utorak, 27. studenoga 2018.

Benedikt XVI se razotkriva (ako je još potrebno): Židovi mogu bez Krista

Do te mjere je došlo srozanje vjere u postkoncilskom ozračju da je vijest o zadnjem Ratzingerovom intervjuu u kojem ističe da nije potrebna misija Katoličke Crkve prema Židovima, već samo dijalog, nije prouzročila zemljotrest i masovnu pobunu.

Kako će doći do pobune, kad oni baš tako i misle!? Možda je ovo termometar do koje je mjere došao otpad u onom društvu koje se usuđuje nazvati Katoličkom Crkvom ili njenom hijerarhijom. Ovaj intervjuu znak je otpada njihovih glavnih predstavnika.

Benedikt XVI je rekao ni više ni manje u razgovoru za njemački list "Herder Korrespondenz" (vidi ovdje i ovdje) da Kristova Misija, tj. Misija Crkve vrijedi za sve narode... osim za Židove! Jedino provlači da se sa njima može ući u "dijalog" s obzirom da le za njih Isus iz Nazareta "Sin Božji, Logos".



Time Benedikt XVI izravno niječe Kristovo poslanje Apostolima i Crkvi: "Idite i počavajte sve narode, i krstite ih u ime Oca, i Sina i Duha Svetog..." Niječe sva eksplicitna nastojanja i propovijedanja Apostola prvo Židovima, a onda svima. I kad Židovi ne bi vjerovali, Petar i Pavao bi im to označavali za krivicu. Kao i sam Gospodin prije njih; još više: nazivajući ih djecom đavla.

Do kojeg smo stanja došli da netko tko se predstavljao kao Papa izravno niječe prvo samo Evanđelje, a onda dalje svu Tradiciju Crkve od prvih dana, do ovih naših Velikog Otpada?

Da, u Velikom smo Otpadu, i slijepci vode slijepe.

Ali ćemo posvetiti našem Benediktu par stvarčica. Na biskupskoj sinodi 2009 pojavio se sa ovom mitrom:



Gdje je križ na njoj? Nema ga i nećeš ga naći. To je mitra kojom svečano izjavljuje, kabalističkom zvijezdom od šest krakova, da su Židovi i dalje "Narod Božji". Simbolično nešto vrlo slično onom što je istakao sada, kao i još nekoliko puta prije u člancima i knjigama.

Benedikt je opasniji od Franje. Jer muti; koristi mnogo inteligentiji stil izražavanja i praktično svi vjernici ga prihvaćaju kao nekog "teologa-eminenciju", kad ustvari koristi jezik omamljivača zmija.


Opaska: prije par dana smo čuli od "vatikanskog teologa" Nicole Bux da se treba preispitati ostavka Benedikta XVI. Da bi se stvari možda "sredile" ponovno sa Benediktom, ili otvorio prijelazni period za nekog sličnog? Apsurd. Svi ti drugari su na istom kolosjeku.

22 komentara:

  1. "kabalističkom zvijezdom od šest krakova"?????

    Četverokraka zvijezda stilizira se tako da sliči križu i poznata je kao Betlehemska zvijezda ili Božićna zvijezda. Oblik križa podsjeća na njegovo rođenje, ali i svrhu zbog koje je rođen.

    Peterokraka zvijezda je također Betlehemska zvijezda. Sugerirajući oblikom ljudsko tijelo, ona simbolizira Isusovo utjelovljenje.
    Kršćanska peterokraka zvijezda mora se, međutim, razlikovati od poganskog tzv. pentagrama koji je oblikovan od pet crta koje se međusobno križaju. Obično okrenut naglavačke, pentagram se povezuje sa sotonskim ritualima.

    Šesterokraka zvijezda je Stvoriteljeva zvijezda. Njezinih šest krakova simboliziraju šest dana stvaranja. Krakovi također predstavljaju šest Božjih atributa: moć, mudrost, veličanstvo, ljubav, milost i pravdu. Ova zvijezda također je poznata kao Davidova zvijezda i danas je simbol modernog Izraela. Šesterokraka zvijezda ima prastaro porijeklo i korištena je u mnogim religijama s različitim značenjima.

    Da je kojim slučajem imao zvijezdu petokraku onda bi bio optužen da je sotonist?!

    Nemojmo biti teoretičari zavjere, tražiti zlo tamo gdje ga nema! Time idemo i protiv Boga, jer Bog ne bi napustio Crkvu i ostavio da bude sama bez vođe odnosno pape, ne tolike godine!
    Previše je prošlo od II. vatikanskog koncila, više od 50 godina, ispada da su svi katolici u zabludi, idu na Svetu Misu koja se gadi Bogu, upitnost je sakramenata koje primaju (već sam pisao o tome)! E sad, ako Ispovijed nije valjana, Pričest također nije, svetogrdno se primaju sakramenti, Bog to sve gleda, vrag trlja ruke, i svi idemo u propast?!

    Svi osim sedavakantista?! Dajte najte! Pa sedavkantista je manje nego jehovinih svjedoka! Tko su ti ljudi? Gdje su im Crkve, pa pola vjernika katolika nije čulo za njih! To je isto kao što jehovini svjedoci vjeruju u spasenje samo 144000 ljudi!

    Bogu je stalo do svakog čovjeka, bilo da je ateist, jehovin svjedok, musliman, pravoslavac, katolik ili nešto treće! Zašto? Zato što nas je On sve stvorio! Onaj koji ne vjeruje u to, je zasljepljen i osuđen na propast!

    Katolička Crkva sa svih strana se napada! Đavlu je cilj srušiti ju! Uspio je Crkvu malo po malo rasjepkati (o tome sam već pisao), a sad ide i u rušenje iznutra. Pravi bratoubilački rat među preostalim katolicima, tako da se Crkva skroz uruši! I uspijeva mu!

    Svi Vi sedavakantisti bi ste ozbiljno trebali razmisliti, jer napadom na papu, ne mislim na Franju, nego na ostale pape, u biti napadate i Crkvu! I kroz povijest je bilo papa koji su griješili, i koji su bili zbog toga istjerani s papine stolice, suđeni za svoje hereze, neki su se ispričali, jer papa je samo čovjek.

