ponedjeljak, 25. ožujka 2019.

Bergoglio ne podnosi ništa što podsjeća na katoličko

Nakon mise u Loretu, ne podnosi da mu ljube prsten:


Pretpostavlja se da ljubiti papin prsten udjeljuje određene dane oprosta. Zašto im to ne omogućiš, ako si Papa?

Ali kakvi oprosti, i kakve zafrkancije! To njemu ne ide. Sve što je katoličko, ne podnosi. Podsjetimo se kako je skoro prije šest godina, iste godine izabranja, kad je vidio jednog dječaka pobožno sklopljenih ruku na molitvu, nije izdržao te mu ih je rastavio, navodno u šali "jesu li ti zaljepljene ruke", upitao ga, razdvajajući mu dlanove skoro na silu (30 sek):



Makar, nije istina da uvijek ne daje ruku na ljubljenje. U slučaju ovog akrobate, vidno mu dopušta. 


Zašto? Jer njegova nepristojna odjeća za ovaj susret također vrijeđa katolički duh. Tako, to je glavno: poniziti sve što je katoličko, na ovaj ili onaj način.


Bergoglio potiče iz modernističkih krugova koji preziru katoličku misu i liturgiju. Pod navodnim traženjem "prvotnih običaja", težili su osiromašenju liturgije. Bolje reći, njenom upropaštavanju i prostoti.

Time se udaljavaju od pravih korijena, jer je Crkva uvijek tražila najbolje za Boga. Od samog početka Crkva je poticala na uzvišenost i veličanstvenost kulta. Čim su kršćani imalo mogli, dok su još živjeli pod slamaricama pravili bi Kristu Kralju bazilike i katedrale, najbolje što bi mogli.

A ovi danas, dok škrtare u kultu prema Bogu, sebi ne dopuštaju da im išta nedostaje: ako treba i skupo auto, dobre sobe itd. To je dobro rekao i konzervativni Kardinal Biffi: "Postoji ritualno siromaštvo koje nema nikavke veze sa ekonomskim siromaštvom i siromaštvom duha... Ritualno siromaštvo znači da je liturgija siromašna, ne privatni život, gdje siromaštvo ostavljaju dosta po strani."

Svatko iznosi iz svog srca ono što ima.

1 komentar:

  1. Hvaljen Isus i Marija. To Bergoglio nije mogao izgovoriti kod svoga prvog izlaska pred vjernike. Ispunilo se Pismo koje veli- Zato vam dajem do znanja da kao sto nitko pod djelovanjem Duha Svetoga ne moze reci ,, Proklet Isus,, , tako ne moze priznati Isusa kao Gospidina nego pod djelovanjem Duha Svetoga. Koji duh vodi Maria? Zlo djeluje nedjelovanjem. Svecenici hodaju okolo u civilu samo da ih ne bi netko prepoznao i ispravno pozdravio. Tim pozdravom se takodjer svaki put zadobivaju oprosti, no nije to toliko bitno koliko se time velica Bog. A ne izgovaranjem mu se krade i uskracuje slava koja mu pripada, a On svoje slave neda nikome. Znamo kako je prosao Herod radi toga. To je nas najstariji pozdrav sa kojim se uvijek i svugdje pozdravljalo. Pokusajte tako danas vratiti Isusa u drustvo pa cete vidjeti samo mrznju i prezir. Isus kaze tko Njega zataji pred ljudima da ce i On toga zatajiti pred Ocem svojim. Vise ni bake po selima tako ne pozdravljaju kako su im predali i kako su primile. A propust im je jer ne uce unucad tako , odnosno jer ne predaju sto su primile. Bit ce im receno onda zajedno sa Bergogliom , sa vama se prestalo javno hvalit Isusa i Njegovu Majku . Tako ce biti i sa svim drugim. Bog nije postedio andjela koji su sagrijesili, vec ih je strmoglavio u Pakao . On moze izbaviti prave stovatelje iz kusnje, a bezboznike sacuvati za Dan suda da ih kazni.Jadna im majka tada jer je Pisano- Ako se , naime, oni koji su pravom spoznajom Gospodina, Spasitelja Isusa Krista , izbjegli pokvarenom svijetu , opet upletu u nju i ako ih ona nadvlada, tim njihovo posljednje stanje biva gore od prijasnjeha. Njima bi uistinu, bolje bilo da uopce nisu priznali puta pravednosti , nego da, posto su ga priznali, okrenu ledja svetoj zapovijedi koja mu je predana. Na njima se dogadja sto kaze istinita poslovica- Pas se vraca na svoju bljuvotinu i okupana svinja da se valja u kaljuzi.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši