subota, 23. ožujka 2019.

Bogohuljenje: Pjesma u čast Muhamedu u Madridskoj katedrali

Koncert muslimana i Židova u Madridskoj katedrali La Almudena, povodom Svjetskog Tjedna UN za međureligijsku harmoniju. Svakako, uz dopuštenje Kardinala Osoro (neki ga zovu i Bergoglio II):
Ples derviša:
 i propovijedanje Kurana:
Što nam više treba? Zbog ovoga ćemo svi biti teško kažnjeni. Uzalud je rješavati stvari politikom kad se ovo događa u hramu koji bi trebao biti katolički. Najgori neprijatelji su iznutra.

Koje oskrvnjenje!

Molite se, činite pokoru, da Bog otvori oči tolikima. Teške nas stvari čekaju.
 

 

Broj komentara: 14:

  1. Đamija u mjestu pod nazivom Christchurch.

    OdgovoriIzbriši
  2. Logičan rezultat drugovatikanske deklaracije Nostra Aetate, koju je osmislio Baum (aktivni sodomit još od vremena Koncila, što je sam priznao). Ako vjerujemo u istog Boga kao muhamedanci, ovo i nije toliki skandal.
    KF

    OdgovoriIzbriši
  3. Da je sve bilo pravovjerno do tog dokumenta to jest da je RKC bila Crkva, onda bi nužno trebali rimokatolici ekskomunicirati-anatemizirati sve redom biskupe koji su se složili s tim dokumentom, a najprije ondašnjeg rimskog papu.
    Kršćanin ne može biti u zajednici to jest u istoj Crkvi s javnim apostatama i hereticima, to jest mora se od njih javno odijeliti i kako napisah anatemizirati ih.
    Nisam siguran niti da su grupice sedevakantista javno anatemizirali te apostatske biskupe.
    Eventualno je to uradila neka unijatska skupina u Ukrajini o kojoj je bloger nedavno pisao.
    To su trebali svi učiniti koji drže da je dokument Nostra Aetate kao i ostali heretičan.
    Inače se slažu s tim dokumentom pa su i sami apostate.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sedevakantistima se to ne može zamjeriti. Oni se javno odriču tih dokumenata. Javno proglašuju da su heretici oni koji ga svjesno podržavaju.
      Lefebvristi isto niječu te dokumente, ali dozvoljavaju da to može biti greška nekog Pape, u čemu leži osnovna (i velika) razlika između ove dvije opcije.
      Budući da nema energične reakcije na sve ovo, stvari samo mogu ići na gore, kao što vidimo.
      Uzgred, i "pravoslavni" čine mnoge slične stvari, i oni su bili sa postkconcilskom katoličkom hijerarhijom na mnogim sličnim susretima.

      Izbriši
    2. Anatema nije kad mi ovdje nešto na nekom blogu kritiziramo i govorimo da je netko heretik.
      Anatema je javni i svečani čin, čini mi se da postoji čak i procedura kako se anatemu izriče i kako mora vjerni puk ju aklamacijom prihvatiti.
      To se može vidjeti na primjeru ukrajinskih unijata koji su anatemizirali rimske pape.
      Ne znam da je niti jedan sedevakanstistički biskup tako učinio.
      Štoviše neki od njih poput CMRI drže poziciju sedeprivacionizma, što nije nipošto nalik anatemi.
      Doduše, to je i razumljivo zato što RKC ne može egzistirati bez rimskog pape.

      Izbriši
    3. Neki pravoslavni pastiri rade slične stvari, pa ih nitko ne ekskomunicira. Na primjer, ep. Porfirije čestita Bajram muhamedancima, ep. Grigorije i sa klerom održava(o) zajednički iftar u ramazanu sa mostarskim muhamedancima, itd... To su strašni skandali jer se muhamedanska vjera implicitno afirmira umjesto da se eksplicitno i javno osudi. Emile, nije ovo tako jednostavno niti ograničeno samo na NO pastire.
      KF

      Izbriši
  4. Zato pripadam istinskoj PC koja je anatemizirala sve patrijarhe zbog njihovog krivovjerja ekumenizma (dakle i onaj patrijarh koji se ne moli javno s nekršćanima isto je heretik jer je u zajednici s patrijarsima koji to čine).
    Usput, heretični carigradski patrijarh Bartolomej je isto kao i heretični rimski patrijarh Franjo otišao posjetiti muhamedanske imigrante na otok pri čemu je sakrio svoj križ na prsima kao i Franjo.
    Ovaj je išao posjetiti ih na otok Lezbos, a drugi na Lampedusu.
    I jedan i drugi su judeomasonski pijuni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Treba razlikovati privatni čin, stav vjere u određenoj temi, kao što je na primjer prihvaćanje nekog "Pape", od svečanog, javnog čina Crkve.
      Ja ne mogu svečano anatemizirati Franju, ja nemam to odobrenje. To pripada samo hijerarhiji. Vjernik može samo ne vjerovati da je napr. Franjo Papa, i ne slušati ga, ali ga on ne anatemizira.
      Ako koji biskup anatemizira Franju, to je isto privatan stav. Mora hijerarhija ozdraviti te zvanično to proglasiti. Radi se o razlici između privatnog i javnog prava. Ti možeš da ne vjeruješ - ako imaš teške i provjerene razloge, ali zvanično proglašenje za sve spada na hijerarhiju.
      Kad će i kako će to biti, ne znam. Što god se više ova situacija produži, bit će gore.
      Što se tiče unijata, učinili su upravo suprotno. Pridružili su se Katoličkoj Crkvi. Druga je stvar što se nad nekima od njih vršio pritisak iz Rusije da se odreknu svog opredijeljenja za Katoličku Crkvu.
      Kad ti Emile govoriš o svom ne pristanku na heretične "pravoslavne" heretike, time označavaš da nemate zvaničnog autoriteta među "pravoslavnima". Taj autoritet sam Bog je dao Petru i njegovim nasljednicima. Stoga za Crkvu je neophodni održati istu vjeru koju je Bog dao Petru utvrditi.

      Izbriši
    2. Emile, ne želim provocirati, ali fraza "istinska PC" je potpuni klišej i ne znači ništa posebno. Mogu vam sad iz glave nabrojati nekoliko takvih na našim prostorima. Vi ste (kao i mi), žrtva ovog nesretnog i bezbožnog vremena, nastojite se snaći i spasiti dušu. Ni ja ne želi biti u jedinstvu sa hereticima i apostatima. I ja želim pripadati istinskoj crkvi. Ispod debelog sloja NO i dalje je Kristova Crkva, koju čine tzv. tradicionalisti. Mi osobno, pojedinačno, čuvamo vjeru i praksu Crkve, a ako zbog totalne apostazije pastira izgubimo Svete Tajne, zasigurno Bog neće dati da propadnemo zbog tuđe krivnje. Užasno je da uopće moramo govoriti o ovim stvarima...
      KF

      Izbriši
    3. Pa zato je RKC u vječnoj paralizi jer ne može doktrinalno ništa učiniti ako tobožnji Hristov vikar na Zemlji postane Antihrist ili nešto blaži javni heretik. Jer RKC vjeruje kako nitko nema pravo suditi rimskog papu, samozvanog nasljednika sv.Petra.
      Nemojte biti u zabludi, biskupi koji su nekad pripadali rimskom patrijahatu anatemizirali su javne heretike bez da su za to tražili dozvolu rimskog pape (pročitajte kako se je biskup sv.Kiprijan javno suprostavljao rimskom biskupu i zanijekao mu je da ima vlast u Kartagi tj. u njegovoj biskupiji i bio je doktrinalno u pravu, a rimski papa je bio u zabludi glede pitanja valjanosti svetih tajni koje daju heretici).
      Zato što je svaki biskup u svojoj biskupiji sv.Petar i vlast nad njime (od ljudi) ima samo sabor Crkve, nikako neki drugi biskup makar to bio rimski.
      I tako RKC makar svi javno vide kako je Franjo javni heretik i odstupnik (apostat) ne može ništa učiniti jer je ta paraliza u samoj temeljnoj doktrini papizma kako je rimski papa zamjenik Hristov na Zemlji koji sve sudi, a njega ne smije nitko i kojem se svi moraju podrvći ako se žele spasiti.
      To je jednostavno doktrina Antihrista.