    Ne znam gdje Vi primate sakramente, posebno Svetu Ispovijed i Svetu Pričest?! To me zanima! Što savjetujete ostalim katolicima?

    Ja svoju djecu se trudim odgajati po Božjim zapovjedima! Krstio sam ih, primili su Svetu Ispovijed i Svetu Pričest, učim ih moliti (neću dopustiti da mole promijenjenu molitvu Oče naš), učim ih 10 Božjih zapovjedi, o poštovanju Boga, pa zatim drugih i sebe, i činim sve što mogu u svome staležu i pozivu koji mi je Bog dao. Naravno, ja sam obični maleni grješnik, i činim to u svojoj nesavršenošću i uvijek mogu i moram bolje. Ali imam pouzdanje u Boga! Imam pouzdanje, da se Bogu ne sviđa možda da se prilikom Prikazanja Tijela i Krvi Kristove svećenik okreće prema narodu licem, umjesto licem prema Oltaru, a leđima prema narodu, ali da Bog misli da ga mi time izdajemo, ne poštujemo ili pljujemo, davno bi to već spriječio.

    Bog gleda što je u ljudskim srcima, da li ga dovoljno ljubimo i da li ljubimo jedni druge! Jer, Bog je ljubav. A Bog, već sam to ovdje na blogu puno puta ponovio, će dati kardinale i biskupe koji će se boriti protiv zla u njegovoj Crkvi.

    Hvaljen Isus i Marija

    RV

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zvijezda sa šest krakova na kojoj se vide crte, kao ova Benediktova, označuje dva jednakokračna trokuta od kojih jedan ide gore, drugi dolje. Označuje jedinstvo u suprotnosti, kabalistički princip.

      U amblemu Gospe od Karmela naznačene su također zvijezde od šest krakova, ali crte se ne vide. I nije samo jedna zvijezda.

      Petokraka je poznati masonski simbol, koji potiče od gnostičkog petokuta. Koristi se izričito u masonskoj simbolici. To ne znači da se u kršćanstvu nije crtala zvijezda od pet krakova, ali nikad onaj neparni prema dolje.

      Ali ovdje se ne radi samo o simbolu, već o njegovim spisima kojim podržava rečeno. Nešto što je dotaknuto već u koncilskom dokumentu Nostra Aetate. Ovaj Benediktov intervju je njegova zadna intervencija na istoj liniji, u kojoj je bio možda najjasniji. Zbog toga sam mu posvetio komentar.

      Što se tiče ostalog, ne govorim o "svim papama", Bože sačuvaj!, već o onima direktno impliciranim Drugim Vatikanskim Koncilom preko kojeg su dali da se nekatolički nauk ubrizga u tolike katolike.

      O ostalim stvarima ću Vam odgovoriti naknadno.

      Izbriši
  2. Vidjet ćemo, vrijeme će pokazati tko je bio u krivu, ali neki tvrde, ima ih puno, da je Benedikt XVI posljednji pravi Papa, sa svim svojim nesavršenostima, kojeg je izabrao Bog!
    Što ako je to istina? Što ćete onda sedavakantisti? Pregrist jezik, molit Boga za oprost! Ne samo što vi niste vjerovali u to, nego ste i druge na to nagovarali? Tko će odgovarat za te duše? Pitajte se malo!

    Da li đavao može gledat u budućnost? Daleku? Ne, ne može, to mu Bog nije dopustio!

    A postoji svjedočanstvo, osobno sam ga čitao, nisam vjerovao u to kada sam pročitao, bio sam sumnjičav, ali kad se ostvarilo, sav sam se prestravio! 17.3.2011. u svjedočanstvu se govori o planu za uništenje i piše da će taj plan biti realiziran kako je prorečeno! Znači to je 2 godine od ispunjenja proročanstva! A točno 11.02.2012. godine, piše da će Papa Benedikt XVI biti protjeran sa Svete Stolice u Rimu. Papa je dao ostavku točno godinu dana nakon toga, 11.02.2013. godine.

    Tako da sve ovo što se događa sa Crkvom i papom Franjom mi je poznato još od 2011 godine. Za ta svjedočanstva sam slučajno saznao, od jedne pobožne kolegice, koja mi je poslije rekla da ne smijem vjerovati u to jer su to poruke od sotone.

    Zanimljivo, sve se ostvaraju po tim porukama!

    Sad si vi mislite što god hoćete, ali tko može proreći toliko precizno i točno, tko može toliko vidjeti, ne samo do danas, nego još unaprijed? Svako ovdje neka razmisli o tome. Znam već unaprijed, neki će me osuditi, popljuvati, kamenovati, sve sam to već navikao i unaprijed nikome ne zamjeram!

    A sve ovo je povezano sa porukama Gospe u Angueri iz Brazila, Kibeho Ruanda, Akita Japan, Seredne u Ukrajini, Međugorje, kao i vezano za poruke Gospe iz Lurda i Fatime.

    A postavlja se samo jedno pitanje, što ako je to istina?

    Hvaljen Isus i Marija

    RV

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zašto se plašite "sedevakantista"? Ponavljam, ja inzistiram da se radi o katolicima koji ne prihvaćaju ne katolički nauk, uključujući nauk o papinstvu.

      Ako sam u krivu, dokaži to, ako nisam, zašto me udaraš?, pitao je to Isus onog vojnika koji ga je udario.

      Ako nisam u pravu, dokažite to. Ako vam ne odgovar ovo što pišem, širok je internet, ne morate dolaziti ovdje.

      Ako pak govorim istinu, ona ne može škoditi. Jer upozoravam vjernike protiv laži i potičem ih na kršćanski život. Što treba da im kažem? Da idu sa protestantima na mise i sl.?

      Što se tiče ostalog, privatna "proročanstva" ne vrijede ništa. I đavao može reći nešto ispravno za pomutiti ljude. A što se tiče te "Knige istine" ili kako se već zvala, navodi se u takvoj literaturi da je Sveta Obitelj bila prebačena na Veliku Britaniju i slične gluposti. To nije teologija, to nije ni zdrava pamet.

      Izbriši
    2. Baba Vanga , poznata Bugarska vidovnjakinja prorekla je Lepoj Brenini da ce se udati za coveka u belom odelu. To se je kasnije i ispunilo njenom udajom za poznatog tenisaca Bobu Z.
      Robelar

      Izbriši
    3. Rim9,6Jer nisu svi Izraelci pravi Izraelci niti su svi prava Abrahamova djeca zato sto su njegovo potomstvo.
      Nadovezo bi se da nisu ni krscani svi koji imaju krsni list.
      Sto se tice Benedikta bivseg pape , nisu za njega badava govorili da je vrsni intelektualac. Evo toliko je uznapredovao ali se ne libi spustiti na tudji nivo tako da im povladjuje. Iako zna da je Bog Trojedini ipak daje za pravo i onima koji su u krivu. To i je njegova velicina jer nikome ne namece svoje misljenje. Po tome se vidi koliko je moderan i otisao naprijed ispred svog vremena.
      Robelar

      Izbriši
    4. Toliko je moderan da ono što pokazuje da vjeruje, nije katoličko.

      Izbriši
  3. Ne plašim se sotonista, zašto bih se onda plašio sedevakantista?
    Ne kažem da oni u mnogim stvarima nisu u pravu, ali valjda smijem ovdje na ovom blogu reći što im nije u redu?
    Ili na ovom blogu mogu komentirati samo vaši istomišljenici i onda vi međusobno hvalite vaše komentare?
    Jučer sam vas pohvalio za vaš članak, stvarno je odličan.
    Danas sam napisao kritiku, ali nisam vas vrijeđao, nego bratski ukorio da pogledate na drugi način.
    Isto sam uputio kritiku kad ste pisali da je papa Franjo podržao Međugorje, i kao to je znak da bježimo od njega jer ga je papa podržao.
    A sad u zadnjem komentaru pišete da đavao može reći nešto ispravno za pomutiti ljude. Time sami sebi proturječite!
    Ono što je Isus rekao, o udaranju, ja vas ne udaram u komentarima, ja vas bratski korim, nastojim vam pokazati da je čaša na pola puna, a nije prazna kako vi gledate.
    Isto tako, vidim da sam pogodio ego kad kažete da je širok internet i da ne moram ovdje dolaziti! Ne znam dal da ovo shvatim kao savjet ili prijetnju.
    Ako čitam vaš blog, znači da vas cijenim, nisam mazohist ili čitam jer nemam pametnijeg posla, u mojim komentarima nema mržnje niti vrijeđanja.
    Govorite " ako pak govorim istinu", znači niti vi niste sigurni jel to što govorite istina! Ja još manje, ali vas bratski opominjem da razmislite što ako to nije istina!
    Isto tako ako privatna proročanstva ne vrijede ništa, zašto mislite da vaše viđenje istine nešto vrijedi? Pa privatna proročanstva su imali mnogi sveci za svog života gdje nisu bili sveci, nego obični ljudi.
    Ne znam koliko znate o Padre Pio-u, ima film u dva nastavka na internetu prevedeni na hrvatski pa pogledajte kako su njega progonili! Ne zna se ko ga je više napastvovao, sotona ili ljudi koji su dopustili da ih sotona zavede. Zašto bi ukazanja od Gospe iz Fatime ili Lurda bila važnija od Aguere ili Akite?
    Za kraj, prvo pročitajte Knjigu Istine od početka do kraja, pogledajte sve molitve, pa onda komentirajte.

    U knjizi lijepo piše da ne morate povjerovati što unutra piše, dovoljno je nastaviti primati sakramente, moliti, poštivati 10 zapovjedi i čitati Bibliju. I tamo piše o promjenama koje će se desiti (od 2013. neke su se desile, neke se upravo dešavaju).
    Tek kad se promjene riječi Pretvorbe, tek tada je rekao Isus da više neće biti prisutan na Oltaru i da napustimo takve Crkve.

    Dal je to Istina? Vrijeme će pokazati!
    Isto vrijedi i za Međugorje.

    Hvaljen Isus i Marija

    RV

    OdgovoriIzbriši
  4. U tome i je stvar da ne mozes biti moderan u starom. Moderno stalno trazi novo , a u novom se lako moze pogrijesiti. Kad se pogreska uoci , onda je moderno ne priznati ju i ispraviti iduci nazad na pravi put nego jednostavno ici dalje. Naprijed , kao da se nista nije desilo. Iduci dalje , naprijed, ide se u novo moderno, a to jednostavno ne daje vremena razmisljati o greskama. Novo danas sutra ce vec biti staro. Zato modernisti ne odustaju jer imaju laznu nadu da ce ih samo novo izvesti na pravi put. To natjecanje u novom je toliko brzo da se nema vremena promisliti , pa i najveci padaju na banalnim stvarima. No to samo vide oni koji ne srljaju za njima nego se pouzdaju u staro sigurno. Zato imamo situaciju da nas vise nitko ne moze iznenaditi . Pri tome putu kolateralne zrtve su velike ali to je cijena novog i modernog. Zato je papaMario i rekao da nema povratka na staro. Vecina ovaca ide za svojim pastirom ili u Nebo ili u Pakao.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  5. Robelar, možete se vi rugati meni zato što vjerujem u ta proročanstva, mene to ne smeta!
    Ja i dalje idem redovito na Ispovijed, Pričest, molim se i trudim čitati dobro vjersko štivo. Vjerovao ja to ili ne, u mojoj vjeri se nije ništa promjenilo. Okrećem i drugi obraz. Zato jer je to Isus tako rekao.
    Usprkos brojnim proračanstvima niti Isusa nisu prepoznali da je Bog. A gledali su ga vlastitim očima. Neki su ga i prepoznali, ali su ga htjeli iskoristiti za svoje osobne intetese, da ih oslobodi od ropstva Rima. Kad su saznali da Isus to neće učiniti, jer njegovo Kraljevstvo nije od ovog svijeta, navijali su da ga se smakne, makar su znali da je Bog, ali ego im je bio povrijeđen! Bilo je onih koji su gledali čuda, slušali prispodobe, ali su sve zaboravili i isto su ga željeli smaknuti. Tako je i danas, Isus šalje svoju Majku, ali ljudi ne slušaju, sve pod izlikom jer se jadni boje da to nije Majka Božja nego sotona! Bez obzira na onu Isusovu rečenicu: prepoznat ćete ih po plodovima njihovim.
    Tako da me mnogi komentatori ovdje podsjećaju na onog bogataša koji je završio u paklu i gdje moli Abrahama da pošalje Lazara u kuću njegova oca jer ima još petero braće i neka im ispriča sve, a Abraham mu odgovara: imaju Mojsija i PROROKE, njih neka slušaju. Ako njih ne slušaju neće povjerovati sve da i od mrtvih netko ustane.

