subota, 16. ožujka 2019.

O novozelandskom napadu

Mogli smo vidjeti, i još nam ostaje, licemjerstva na tone povodom novozelandskog serijskog ubojstva u dvije džamije.


Jeremy Corbyn, laburistički lider VB, je zvao "incidentom" islamski napad na maloljetnike u Manchesteru. Međutim, u Novom Zelandu radi se o "terorističkom napadu". I svakako, solidarnost sa muslimanskom zajednicom u Novom Zelandu, na drugom kraju svijeta.

Jacinta Ardern, premijerka Novog Zelanda, sa velom na glavi ide uručiti saučušće obiteljima ubijenih.



Kad su ovi isti nitkovi izrazili žalost zbog kršćanskog genocida u Africi? Nikad. Jeste li čuli kako su nedavno gadovi Fulani ubili barem 120 kršćana u Nigeriji? Govorimo o prošlom mjesecu. Tko je ovdje izrazio žalost? Je li naše da nas ubijaju i gotovo? Da, rečeno je u Svetom Pismu: "Zbog tebe nas odvode kao ovce na klanje". Da, to je naša sudbina, i ovi koji vladaju su suradnici zla.


No, to ne znači da ne trebamo reći po istini. I boriti se za nju.

Neka ih zato boli koliko ih može boljeti, ali australijski senador Fraser Enning rekao je pravo, makar morao poslije izbrisiti poruku na mrežama: "Da nisu došli fanatični muslimani, ne bi bilo ni ubojstava". Jest, netko ih vodi na sve strane svijeta i tome se izgleda ne smije oduprijeti. Toliko su mediji i političari oprali mozgove svima redom, da je jedan momak pogodio jajetom senatora uz znak protesta za njegove riječi. No, dobio je što je zaslužio: par dobrih šamara:




Kad ste prosvjedovali protiv pokolja koje muslimani čine svaki dan? Kada? Nismo za nasumična ubojstva, ali nas taru teški neprijatelji. Protiv kojih borba mora biti teška i duga. Moramo ispravljati mentalitet kod tolikih, i to je jedan od razloga zašto sam pokrenuo blog u svoje vrijeme. Potrebna je prava kulturna i vjerska obnova.

Ali osvrnimo se malo na sam atentat na džamiju. Interesantno, Branton Tarrant koristi dvije melodije koje sluša dok se vozi prema džamiji, na snimku koji je sam načinio. (Našao sam ga ovdje, pogledati video.) Jedna melodija je britanski vojni marš, a druga pjesma je četnička, "Od Bihaća do Petrovca sela".

Tarrant je putovao nekoliko godina prije svog dolaska na Novi Zeland, i također je bio izgleda u Bugarskoj i Srbiji, osim u zemljama po Aziji i dr. Odatle pretpostavljam da ima ovu pjesmu. No, koja je poanta naših medija o ovome? Pogledajmo razmjenu komentara na istoj vijesti, posebno Latifija:



Ne opravdavam četničke zločine, ali što nam ponovno žele reći? Da su muslimani naši saveznici, kao što su bili dok nismo dobili nož u leđa? Dok se nismo probudili i spoznali o čemu je stvar?

Ne brini se Latife, ne smeta nam Dodik.

Nema komentara:

Objavi komentar