      Izbriši
    4. @KF
      Crkva ne može naučavati zablude, stoga ako neki biskup bio rimski, carigradski, moskovski ili zagrebački naučava javno zablude onda isti ne pripada Crkvi, kao što ne pripadaju niti oni koji su u zajedništvu s njim, bilo to drugi biskupi ili laici.
      Tako se Crkva oduvijek ponaša, i kad je Arije počeo naučavati herezu, ili Nestorije ili Dioskor.
      I prije nego što su se sazvali ekumenski sabori Crkve da bi anatemizirali heretike takvog ranga (patrijarsi), drugi biskupi su ih anatemizirali kad su se upoznali s njihovom krivojernom naukom ili javnim heretičnim činima.
      Ne postoji to što vi tvrdite - biti Hristov i istovremeno biti u zajednici s javnim hereticima.
      Inače je kriv argument pozivanja na mnoštvo u bilo kojem pitanju, pa je tako i kriv argument RKC ili neka 'pravoslavna0 mjesna Crkva je Hristova Crkva zato što joj pripadaju mnogi ljudi, dok su oni koji su se javno suprostavili njima i anatemizirali ih sekta ili raskolnici zato što ih ima neusporedivo manje.
      Vi taj argument niste eksplicitno iznijeli, ali ste to implicirali po mojem sudu kad ste rekli da 'ispod debelog sloja NO i dalje je Kristova Crkva'.

      Izbriši
  5. Ne, Katolička Crkva je sada u pustinji, jer nema Kristovog Vikara na zemlji. Ali katolički nauk ostaje, i taj nije "pravoslavnih".
    Prije dok su bile anateme, te bi uvijek da bi bile važeće morale biti odobrene i potrvrđene od Pape.
    Crkva je uvijek imala autoritet, do ovih decenija zabune i sveopćego otpada, koji je čak priznat i u postkoncilskom katekizmu, br. 675:

    "675 Prije dolaska Kristova Crkva mora proći kroz posljednju kušnju koja će uzdrmati vjeru mnogih vjernika (Lk 18, 8; Mt 24, 12). Progonstvo što prati njezino putovanje na zemlji (Lk 21, 12; Iv 15, 19-20) otkrit će "otajstvo bezakonja" pod oblikom religijske obmane koja će ljudima nuditi prividno rješenje njihovih problema po cijenu otpada od istine. Vrhovna religijska obmana jest obmana Antikristova, to jest obmana jednoga pseudo-mesijanizma u kojemu čovjek slavi sam sebe mjesto Boga i njegova Mesije koji je došao u tijelu (2 Sol 2, 4-12)."

    I:

    "677 Crkva će ući u slavu Kraljevstva samo kroz taj posljednji Vazam, u kojemu će ona svoga Gospodina slijediti u njegovoj smrti i njegovu Uskrsnuću(Otk 19, 1-9). Kraljevstvo Božje neće se dakle ostvariti nekim povijesnim triumfom Crkve (Otk 13, 8) po nekom uzlaznom napretku, nego pobjedom Božjom nad posljednjom navalom zla (Otk 20, 7-10), pobjedom koja će učiniti da Zaručnica Kristova siđe s Neba (Otk 21, 2-4). Triumf Božji nad pobunom zla poprimit će oblik Posljednjega Suda (Otk 20, 12) nakon posljednjeg kozmičkog potresa ovoga svijeta koji prolazi (2 Pt 3, 12-13)."

    Ovaj sveopći otpad ne bi bio moguć bez prodora izaslanika zloga na Svetu Stolicu. To je katehon koji zadržava dolazak Antikrista. Kad bude uklonjen, taj dolazi.

    Ono što trebamo činiti jest očuvati istu vjeru Kristovu koju su prenijeli Apostoli na čelu sa Petrom i njegovim nasljednicima. Svi trebamo biti katolici.

    OdgovoriIzbriši