    Tako i danas, rijetko tko vjeruje za Gospina ukazanja u svijetu, za Knjigu Isine, ali, vrijeme je na našoj strani, i to sve u slijedećih nekoliko godina.

    Ja želim i molim da se svi ljudi spase, kao i svi ljudi koji čitaju ovaj blog i komentiraju ovdje, a tko je od nas u pravu, to sam Bog zna.
    Ne želim nikoga ovdje vrijeđati, nametati svoje mišljenje, nego prije svega molim da svi ljudi i ja dobijemo dar vjere da možemo vidjeti prava proročanstva i da ne upadnemo u zamku našeg tužitelja.
    Molimo za dar poniznosti, da se nikome ne rugamo, ne čudimo i ne smijemo, jer to dolazi od zloga, to je oholost, nego da suprotno činimo, jer vjerujemo u istog Boga i trebamo činiti dobro jedan drugome.

    Hvaljen Isus i Marija

    RV

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Molimo se za dar pobiznisti ali ipak ces vjerovati kako si samo ti upravu unatoc svim argumentima koje iznosi voditelj bloga i svi komentatori u korist sedevakantizma. Ipak si samo ti u pravu zar ne?

      Izbriši
  6. RV, usao si na sklizak teren tzv. osobnih objava . Sotona , koji je neprijatelj ljudi od pocetke dosao je samo da zakolje i unisti. Normalno da nije dosao na vidljiv nacin , sa rogovima, nego upakiran pod vidom neke istine , odnosno dijela istine. Za njega Pismo veli da je lazac od pocetka. Procitaj prve stranice Biblije pa ces vidjeti da vec na pocetku laze nasim praroditeljima , na lukav i perfidan nacin. Izokrece rijeci Bozje upropascujuci covjeka od pocetka. Htio bi zavesti i odabrane vjerne kad bi to bilo moguce odnosno kad bi mu to Bog dopustio. On kopira Boga i vjest je imitator. Sami naslov kniga istine je lazan , ustvari to je knjiga neistine. U njoj mozda ima veliki dio istine ali sa njime moras primiti i onaj otrovni dio, a to je neistina. Kao sto u casu vode treba kapnuti samo kap otrova da bi cijela casa bila otrovana tako je i sa tom knjigom. Uostalom znas da je ta lazna vidjelica raskrinkana. Reci ces ali tu ima i dobrih stvari i pogodila je dosta toga. Kao sto vise iz case ne mozes izvaditi onu kap otrova da bi ostala samo cista voda tako ni iz te knjige ne mozes odvojiti laz od istine. Tako je i sa svim drugim ukazanjima. Od svih poruka iz Medjugorja ima ih nekoliko koje su u cistoj suprotnosti sa naukom Crkve , nove pristizu. Ili trba mijenjati nauk Crkve ili poruke. Ili odbaciti nauk Crkve ili poruke. Zato je bilo govora da bi priznali samo sest prvih. Tako je i sa Plavom knjigom don Gobija. Kazes po plodovima cete ih prepoznati. Hoces , ali moras pricekati da plodovi dozriju da bi znao jesu li jestivi. Plodovi medjugorja , ili ove irkinje su vidljivi i materijalno. Zarada i novac koji je izvor sveg zla. Nije Isus rekao samo ovo o plodovima. Pazite da vas tko ne zavede. Pojavit ce se lazni kristi. Ako cujete ovdje je , ili ondje , ne izlazite da ga vidite. Pazite , sotona se moze pretvoriti u andjela svjetla. Koja su se to prorocanstva ispunila? Samo ona koja su od Boga i to je kriterij po kome sigurno razlucujemo proroka kojeg je poslao Bog od laznog. Procitaj knjigu Prorici nasih dana, da ili ne. Opcenite poruke ili one senzacionalne. Bez dara razucivanja netreba uopce ulaziti u to. A od kud taj dar ako se ne moli Duha Svetog da nam da i bude s nama. On upucuje u svu istinu. A istina je Isus Krist. Istina ce vas osloboditi. Objava o Njemu nam je dana i netreba nam ova nova ni da nas tko uci. Pavao veli da bi zelio da svi molimo drugim jezicima a vecma da prorokujemo. Ali prorokuju i ovi na tv cijelu noc uz pomoc karata i viska. Zato ne petljajmo jer imamo sve poruke u Svetom Pismu i Nauciteljstvu Crkve koje ih tumaci. Ali opet treba biti na izvoru gdje se moze piti cista voda. Grijeh nam ne moze biti ako ne vjerujemo u privatne objave ali moze ako ne vjerujemo u onu koja je Rijec Bozja. Sama rijec privatna objava a javna je za sve, je laz.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  7. Poštovani Stipe Bazoka, u ovoj priči uopće nisam bitan ja, niti dal sam ja u pravu. Pa nisam ja napisao knjigu Istine, nije se meni Gospa ukazala, da sad ne nabrajam dalje.
    Zar ću ja temeljem argumenata koje iznosi voditelj bloga i svi komentatori koji komentiraju u korist sedevakantizma odmah reći: da vi ste u pravu!? Vi ko da gledate Boga u lice pa sve znate, i ništa osim toga nije dobro, svi drugi koji ne misle tako su upali u herezu, jedino vi sve znate, tko je Bog, tko je kakav u Božjim očima, što Bog želi, kako da ga štujemo i da ne nabrajam dalje.
    To je iznimno opasno, vi ste na skliskom terenu, a ne ja kako navodi poštovani Robelar.
    Sad malo stanimo na loptu.
    Ja ne govorim niti da su sedevakantisti nešto loše, zlo, da ih se bojim, niti ih osuđujem. Puno toga za što se oni zalažu smatram da je u redu.
    Ali bitan je način!
    Ja ovaj blog već jako dugo čitam, ne samo par tjedana kako misli poštovani voditelj bloga. Sada sam odlučio komentirati iz sebi poznatih razloga. Nikoga ovdje ne vrijeđam, niti želim zlo. Ne pravim se pametan, niti da moram biti u pravu.
    Moja misija ovdje je da ljudi otvore oči i da probaju gledati na drugi način, ne na moj, nego da sagledaju činjenice, a da temeljem tih činjenica donose zaključke, a ne zato što ja tako kažem.

    Pogledajte malo članak "O pogrešnoj primjeni argumenta "ne napuštaj brod po nikoju cijenu" 23 komentara. Pročitajte ih.
    Da ovim komentatorima date par "čašica" morali bi sklanjati oštre predmete!
    Šalu na stranu, komentatore cijenim, kao i većinu ovdje koji komentiraju. Moje mišljenje je da svi VI ovdje volite Boga, i da ne mrzite jedni druge. To je moje mišljenje. Možda griješim. Ali ovdje vrijedi kao ono: 2 hrvata, 3 stranke!
    Ljudi, dal bi Isus želio ovo? Kome je u interesu biti razdjeljen, imati različita mišljenja glede Isusovih učenja, itd? Zna se kome! Pa ako smo mi koji ljubimo Boga u sebi duboko podijeljeni, kakva nas budućnost čeka?

    Da se vratim na odgovor Stipi Bazoki, ne tvrdim da su sedevakantisti u pravu niti u krivu, ne tvrdim da je Knjiga Istine u pravu ili u krivu, za Franju, kako neki tvrde da je lažni prorok i da je u službi zla, za sada sam jako oprezan, puno je toga što jedan papa ne bi smio raditi, jako puno, ali još uvijek ne bih mogao doći pred njega i pljunuti mu u lice i reći: ti si lažni prorok!

    E ovo sve gore navedeno je sklizak teren, ovo je kušnja, tko je sad u pravu? TO ZNA SAMO BOG, A MI ĆEMO SAZNATI, JER VRIJEME JE NA NAŠOJ STRANI.

    Kako da tvrdim da su sedevakantisti u pravu, ako tvrde da je petrova stolica više od 50 godina prazna? Zar bi Bog to dopustio? I pitanje je koliko će još godina biti prazna?! Moji baka i djed su umrli ne znajući sve to, njima je papa Ivan Pavao II svetac bio još dok je hodao Zemljom! Zar su oni bili cijelo vrijeme u herezi, primali lažne sakramente, svakodnevno odlazeći na Svete Mise koje su bile upitne?! To želite reći? Moja mama, kao ni prosječan vjernik, nema pojma tko su sedevakantisti! I to mislite da bi Bog sve dopustio? Pa onda to nije dobar Bog, onda nas je ostavio! Od II. vatikanskog koncila je prošlo skoro već 23 godine! 23x365=8395 upitnih Svetih Misa samo u jednoj župi odnosno Crkvi??????? Koliko ima tek upitnih Svetih Ispovijedi, Pričesti?????? Koliko je milijuna vjernika umrlo u neznanju, herezi? Koliko danas svjedoči toj herezi, i koliko će ih sutra svjedočiti onda????
    Bože, i Ti to sve dopuštaš????
    E to je ono što me brine kod nauka sedevakantista, ispada da Bog to sve gleda i ništa ne poduzima! Kakav je to Bog?

    Dobre strane sedevakantizma su svakako pravovjernost, borba za tradicionalnu Svetu Misu, za Istinit nauk Crkve, za ono što je pisao bloger da žena mora ići pokrivena velom u Crkvu za one vrijednosti koje su se kroz povijest izgubile.
    I treba se boriti za to.

    Ali bitan je način. BOG U SVEMU IMA ZADNJU RIJEČ.

    Meni nije jasno tko je trenutni papa po sedevakantistima? Gdje primaju sakramente? Gdje su im Crkve?

    Hvaljen Isus i Marija

    RV

    OdgovoriIzbriši
  8. U prošlom komentaru odgovaram poštovanom Stipe Bazoki, a sad želim odgovoriti Vama poštovani Robelar.
    Znam da sam ušao na sklizak teren, najiskrenije zahvaljujem na brizi. Svjestan sam svega što ste napisali.
    Pogledajte malo moje komentare, gdje ja bratski korim voditelja bloga i druge komentatore gdje postavljam pitanje: što ako to što pišite nije istina? Znači, ja ne namećem što je istina, nego pitam: što je istina?

    Možda nisam rekao, teško je ovako putem komentara, oduvijek mi bolje ide usmena komunikacija, ali pročitajte malo moje komentare pa ćete vidjeti da pišem da sam sumnjao u Knjigu Istine, ali ako nisam napisao, sada ću, i danas sumnjam u Knjigu Istine. Kao i u ukazanja Gospe po svijetu.

    Hoću reći, da sve ovo gore navedene NE UTJEČE na moju vjeru u Boga. Trudim se poštovati 10 Božjih zapovijedi, molim se, čitam Sveto Pismo (prerijetko koliko bih trebao), primam Sakramente i to je dovoljno! "Briga me" i za sedevakantiste i za Knjigu Istine i za ukazanja Gospe.

    Pogledajte Robelar malo vaše komentare i komentare voditelja bloga u vezi Sv. Petra! Da to gleda prosječan katolik (ne želim sad ulaziti u definiciju "prosječan") što bi pomislio? Što bi Isus rekao na to? Jedan od vas dvojice je znači u teškoj zabludi, kao i npr. vidjelica iz Irske! Ovo nije moje mišljenje, ne želim ovom usporedbom nikoga vrijeđati, nego, prosječan katolik koji je čitao vaše komentare može tako misliti, jer su vaši komentari u suprotnosti!

    Hoću reći, kome vjerovati, sedevakantistima, pobornicima Knjige Istine koji tvrde da je Isus rekao da je papa Benedikt XVI zadnji papa, ili svećenicima koji podržavaju instituciju pape, makar vide što papa Franjo čini, ali su mu još uvijek vjerni?!
    Koliko ima divnih svećenika samo ću navesti primjer Hrvatske i BIH, ne želim ih imenovati, pa nijedan nije izašao u javnost i rekao: papa Franjo, ti širiš herezu, odstupi! Čak i 4 kardinala, od kojih su dvojica umrla, potpisnici dubie, su molili papu da ih primi, da odgovori, a nisu mu rekli: odstupi sotono!
    Ništa ne ide na silu i odmah. Po meni, evo sad izlažem svoje mišljenje, primjer treba biti katolička Crkva u Kini, ona prognana, koja je ponizna i strpljiva. Mislim da to Bog želi! Mislim da Bog želi i obraćenje papa Franje. Jer Bog želi svakoga od nas spasiti, i vjernike i ateiste.

