utorak, 14. svibnja 2019.

Islamska kultura i dragovoljno nošenje hidžab iz namlađe dobi


Uskoro i u vašoj četvrti:

Broj komentara: 5:

  1. Možemo samo zamisliti sliku iz 2020.godine. Bude u 8k rezoluciji sa 30% hadžiba kod djevojaka.
    Neće trebati puno da EU bude muslimanska tj. Antikristova.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uključujući i HR malo kasnije. Kad padnu jedni, drugi su na redu. Kad dođe pločica domina do tebe.

      Izbriši
  2. I zanimljivo je da se one dvije bijele djevojcice na fotografiji najvise smiju od uha do uha. Mislim ipak da je stockholmski sindrom ponajprije odlika njihove (nase) rase. Ili ako nisam u pravu onda ce i crnci degenerirati na zapadu, pa je sam zapad leglo duhovnih bolestina. Sklon sam ipak vjerovati ovom drugom i da je korijen zla star tisucu godina.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istok je bio arijevski već u IV stoljeću, pobijeđan prvenstveno iz Rima.
      Katolička Crkva je bila vrlo jaka i utjecajna do masonskog nasrta francuske revolucije.
      I na istoku znak Križa je bio progonjen i napadan.
      Opažam jednu stvar: dok mi katolici uvijek gledamo prihvatljivo i pružajući ruku na "pravoslavne", makar ističući jasno istinu, ne vidim obrnuto. Napr., mi Rusima ništa loše nismo učinili, ali uvijek bi gledali katolike na neki prezriv način. Kod Dostojevskog se to također lako može vidjeti.

      Izbriši
  3. Još nešto. Uza sve poštovanje prema osobama (prije sam imao dosta prijatelja među Srbima, danas puno manje zbog žalosnih okolnosti koje svi znamo), kod njih uočavam, prije kao i sada, veliki strukturalni nedostatak ili poteškoću, da se tako izrazim. Sažeo bih to ovom mišlju: nacija im je važnija od vjere. Tako djeluju. Vjera ih se malo dotiče, i pobožnost među njima je neznatna, statistički gledano. S druge strane, non stop: srpstvo, srpstvo, srpstvo. Dobro je ljubiti svoju zemlju i narod, ali kod njih (inače pravoslavnih), događa se nešto drugo. Oni kao da naciju uzdižu do božanstva, vjerojatno posljedica njihove autokefalnosti. Ali možda i još dublje, i teže. Razlog može ići do gnostičkih utjecaja prisutnih u onim regijama u prvom tisućljeću. Daje se poseban pečat obliku, normi, strukturi, zajednici onih koji djele istu vezu njihovog viđenja crkvenosti i naroda.
    Kod katolika pak, utjecaj Crkve ne pobožnost u obiteljima recimo, bio je vrlo velik sve do drugog svjetskog rata. Mislim da je ovaj rat, produžetak prvog, masonska tvorevina razbijanja onog što je ostalo od kršćanskog ustrojstva. Današnji liberalizam je nešto užasno što trpi jadni obični puk zapadne Evrope, žrtva ove makinacije.
    No, nikad se ne treba radovati nesreći susjeda. Što vidiš kod susjeda, čekaj to sutra kod sebe. Kad im bude trebalo pritisnuti dugme, poći će i na Hrvatsku i ostale bliže krajeve.

    OdgovoriIzbriši