ponedjeljak, 13. svibnja 2019.

Cinizam Franjinih poklona krunica

Blog Call me Jorge... donosi zanimljivu zgodu o Franjinom odnosu prema molitvi krunice. Dok bi se nerijetko odnosio pogrdljivo prema katolicima koji bi molili krunice i prikazivali ih (čak) za njega, organizirano i u što većem broju za postići određenu metu, ili bi koristio neprimjerne izraze odnoseći se na "brbljanje u molitvi" i sl.; dakle, dok prema katolicima drvljem i kamenjem... dotle poklanja i to masovno krunice (neobraćenim) Židovima, uz njegov "blagoslov". Brrr. Zadrhtim tek što pomislim.


Cinizam, njegovog stila. Cinizam je stav osobe koja bezobrazno laže i brani ili prakticira, bestidno i nepošteno nešto što zaslužuje osudu. Cinazam potiče od filozofske škole Antistenesa (V st. prije Krista) koja se karakterizirala odbacivanjem društvenih konvencija i opće prihvaćenog morala. Kasnije je Diogen bio jedan od poznatijih članova te škole.

Zašto je Franjo ciničan? Pogledajte, on "blagoslivlje" krunicu jednoj otpadnutoj od katoličanstva, Anne Virag, koja je prihvatila židovsku religiju i došla do mjesta regionalne direktorice Američkog Židovskog Komiteta (AJC).



Da se smije Bogu i Majci Božjoj koju je ostavila? Netko može reći: "ne, nego da je potakne na ponovno obraćenje na katoličanstvo". Možeš li mi reći od koga je to Franjo tražio ikad? Posebno od Židova.

Ali nije samo stvar u tome. Što naučava Talmud kojeg slijede današnji religiozni Židovi? Navodi Call Me... istraživanje Petera Schäfer, poznatog istraživača religioznih studija i specijaliste o talmudskom židovstvu. 2007. je napisao knjigu, "Isus u Talmudu". Schäfer pokazuje da Talmud - žao mi je što navodim ove riječi, ali potrebno je znati; izmolite zadovoljštinu Bogu zbog ovih uvreda koji mu drugi čine - naučava da je Isus bio kopile bludno začet za vrijeme menstruacije od rimskog vojnika zvanog Pandera [Kallah 51a] i od bludnice [Sanhedrin 106a], i da se sada nalazi u Paklu kuvajući se u fekalijama; u nekim izdanjima u semenu jer je Isus bio osuđen zbog seksualne perverzije [Gittin 57a]. Schäfer dokumentira mnogo više, uključujući da Talmud ističe da je Sanedrin pravedno osudio Isusa jer je bio idolopoklonik [Sanhedrin 43a], još se hvaleći da je Sanedrin postigao nadvladati rimsku opoziciju osudi Isusa [Sanhedrin 43a].

Da li se takvim ljudima može pokloniti krunica, dok ne izvrše pokoru i izraze želju biti katolicima? Što je rekao Isus? "Ne dajte svetinje psima", tj., ne daj svetinje onima koji ih ne znaju cijeniti, koji barem ne izraze želju za upoznati istinu.

Da, veliki cinizam i možda još gore.

Što je bilo sa krunicama?

Završile su na prodaji preko interneta, kao "blagoslovljene od Pape".

 

Nema komentara:

Objavi komentar