    O sedevakantistima sam napisao u prošlom komentaru, sad idem na vidjelicu iz Irske koja je rekla da joj je Isus pomogao da napiše Knjigu Istine.
    Odmah se želim ograditi, poštovani čitatelji ovog bloga, ne želim reći da je ta knjiga istina niti laž, iznosim činjenice.

    Pitajte Veru Čudinu, Babu Vangu, Nostradamusa, bilo koga tko "ima" moć viđenja budućnosti, da prognozira dvije godine, pa onda točno u datum godinu dana prije ostavku npr. nekog predsjednika koga ne poznaje? Prvo da će dati ostavku, a inače, svi prethodnici ili gotovo svi su bili predsjednici do smrti, i da pogodi točan datum! Molim Vas, tko to može? To je moje pitanje.
    E sad ide moje mišljenje. Moje mišljenje je da to nitko ne može, čak niti sotona!
    Ali ne samo to, nego da netko može prorokovati npr. da nasljednik tog predsjednika, što će sve činiti. Pazite sad, ako bivši predsjednik umre, sve ode u vodu, čitava knjiga, sve što je prorečeno. A predsjednik ima 91 godinu danas!
    Ne da je sklizak teren, nego taj mora da je glup! Kaj nije prorokovao nekog mlađeg predsjednika, ovako, ništa mu ne ide u prilog, a najviše vrijeme, koje je njegov najveći neprijatelj!

    A zarada, pogledajte na stranicama Hrvatski krsni zavjet koliko dođe jedna knjiga, ima ih 5 i molitvenik, pogledajte broj stranica i pomnožite sa cijenom. Mislim da ćete se obogatiti! Primjer: zadnja knjiga 543 stranice + omot + trošak tiska za 165 kuna! 30 lipa stranica bez omota i troškova tiska, materijal i rad čovjeka!
    MORA DA SE NEKO STRAŠNO OBOGATIO NA TOJ KNJIZI!
    Dalje pišete da je raskrinkana, od koga? Ljudi, svećenika? Pa ona i navodi u knjizi da joj je Isus rekao da će joj biti teško i da će biti zbog te knjige pljuvana i progonjena!

    U sljedećem komentaru ću se dotaći i Međugorja.

    Hvaljen Isus i Marija

    RV

    OdgovoriIzbriši
  9. Nastavak od prošlog komentara.

    Što se tiče Međugorja, molim Vas preko koga i koje su to lažne poruke, molim Vas navedite ih?
    Znači prvo im se Gospa ukazivala, zatim sotona?
    Međugorje je najveća Ispovjedaonica svijeta! Da li vi mislite da to đavao želi? Da se tamo ljudi ispovijedaju, pričešćuju, mole, to mu je cilj? I tako već skoro 40 godina? Sam sebe izgoni?
    A Međugorje uspoređivati sa viskom i kartama je krajnje bogohulno! Otiđete tamo, razgovarajte sa svećenicima, dal će vam netko predložiti visak ili karte, pitajte ih? Odite tamo, na duhovne obnove, pogledajte ljude iz cijelog svijeta kako dolaze moliti!
    Kako je u biti đavlu lako! Što god Bog učini za ljude, đavao unese sumnju. Recimo, zamislite da se sad đavao ukaže u Lurdu ili Fatimi? Što bi ljudi rekli?
    Moje mišljenje je da on to ne može! Bog mu ne dopušta. Možda griješim. Tako isto i Međugorje, kažete da treba priznati, koliko po vašem sudu, prvih 178 ukazanja, a nakon toga je došao sotona, vidjelice se obogatile, Gospa ih ostavila, a sad oni zbog novca lažu narod? Pa to ni komunisti ne bi bolje izmislili.

    Pročitajte poruke od Gospe iz Anguere. Samo kratko, Gospa govori: "Bit će velike zbunjenosti u Božjoj Kući, i mnogi će imati uzdrmanu vjeru. Demonski dim će se širiti posvuda izazivajući duhovnu sljepoću u mnogim dušama. Vi živite u najgorem vremenu nakon Općeg potopa..."
    I za ove poruke ćete reći da su privatne, da su isto laž, da su od sotone!
    Moje pitanje je: kakve veze ove poruke imaju sa porukama iz Irske? Međugorja, Akite, Kibeho, sa svih kontinenata svijeta čujete jedne te iste poruke, poruke o kraju svijeta, o posljednjoj bitki, ali po vama su sve to laž i dolaze od sotone?

    Oprostite, ali vi se onda ponašate, neću reći da jeste, nego se ponašate kao onaj bogataš u onoj priči o bogatašu i Lazaru. ".....ako nisu povjerovali Mojsiju i Prorocima, neće povjerovati sve da i od mrtvih tko ustane."

    Ponavljam, kome vjerovati, sedevakantistima, Knjigi Istine i ostalim vidjelicama Gospe po svijetu kojima je zadnji papa Benedikt XVI ili svećenicima koji su vjerni Franji, prosudite sami!

    Ovo gore što sam pisao su činjenice, negdje navodim objašnjenje i svoje mišljenje koje ne namećem nikome, na vama je da odlučite.

    Ja svakako jesam, "briga me" za sve gore navedeno, vjerujem u Boga i trudim se biti vjeran Božjim zapovjedima, primam sakramente, čitam Sveto pismo i molim, molim Boga da me sačuva lažnih svjedoka i napasti, da me učvrsti u vjeri, i da snage da Ga mogu slijediti, molim posebno za poniznost, jer je Bog jako voli, a primjer za poniznost je Blažena Djevica Marija.

    Bog Vas sve blagoslovio i sačuvao.

    Hvaljen Isus i Marija.

    RV

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potražite knjigu Ogledalo Pravde na stranici mostarske biskupije.
      Lažne poruke su govoriti da su sve religije jednake, što je ubilježeno.
      Kao što je od prvih dana bilo rečeno da fra Vego ne treba poslušati biskupa, a poslije znamo što je bilo.
      Preko Međugorja se stvara utisak da je bitno ono što dolazi preko vidjelaca, to je po "Duhu", a preko nasljednika apostola to ne vrijedi. To razbija pojam Crkve.

      Općenito to vrijedi za "privatne objave" koje nikad ne mogu iči protiv ustaljenog reda.

      Izbriši
    2. Kome vjerovati? Isusu Kristu i Objavi danoj preko Crkve. Vječnom nauku koji se ne može mijenjati niti proturječiti.f
      U tome bismo trebali biti vođeni Papom, ali ove ja ne slijedim jer mi pokazuju pogrešno. Zbog toga i ne žele govoriti niti poučavati preko prijašnjih dokumenata i pouka, da ne izađu na vidjelo njihove novine (ili stare zablude).

      Izbriši
  10. Poštovani blogeru, i to je sve što imate protiv Međugorja, da su sve religije jednake da su to rekle vidjelice?
    Otišao sam u širinu, postavio mnoga pitanja, a dobio samo taj odgovor?!

    Preteško je odgovoriti na svoja moja pitanja. Jer neke od odgovora zna samo Bog.
    Koliko god se trudili ovdje u komentarima Stipe Bazoka, Robelar, vi blogeru i ja, nitko od nas 100% ne zna dal je u pravu.
    Moje mišljenje je, dal bi netko rekao za sedevakantiste ili Međugorje ili vidjelicu iz Irske ili druga ukazanja Gospe, što je istina, a što laž i da pritom mora založiti dušu odnosno svoje spasenje ili svoju propast, nijedan od nas to ne bi mogao napraviti! Ovime vas ne prozivam, ne kušam, ne navodim na grijeh, nego samo napominjem, da smo mi mali obični grešnici i da ne znamo Boga i njegove planove, a mislimo da znamo! Jer, Bogu je sve moguće.

    Kad je Noa počeo raditi brod, nitko nije vjerovao u potop! Koliko ljudi ga je izrugivalo, smijalo mu se, pa ipak, samo se spasio on, žena mu, trojice sinove i snahe! A i tada je bilo pametnih, INTELIGENTNIH ljudi, koji nisu mogli vjerovati da će to Bog učiniti, pa je ipak Bog to učinio!

    Čudni su putevi Gospodnji!

    Hvaljen Isus i Marija

    RV

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naveo sam Vam knjigu "Ogledalo Pravde", imate je na pdf i od kojih 200 stranica materijala koji bi Vam trebao biti dovoljan.
      Govorio sam o nekim stvarima više puta, i zbog toga nisam htio ponovno ulaziti u tu temu.

      Izbriši
  11. RV, pogledaj kad je zavrsio tzv. superkoncil. Sto se tice samozvane prorocice marije od milosrdja koja nema vee ni s Marijom ni s Milosrdjem , vidi/npr. na nebitno netu tko je i kakp je prosla. Trebala je zavrsit kao Izabela i njeni lazni proroci jer ona nije prorocica nego vracara , a pisano je ne daj vracarici da zivi. Ta knjiga kao i Davicijev kod je za zenice koje nikad nece doci k spoznanju istine kojom zli zabavlja slabe da se odvrate od bitnog.
    Medjugorje sa svojih preko 30000 ukazanja i poruka koje nitko ne zna ponoviti takodjer odvlaci od bitnog. Moli se i ispovijeda , bez daljnjeg , no tako je svugdje gdje se susretnu vjernici . Pitaj one koji nisu dosli sa vjerom koliko im je trajala vjera. Ili recimo one koji su dosli kao recimo razne sekte pa se vratili jos i gori. Za jednu znam da se i nastanila nedaleko crkve. Nije ni cudo kad je sve isto. Objasni nam kako to da su se ukazanja desavala u Americi kao po narudzbi. Ili sta je sa onim svjetlecim florescentnim kipom od Vicke koji je sklonjen. Sta je sa postavljanjem banalnih pitanja Gospi o recimo izgradnji hotela. Ili kad je Vicka zatvorila oci da ju novinar nebi ranio. Sta ce biti ako umre fratar zaduzen za objavu tajni, ili ako ne bude postavljen trajno vidljiv znak. Mozda ce u nekom ukazanju izabrati drugog. Znam da ces reci pa molit cemo krunicu i ispovjedat se dalje. Sta je sa neposlusnoscu svecenika.
    Papa prvo veli jedno pa onda promjeni misljenje, onda ti znaj. Ne idite ,idite, a mozda ipak... Zasto vidioci nisu nista rekli o ratu , zar ih nije bilo moguce upozorit, ni njih ni tolike vjerne koji su bili u Medjugorju. Inflacija ukazanja u nasem narodu koja nista ne govore i nikog se ne ticu. Nikog ne diraju ni mjenjaju. Mozes li pojmiti sta znaci vidjeti ne samo Gospu , nego Majku Bozju? I onda ostati u svijetu. I tako godinama. Jednostavan test za koji je vec kasno. Poslije zajednickog vidjenja razdvojiti vidioce i svakom dati da napisu poruku koja im je dana . Ne moraju ni opisivati kako izgleda.
    Nemoj nam prodavati samohvale niti nekakvu idilu. To je jednostavno opravdanje za mlakost koju imaju oni koje ce Isus ispljunuti iz svojih usta. Nemoj traziti sko jos ne mozes nositi. Jer ako ce ti biti vise dano vise ce se od tebe traziti. Izgleda da se crni jako ljuti jer vec treci puta ne uspjevam poslati.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  12. Odustajem, sad ću još dati komentar na Roberalov komentar i još moram komentirati nakon odnosno ako mi voditelj bloga u drugom članku odgovori.
    Poštovani Robelar, vidim da ste dali svoj sud, kao i većina ovdje komentatora koji niti milimetar ne žele odstupiti od svojih uvjerenja i mišljenja da su u pravu! Tako da ja sad dalje krenem nabrajati nove činjenice, ne moje mišljenje, nego činjenice, nema smisla!
    Vidite, meni kao djetetu je bilo teško shvatiti, kako u vrijeme dok je Isus hodao Zemljom ljudi nisu shvatili da je On Bog! Isto je i danas. Bez obzira koliko Bog učinio čudesa preko ljudi, koliko se Majka Božja ukazala, sve će to ljudi reći da je laž, da je to od sotone! Zato opet ponavljam, ovdje se neki ljudi ponašaju kao bogataš iz one priče o Lazaru! "Da ustane tko od mrtvih, ne bi povjerovali!" Današnji ljudi bi rekli da je i to od sotone. Kako je danas sotoni lako!

