srijeda, 14. studenoga 2018.

Don Alessandro Maria Minutella izopćen. Komentar

Don Minutella je talijanski svećenik koji je služio na Siciliji, u Palermu. Postao je poznat jer je otvoreno kritizirao Franju za nauk protivan crkvenom s obzirom na davanje pričesti razvedenima.

Bio je na liniji Ivana Pavla II. Malo po malo, otišao je još dalje: otvoreno je tužio Franju za heretika.



Prošle godine je bio udaljen od svoje župe, a sada je upravo izopćen iz Crkve, ili bolje reći, Franjinog društva.


No, da se ne bi ljudi zaletjeli, ovdje treba komentirati nekoliko stvari.

1. Ako prihvaćaš Ivana Pavla II, nisi predaleko otišao od Franje. Svakako s obzirom na bračni moral i dijeljene sakramenata u spomenutom slučaju razlika je ogromna, ali vjerski i teološki gledano Ivan Pavao II je, zajedno sa Pavlom VI, ponajviše pripremi teren za Franju svojim Asizom, Drugim Vatikanskim, "teologijom tijela", i još koja stvar. Kao Poljak i borac protiv komunizma pridobio je velike simpatije mnogih, posebno vjernika sa istoka, ali su mnoge njegove stvari preskočene i zataškane.

Prema tome, prihvaćajući Ivana Pavla II a kritizirajući Franju kao antitezu prijašnjem, nisi došao Don Alessandro na čvrst teren.

2. Don Minutella je izletio govoreći doista heretično tvrđenje da onaj svećenik koji bi spomenuo Franju na misi, da mu misa nije valjana. To nije katolički nauk, prema tome može se reći da ulazi u heretično područje. Recimo, "pravoslavni" ne vjeruju u papinstvo nikako, ali su im mise valjane. Druga je stvar što katolici ne smiju ići na njihove mise, jer nema jedinstva vjere. Ovo prijašnje na stranu od promatranja mise Novus Ordo same po sebi. Istupio je inače i sa drugim ne malim zabludama.

3. Don Minutella je počeo "prenositi poruke" Gospe, Oca Pija, pa čujem i Sv. Josipa ili Sv. Mihajla. Uletio je u "sferu ukazivanja", a to je gore nego tanak led. Tu si u đavljoj mreži samo tako.



Vjernik mora imati čvrstu vjeru kao kremen i samo je graditi na objavljenim vjerskim istinama, Evanđelju, Svetom Pismu, Ocima, Magisteriju (vječnom i nepromjenjivom). Hraniti se sakramentima, ili čežnjom za njima kad si spriječen. Molitvom i svetim životom. Tko se izloži ovakvim utjecajima postaje lak plijen u đavlijim rukama.

4. Pogledajte mu štap. Onaj Pavla VI i Ivana Pavla II, o kojem sam nekoliko puta upozorio. Pravljen na osnovu od Crkve osuđene "umjetnosti". Pogrdan prikaz Gospodina što je nedopustivo.

Zaključak: ovom svećeniku je trebalo pomoći. Opraštaju svakakva trabunjanja i teške hereze, a ovaj jadnik, dosta naivan, spotiče se nad Franjinom bezočnošću i drskom poukom protivnom Božjem. Umjesto da se utekne u čvrstu vjeru Crkve, on izlijeće pred rudu.

Još jedna žrtva vladajućeg kaosa. Molimo se za ovog čovjeka da se sabere i ostane vjeran vjeri Crkve.

2 komentara:

  1. Jutarnja "papinska" misa u domu sv. Marte. Prisutni: Bergoglio, 28 svećenika, 10 časnih sestara, 5 laika, 1 snimatelj, jedan foto-reporter i preostalih 2/3 praznih stolica.
    Prava slika sekte - glava "Crkve" bez naroda.
    Da nema djavoljih medijuma tj. medija ovo bi bila mrtva sekta.

    FR

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E ovo je baš simboličan i mnogo rječit argument: za (veliku) sede vacante mnogo malih sede vacante koje sve govore.

      Ajde pakuj se zli najamniče.

      VK

      Izbriši