srijeda, 5. lipnja 2019.

Opozicija laika Bergoglio-postkoncilskoj crkvi postaje sve vidljivija

Nije više kao prije. Sve više i više, prvenstveno laika, protestira protiv postkoncilske sramote.

Prije četiri godine, Bergoglijev miljenik Kardinal Maradiaga davao je nagovor u Cincinnati, USA. Lokalni novinari su zamijetili nešto neobično: katolici sa parolama protiv Maradiage i Bergoglia. Bergoglio nije Papa, te su prenijeli vijest kao znak sve veće opozicije prema Franjinim zahvatima:






Interesantno je da talijanska katolička oporba Bergogliu, da tako kažemo, otvoreno ga ne zove "Franjo", već "Bergoglio", prosvjedujući protiv njegove politike, nikad bolje rečeno, na samom Trgu Svetog Petra. Sve češći slučajevi:

Činjenica je da je Salvinijeva Liga prije izabranja Bergoglia imala samo 3% glasova; danas ima 30%, i Salvini je prvi talijanski političar. Značajno je i napomenuti da je Liga još davno htjela ponuditi katolicima asistenciju na Tradicionalnu Katoličku Misu, ali bi naišli na otpor pokojeg biskupa. Danas već nije tako i tradicionalna misa se prenosi redovito preko njihovih radio programa. Nek gutaju pljuvačku kome se guta.

Kad Franjo (tako ga zovu) nije htio podržati skup obitelji protiv politika pro pobačaja i pro rodne ideologije, katolici su mu ostavili poruku: "Bergoglio, ovog ćemo se sjetiti".


Dobro i istinito rečeno. I potvrđeno.

Ali nije samo Bergoglio u pitanju: i druge njegove međureligijske ulizice nailaze na sličan otpor. Australijski biskup Foley je sazvao - gogohulno - u katedrali neki navodno međureligijski sastanak za mir i harmoniju. Budisti i muslimani ne mogu falit.


Ali nisu falili ni petnaestak katolika koji su pred katedralom molili krunicu kao zadovoljštinu za ovo svetogrđe. Biskup poludio: "ovi prosvjedinici - na drugom mjestu ih zove "fanaticima" - idu protiv Crkvenog nauka".

Ma nemoj molim te! Misliš ti da ćemo te uvijek trpiti, i vaše bljuvotine.

Pripremi se, ovo počinje.




Nema komentara:

Objavi komentar