    Sad iznosim moje mišljenje, niste pročitali Knjigu istine, tek možda poneko slovo, više ste čuli od drugih izvora! I sad, sami govorite "nebitno netu", vrijeđate portal, ali njega ujedno smatrate kao relevantan izvor podataka????!!! Vrijeđate taj portal, ali u isto vrijeme vam je taj portal saveznik, istinit, u njega se pouzdate! Da li da to komentiram? Ne, jer će vas moje riječi uvrijediti, bez obzira što napišem!
    Da Vinci code i Knjiga istine, morate prvo pročitati, možda oboje, ili pitati što misli o tome "bitno net" pa onda usporedite, komentirajte!

    Što se tiče Međugorja, i 30000 ukazanja, po vama prvih par (vi odredite kojih) je pravo, prava Majka Božja se ukazala, a druga su lažna?? SVAKA ČAST! Prvo došla Majka Božja, pa ju poslije sotona istjero i reko: bježi, ja se od sad tu prikazujem!
    I tako je eto, Gospa pustila dječicu na milost i nemilost sotone! BRAVO!
    Da li ste kad iskusili, odnosno vidjeli na djelu jugo-miliciju? Čuli priče, goli otok, đorđićeva, nestajanje ljudi itd...
    Zamislite da ste dijete, nije bitno dal imate 10 ili 17 godina i da dođete u milicijsku stanicu, sami, smrznuti, bez hrane i vode, okruženi milicajcima, prijetnjama...., prijetnjama po vlastiti život, život vašeg majke, oca, sestre, brata....., i to ne samo jedanput, da li bi ste vi i dalje (ako su ukazanja laž) štitili tu laž? A ako je istina, da li bi ste tu istinu štitili ili bi ste lagali, samo da spasite roditelje, braću, sestre, npr. reći ćete: izazivali smo duhove i čuli smo nešto, ali to je bilo zbog straha! I milicajci bi vas pomilovali, dali vam čokolade i rekli javnosti: djeca ko djeca, svašta izmišljaju, i slučaj riješen još 1981. godine! A di je još 1990. godina?!
    Ne znate ništa o vidjelicama, nego trabunjate temeljem izjava biskupa Perića i prijašnjeg biskupa, izjavama milicije, medija i da dalje ne nabrajam. Zamislite, samo jedan novinar je uspio svoj pokus sprovesti u djelo i htio raniti Vicku! Što vi niste otišli, pa je udarili šakom ili bičem kako voditelj ovog bloga piše u članku o kardinalu Zenu, kao pravi katolik, koji želi sotonu razotkriti?
    Šteta, trebali ste, i još uvijek stignete!

    Nastavak slijedi u slijedećem komentaru.


    OdgovoriIzbriši
  13. Nastavak od prošlog komentara.

    Ono da se ispovijeda svugdje, vi ste kao proveli statističku analizu pa znate????? Pogledajte prazne Crkve po Europi, gdje se NE ISPOVIJEDA! Imate izvore na internetu pa potražite malo! Pitajte svećenike, pogotovo one koje su vani bili! Jedini stup katoličke vjere, govorim o državama iz Europe su: Poljska, Slovačka, Mađarska i Hrvatska i dio BIH. I o tih zemalja, gdje je najveća Ispovjedaonica, koja Crkva?
    Ja ne prodajem samohvale niti idilu, čitajte moje komentare gdje govorim za sebe da sam samo jedan mali obični grješnik, zrnce pijeska, i molim Boga za dar poniznosti. Ako vam je poznato što je poniznost?!
    Vi se postavljate da znate koga će Isus ispljunuti?
    I za kraj, pravi dokaz vaše oholosti je vaša zadnja rečenica, jer spominjete da ste jako "crnog" naljutili!!!! Ma nemojte?! Time odašiljete, da ovo što ste napisali je nepogrješivo, jer ste ne samo pokazali meni, koji sam mlak i zaveden katolik, nego ste i "crnoga" naljutili koji nikako ne želi da drugi vide vaš komentar, jer ovo vaše remek djelo ko da je proizišlo iz Božjih usta i s Božjim blagoslovom.

    Pokušao sam, stvarno jesam, dao sam sve od sebe, da pogledate činjenice, ne samo vi Robelar, nego i drugi, svaki ima svoj stav i ne želi ga mijenjati pa da se i čudo sada desi! Ja vas ne mogu prisiljavati, ne da moje mišljenje usvojite, nego da pogledate činjenice, čaša vode nije napola prazna, nego puna, čak i da imam moć da mogu, ne bih vas htio na ništa prisiljavati.
    Bespotrebno mi je više bilo što ovdje više govoriti, moliti, žao mi vas je! A najviše bi mi bilo žao kad bi ostali toliko tvrdoglavi kad bi se neke od ovih stvari dokazale istinitima koje vi sada pljujete! Ne kažem da će se ostvariti, ja to ne znam, zato sam vas i pitao, što je to istina, i od kuda znate, da ono što vi govorite da je istina, da se to sviđa Bogu!

    Jer, svi vi ovdje na blogu, i ne samo na ovom blogu, mislite da ste u pravu, imate potrebe to drugima govoriti, prenositi, imate o sebi visoko mišljenje, ali znate za onu izreku: često put prema paklu je popločen dobrim namjerama.
    Postoje takva svjedočenja (opet ćete reć: dolaze od zloga), da ljudi zbog svoje tvrdoglavosti čak i na zadnjem sudu kod Boga radije izabiru tamu, nego da se pokaju, zašto, jer su suviše bili oholi, cijeli život su živjeli misleći da su u pravu i onda kad vide da nisu bili, da su bili zavedeni, i da su druge zaveli nesvjesno, misleći da su bili u pravu, neki pak, zbog srama također izabiru radije tamu, ne bih htio da se to desi nikome od nas.

    Lijepo vas sve pozdravljam i blagosljivljem.

    Hvaljen Isus i Marija.

    RV

    OdgovoriIzbriši