utorak, 5. ožujka 2019.

Povijest o kojoj ti pobijednici ne žele govoriti. Razlog pada German American Bund. Lekcije za danas

German American Bund bio je nacistički pokret u USA, osnovan 1936., podržan od nacističke Njemačke. Imali su toliku snagu, i tada je još uvijek u Americi bilo dovoljno slobode za izričaje poput ovih, da se otprilike 22.000 članova okupilo 20/02/1938 na Madison Square Garden. Same slike su impresivne:






Poruka je bila: borimo se protiv Židovske dominacije Amerike i uništavanje naših kršćanskih korijena.

Pokret je uništen pravnim potezima i ulaskom Amerike u drugi svjetski rat. Također kojih 11.000 američkih Njemaca, samim tim što su bili Njemci, bili su poslani u koncentracione logore kao građani porijeklom iz zemalja s kojima je ratovala USA, prvenstveno Japan, Njemačka i Italija. To su učinili oni koji su ti donijeli slobodu, dok su se borili u savezništvu sa Staljinom.

Koji je ipak razlog pada američkog nacističkog pokreta, nakon pokazane snage? Makar oni načelno govorili da se bore za kršćanske korijene zapadne civilizacije, nacizam je ideologija poganskih načela - nije Bog, već nacija na prvom mjestu, čovjek, u suštini; druga dakle vrsta materijalizma. Prvi, prije od svih koji je upozorio Njemce i svakako katolike na štetni utjecaj nacizma bio je Papa Pio XI u njegovoj enciklici Mit brennender sorge (S velikom zebnjom). Njegovo upozorenje je imalo posebno odjeka među njemačkim katolicima, gdje nacizam nije pobijedio.

Ali zašto je nacizam u ono doba imao toliko pristaša? Jer su u ne malo važnih stvari bili u pravu. Plus što je njihov pokret bio manje štetan od liberalne demokracije i komunizma. Ali zadnji, i jedni i drugi, bili su jači. Sravnili su sa zemljom i naciste, i Njemačku, i svaku drugu naciju koja bi im se opirala.

Uslijedilo je ubrzano ostvarenje Novog Svjetskog Poretka, čije vrhunce upravo promatramo.

Kao što se protiv istog moramo boriti. I naučimo iz povijesti - i od one koja nam se krije - da se samo u kršćanskom znaku može odbraniti naš poklad i tradicija, naše i naravno pravo.

Nema komentara:

Objavi komentar