utorak, 28. svibnja 2019.

Franjo priprema teren: "Crkva treba imati hrabrosti za napustiti svoje tradicije"

Treba imati hrabrosti da tebe nabije nogom, što bi bilo najprimjernije; da izvrši egzorcizam na mjestu koje si isprljao i da može doći katolik na Svetu Stolicu kako Bog zapovijeda.

Rekao je to na misi za učesnike Caritas Internationalis (23 svibnja). Počinje isprevrtanjem Prvog Sabora u Jeruzalemu (opisanog u Djelima Apostolskim), kad se odlučilo ne tražiti od kršćana poganskog porijekla prihvatiti židovske običaje i Mojsijeve propise. Savršena odluka, jer kršćanstvo je dar Božji, a ne plod ljudskog rada, muke i napora, a posebno zakona koji nemaju snagu dati milost. Propisi Starog Zavjeta služili su Židovima pripremiti ih za prihvaćanje Krista; već kad je jednom Krist uništio grijehe svijeta svojom smrću, tj. svima onima koji u njega vjeruju preko njegove Sv. Muke i Uskrsnuća, dovoljno je prihvatiti Božji dar u Sinu Božjem za početi novi život u milosti.



Prema tome, te tradicije koje su bile odbačene kao nepotrebne i nesuvisle, nisu bile kršćanske tradicije. A sad Bergoglio, u ime tog odbacivanja nekršćanskih tradicija, želi odbaciti upravo kršćanske... i staviti svoje.

To je jedna ideja koju modernistički isusovci provlače ima već decenijama: Crkva nije nešto što je ostvareno, već što treba biti postignuto. Radi se o "evoluciji dogme" i ostalim sotonskim idejama. Stoga Jorge, u istom smislu, počne prosipati svoje bljuvotine: "prvi kršćani nisu trebali 'stožere nauka i tradicija' već jedino navještaj da je 'Bog ljubav'". Tim kršćanima, varalico, Isus sam je rekao: "upoznat ćete Istinu i Istina će vas osloboditi", "Tada Isus progovori Židovima koji Mu povjerovaše: "Ako ostanete u Mojoj Riječi, uistinu, Moji ste učenici;". Nema ljubavi bez istine; jer ako nema istine, tu je laž, varanje, i ne može biti ljubavi. Svoje savjete ostavi za susret sa Bob Dylanom i njegovom publikom.

Dalje kaže da Krist nije rekao mnoge stvari svojim učenicima s ciljem da Crkva nauči "prijeći preko želje za jasnoćom i redom". Ovo također proturječi prije rečeno, kao i obećanje Duha Svetog upravo da ih podsjeti "na sve što im je tumačio", jer niti jedna kasnija odluka ili nauk Crkve može proturječiti ono što je Krist potvrdio jednog za uvijek.

Na koncu, zašto sve ovo? Priprema za Amazonsku sinodu u listopadu. Za nove torpede koje će lansirati na brod Crkve i reći: "to je razvoj nauka, prihvatite to, ja vam to kažem. Trebate biti poslušni, slušajte vašeg Papu".

Treba te spucati nogom, eto što treba.

1 komentar:

  1. Neće biti nogom, nego onako kako je po Fatimi najavljeno, ako se svi skupa ne pokajemo i obratimo...

    OdgovoriIzbriši