nedjelja, 2. lipnja 2019.

Bergoglijeva vječna igra riječima; korištenje evanđelja za političke (ljevičarske, globalističke) potrebe

Kad Bergoglio govori o Evanđelju, to je da ga izvrne i iskoristi za svoje svrhe. Istina je, nakon evropskih izbora, potpuno prema predviđenom, pošao je u (vatrenu) opoziciju. Salvini zaustavlja dovoz - prava riječ - inmigranata (ilegalaca, džihadista, i tko zna?), o ovaj bijesan kao ris. Što da kažem, pita se? Kako da uvjerim vjernike da Salvini ne djeluje kršćanski?


No, vjernici nisu budale. Oni koji jesu, te dozovu da dadnu kakav intervju i podrže Bergoglia. Ali milijunima običnog puka zatvaraju usta. Ovaj put, ipak, nakon tolikih poniženja, puk se pobunio i stavio u kutiju izvjesni glasić. Glasić po glasić, i Franjo poludje.

Koristi ovaj trik: Isusovu poruku poniznosti i htjeti biti posljednji i dopustiti vrijednijem od sebe biti ispred. A ako trebaš biti pozvan naprijed, Bog će to učiniti. Savjet Isusa Krista je Riječ Božja... upućena na pravo mjesto i u pravom kontekstu.

Franjo ga koristi za političku prevaru: kršćani trebaju biti zadnji, i na osnovu toga treba primiti ove što dolaze.

["Papa Franjo protiv izreke 'Prvo talijani': Kršćani kažu 'Prvo zadnji'"]

Prešo si se u jednoj stvari, pokvarenjače: talijani su postali zadnji u svojoj vlastitoj državi. Prema tome, i po tebi, trebali bi biti prvi, te osvajačima zatvoriti vrata (što je još nešto drugo i u što sada ne ulazimo).

Ali, ima još nešto: osim što je apsolutno izvađen citat iz konteksta pouke o poniznosti, postoji drugo načelo koje se ovdje treba primjenuti, a to je: postoji red u ljubavi. Nitko ne će ostaviti svoje dijete gladno i nezbrinuto dok traži "pomoći" drugima. Nema dobrog cilja preko loših akcija.

I na koncu, Sv. Pavao utvrđuje kršćane u pravom načinu razmišljanja (Prva Timoteju, 5:8): "Ako li se tko ne brine za svoje, osobito za ukućane, odrekao se vjere i gori je od nevjernika."


Tebi to stoji k'o prst na ruku.

Nema komentara:

Objavi komentar