otišao tamo odakle je i došao-u pakao....bar da je tako...nadam se da neće postaviti nešto još gore

      Izbriši
  4. Umjesto piramide dolazi spomenik stvoritelju moderne RH dr. Franji Tudjmanu.
    Vjerojatno je (i) to pritisak Esih i Zlatka na Bandica...
    :)

    D.

    OdgovoriIzbriši
  5. E, dragi moji, piramida nije otisla u pakao. Pomicu ju nesto juznije, u Novi Zagreb, tamo blizu Avenue Malla.

    OdgovoriIzbriši
  6. Fra Smiljan ce biti jako ljut. Mozda da su je stavili ispred katedrale jer ipak pise na njoj kome pripada taj stari simbol krscanstva. Mislim da je pre mala kod olaza u grad , izgubit ce se u prostoru. Cemu onda fontane. Zasto sad ne reagiraju ove udruge za uredjenje grada?

    OdgovoriIzbriši