petak, 29. ožujka 2019.

Sada i Kardinal Zen potpisuje predaju: nisam oporba Franji

Malo su ga pritusnili: prvo je apostolski administrator Hong Konga, Kardinal John Tong, dao između redova pročitati da su "neki katolici neposlušni Papi Franji". Tj., ciljao je na Kardinala Zena, koji je više puta kritizirao sporazum Vatikana i Kineske komunističke vlade, kojoj je u praksi podvrgunta hijerarhija u Kini.

Sam Kardinal Zen priznaje da su ga bilderbergški Kardinal Parolin, Kardinal Filoni, Prefekt za (anti)evangelizaciju naroda, optužili da "zbunjuje" katolike.



"Ama nisam", istrčava Zen, "mi smo dužni slušati Papu kad kao vrhovni pastir Crkve naučava i vodi Božje stado pod izvjesnim uvjetima".

To je istina, ali ni pravi Papa ti ne može zapovijediti grijeh. Moglo bi se teorijski dogoditi da ti pravi Papa zapovijedi, na primjer, ukrasti novac i dati ga Crkvi. To bi bila zapovijed za jedan moralni konkretni čin, i nije vezan za nepogriješivost. I svakako, nitko nije dužan poslušati to. Granica poslušnosti je grijeh.

Ali ovdje se primjenjuje prava teologija papinstva... na krivu osobu. Jer Bergoglio je bezbroj puta pokazao da ne naučava katolički nauk, i da bi zbog toga trebao davnih dana opovrgnuti sve što je izrigao, i onda da ima imalo poštenja otišao bi u neku pećinu činiti pokoru do kraja života, ostavivši Sveto Mjesto drugom.

Ali... ovim činom Kardinal Zen, koji je kroz desetljeća trpio zbog Krista, sada dao prazan ček Bergoglio da na njemu ispiše koliko hoće. Dao mu je ključeve od najnovijeg ferrarija, i podigao rampu na autocesti: briši Franjo, svom parom. Dvjesto na sat, sve je tvoje.

Sarah, Schneider, Zen... puštaju lisicu među kokoši, i odoše svojim putem.

Bergoglio ima odvezane ruke za raditi što mu je ćeif.

Sutra zafrkancija u Maroku.


Ne budi slijepi i pasivni promatrač. Dajimo zadovoljštinu Bogu za sve ove skandale.

1 komentar:

  1. 1.postaja - Isusa osudjuju na smrt

    Isuse , osudjuju Tebe. A mi smo Tvoji. Znaci osudjeni smo s Tobom. Zato jer se sjedinjujemo s Tobom.
    Tko nas osudjuje? Oni koji misle da tako sluze Bogu. Oni koji imaju trenutnu vlast. Oni koji su sada na vlasti kao i Pilat onda. Osudjuju nas crkvene vlasti. Veliki i mali svecenici. Oni koji su zasjeli na Mojsijevu stolicu. Oni koji govore a ne cine. Oni kojima je opet vaznije da Ti umres nego cio narod. Oni koji Te opet izdaju za saku privilegija . Da Isuse, oni Te opet osudjuju. Opet Te ne slijede , ni Tebe ni Tvoju nauku. Opet Te izdaju i sude. To su moderni Jude , moderni Pilati , moderni Herodi, moderni Kaife i Ane. Sabrali su se opet na sudistu. Sude svima koji zele istinski pobozno zivjeti u Tebi. Sude a sud ih ceka. Jude sude.
    Sude nas i svjetovne vlasti. Tako jer izbacuju i ne priznaju Tebe. Ne priznaju Te Kraljem jer oni zele biti gospodari. Njihov je svijet a svijet je u vlasti zloga. Ne znaju da si Ti pobijedio svijet. Zato im je osuda osigurana sto to znaju. Znaju a ne priznaju i ne poznaju Kralja slave. Tebi za ljubav Isuse i ljubav Tvoje Majke sutimo i s Tobom prihvacamo sud. Amen.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši