nedjelja, 9. prosinca 2018.

Sažetak teologije FSSPX

 Biskup Tissier De Malleres je jedan od biskupa zaređenih od Nadbiskupa Lefebvrea. Nedavno ističe:

"Njihova nova religija je protiv istinske Mise, i prava Misa ruši njihovu lažnu religiju, religiju bez žrtve, pokore, zadovoljštine, božanske pravde, kazne, samozatajenja, asketike; religija takozvane 'ljubavi, ljubavi, ljubavi' koja nije ništa drugo nego riječi."

Dakle, lažna misa, lažna religija... ali istiniti Papa koji sve to naređuje. Do te mjere da koji ne slušaju, budu kažnjeni. Za mnoge druge stvari ne, ali za to da.

A što ćemo sa "Ubi Petrus ibi Ecclesia", "Gdje je Petar tu je Crkva".

"Pa nemoj baš pretjerivati".

Tako cijela njihova teologija pada u neizlaznu proturječnost koja pomaže da razarači i dalje vrše svoj posao.

31 komentar:

  1. Kao prvo svi vi urednici odnosno vlasnici blogova zelite da se ostali ravnaju prema vama i smatraju nekakvim super pametnim i jedino ispravnim. Ako netko nije vas istomisljenik ili vam dokaze da niste u pravu , onda takvoga iskljucite , brisete ili jednostavno ne objavite komentar.
    Sto se tice FSSPXa vec sam napisao da su oni trenutno najblizi i najcisci sto se tice Bogosluzja , nauka i zivota katolika. Zbog svega toga su i tu gdje jesu . No pred kime? Pred ljudima koji su uzurpirali kako misle i samoga Boga. No pise da su nistetni svi bogovi naroda. Iskrivljena slika pred Bogom je jasna. Oni koji se vise zele svidjeti ljudima nego Bogu , uistinu se vise i svidjaju ljudima. No je li to pravi put ako ti covjek kaze da si u pravu , ili je pravi put ako ti Bog kaze da si u pravu. Covjek moze biti u pravu samo ako slusa Boga jer je Bog uvijek u pravu. Zato treba vise biti povezan sa Bogom nego sa cojekom. Status FSSPX unutar crkve je poznat . Ako su i kaznjeni , pitanje je jesu li ispravno i zasluzeno kaznjeni. Pise ako netko trpi a zasluzio je , sto posebno cini. Bratstvo trpi nepravdu radosno i nezasluzeno pogleda uprtog u Krista . Zato FSSPX ne grijesi i dugotrpeci je , sve dok se oni koji trebaju ne ugledaju ponovno u Raspetog a ne u sebe. Kad se to desi onda nece biti onog sto Biskup de Malleres i ostali upozoravaju , nego ce biti jedno stado i jedan pastir. Bavite se politikom a ne vidite vaznost ostanka unutar broda. Lako je proglasiti da nemamo papu i zavrsiti vani kao i sve druge sekte. Ako brod pusta znaci li to da nema kapetana? Jos uvijek ima mornara koji se bore iako je kapetan i vecina digao ruke. Da ste bili na podjeli Sakramenta Potvrde kad je bio Biskup Tissier de Malleres u Zagrebu culi bi sto govori i koji je stav Bratstva. Zbog toga je morao imati misu u dvorani a ne u katedrali. Pismo veli u ovom vremenu za Mariju i Josipa da za njih ne bijase mjesta u svratistu. Tako i u katedrali ima mjesta i za one koji tamo nemaju prava biti. Eto vam dokaz po novinama kad TLM sluzi netko nedostojan i krivog nauka. A ponovno velim , ispravno Bogosluzje , ispravan nauk i ispravan zivot. To je naucavao i msg Lefebvre. Od onda su se vec promijenili tolike pape a promijenio se i njihov nauk jer su modernisti. I jos ce se mijenjati, a stav Bratstva je isti . A jer je isti on je i u istini. Sve dok se ne pocnu vracati unatrag Kristu i ne priznaju da su odlutali nece biti dobro. A kad se vrate na putu ce ih cekati i FSSPX koji nije nikud otisao od Krista. Svidjelo se Gospodinu da bije svoje da mu se ne iznevjere. Sve ce On izvesti kad i kako treba i vidjet ce se tko je cime gradio i cija ce gradjevina opstati.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo bratstvo prima svecenike zaredene po novom obredu redenja. Nesto sto je osnivacu bratstva predstavljalo ogroman teoloski problem do te mjere da je zaredio na svoju ruku 4 biskupa po starom obredu kako se linija redenja ne bi prekinula. To je ta nepromjenivost o kojoj pricas?

      Izbriši
    2. Pokazi nam to gdje je nadbiskup rekao da su NO , redjenja ili papa nevazeci. Biskupe nije zaredio na svoju ruku , niti da se ne bi prekinuo niz redjenja po starom obredu , nego zbog stanja nuznosti.
      Prouci antimodernisticku zakletvu koju polazu pridosli svecenici , a takodjer i skolovanje da bi se mogao nastaviti niz pravovaljani niz Bogosluzja , nauka i zivota. To je nepromjenjivost o kojoj pricam.
      Robelar

      Izbriši
    3. https://www.cathinfo.com/crisis-in-the-church/does-the-sspx-perform-conditional-ordinations/

      Izbriši
    4. I što ste dokazali ovim zadnjim komtentarom? Ništa, kao ni člankom. Važno da Vaša teologija po kojoj više de facto ne postoji hijerarhija te se ne može izabrati budući papa nije proturječna. To je temelj vidljivosti Crkve koji Vi htjeli-ne htijeli odbacujete zbog svojeg protestantskoga nazora osobne prosudbe - ja ću određivati koji papa je pravi, a koji nije.

      Izbriši
    5. Kad sam rekao da se ne može izabrati budući Papa? Nikad. Međutim, da se ne uđe u nerazborite činove poput onih kojih osuđujem, potrebno je da se prvo spoznaju ove stvari, i onda se prijeđe mirnim putem na rješenje situacije, ako nam Bog to dopusti.
      Svakako da hijerarhija postoji, i jest Crkva koja izabire Papu, ali ne heretici.
      Vi niječete katoličko učenje o Papi, to je strahovito.

      Izbriši
    6. Bloger @Ja isti,

      Upitajte blogera Katolička Tradicija zašto se na njegovom blogu ne može komentirati anonimno, i zašto ostali pseudotradicionalni lefebvrijanski blogovi ne dozvoljavaju komentiranje o osjetljivim temama FSSPX-a, i o "modernističkom Rimu" koji je u zadnjoj fazi stvaranja nove lažne crkve koja je izrasla iz krivovjerne crkve II. Vatikanskog 'koncila'.

      Zašto često koriste riječ Tradicija ondje gdje se mora napisati riječ Pravovjerje?


      Promatrač

      Izbriši
    7. "Tradicija" se koristi u Crkvi od pamtivijeka. Od "tradidit" ono što se predaje i prima onakvo kakvo jest. Da se označi Božje porijeklo.
      Tradicija je nužno pravovjerna.

      Izbriši
    8. Lukavo i sofistički koriste riječ Tradicija ondje gdje trebaju napisati riječ Pravovjerje.

      To dokazuje da priznaju javne krivovjerce katolicima. Ako niste skužili njihovu teološku i pozicijsku shizofreniju, onda ih proučite.


      Promatrač

      Izbriši
    9. Svakako da NJIHOVA "Tradicija" nije pravovjerna.

      Izbriši
  2. Vama nisam objavio komentar kad biste koristili loš riječnik, ili zadnji put kad ste ponavljali isti argument ne znam koliko, i nakon tolikih odgovora.

    OdgovoriIzbriši
  3. Gdje je Petar tu je Crkva. A poznato vam je i da izvan Crkve nema spasenja. Nadodao bih da nitko ne dolazi Ocu osim po Sinu. Zato je vazno biti unutar a ne izvan Crkve. Opet slika broda. Sto je vrijedilo onima koji su se izvana drzali za Noinu Arku kad je poceo potop. Jednostavno su im ruke klonule i otpali su u naletu vodene bujice. Oni medjutim koji su bili unutra, iza zatvorenih vrata , bili su na sigurnom i bili su spaseni. Bez obzira kakav je Noa bio. Da se Noa kojim slucajem iznevjerio Bogu i postao neposlusan , jesu li mu sinovi trebali napustiti Arku ili ostati u njoj kako im je Bog rekao.Ne bi li to tek bila neposlusnost i nepouzdanje u Boga. Ucenici su u onoj zgodi kad ih Gospodin pita hocete li i vi otici odgovorili , kamo da idemo? Pitate li se i vi? Pitate li se tko ima Rijeci Zivota Vjecnoga. Pitate li se gdje je Krist, ostaje li On ili napusta s vama svoju Crkvu bez obzira na Petra. Upravo ostankom FSSPX je ostao vojevati. Jer Crkva na zemlji jos nije proslavljena nego vojujuca. Vojuje iznutra i izvana , protiv svakog tko nije Kristov. Kad ne bi vojevalo , Bratstvo ne bi bilo Kristovo. Isus odgovara Petru kad ga ovaj odvraca od Muke , odlazi sotono jer ti je na pameti sto je ljudsko a ne Bozje. Nije Isus rekao , e sad Petre vise ne racunam na tebe , ni sad necu vise zbog tebe i tvog ponasanja uspostaviti Crkvu. Niti su ostali apostoli rekli , evo sad odlazimo zbog Petra. Oni ucenici kojima je bio tvrd govor i nisu se vise htjeli boriti te su.otisli od Krista , oni su otpali i vise ih se ni ne spominje. Isus na njih vise nije racunao isto kao ni na onog mladog bogatasa koji imase silno bogatstvo a nije zelio razdati ga siromasima i sljediti Krista. Ako cete cekati da Crkva sastavljena od gresnika postane idealna , vodjena idealnim Petrom , necete nikada uci. Uci cete samo nakratko ali cete brzo morati izaci. Sta ako u medjuvremenu Gospodar dodje a zatece vas vani, a izvan nema spasenja. Trebate mu budni otvoriti iznutra da pocisti svoje gumno. Necete sa Njim moci uci jer On ima vec svoju pratnju , Andjele i Svete. Tko se zatece ispravan i dostojan iznutra taj ce se spasiti. Nedostojno obuceni Janjetove Svadbene Gozbe bit ce svezani i baceni van gdje je plac i skrgut zuba. Prouci Otkrivenje , a vani ostaju psi , ubojice , vracari , lasci , idolopoklonici , mekoputci, bludnici...
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To sam rekao da označim, budući da je očigledno da se Franjo ne može slijediti, da on nije Petar. Papa nije ukras na stolici.

      Izbriši
  4. Svaka čast Roberal na članku!

    Htio sam već prije odgovoriti voditelju bloga, a mislim da je sad pravi trenutak. Što da čine tisuće i tisuće katolika, milijuni čak, da izađu iz Katoličke crkve? Što oni obični ljudi koji nedjeljom idu na Svetu Misu, koji idu na Ispovijed i Svetu Pričest, da prestanu ići?

    Sami ste rekli, da na području Hrvatske i bivših jugo-republika nema Crkve gdje se slavi, po vama, prava Sveta Misa, nego postoji jedna kapelica, pazite, jedna kapelica u Mađarskoj, dvije Crkve u Austriji i onda da ih ima nešto više u Njemačkoj?????

    Gdje će običan puk ići na Svetu Misu, Ispovijed, Svetu Pričest? Ovdje govorim o maloj djeci, starcima, ljudima koji nemaju automobil, običnim ljudima, da idu svi za Njemačku?

    Vi sedavakantisti, predugo živite u teškom grijehu, jer se ne ispovijedate, normalno, nemate gdje po vama, i daleko ste otišli od Boga jer ga ne primate redovito u Svetoj Pričesti, i ne shvaćate da ste postali lak plijen zloga!
    Razmislite malo o tome!

    A kakav bi to bio Bog koji bi već 53 godine, znači 53x365=19345 Svetih Misa samo u jednoj Crkvi uz uvjet da se vrši samo jedna Sveta Misa dnevno, dopustio da se samo u jednoj Crkvi do danas održi 19345 lažnih ili nevaljalih ili Svetih Misa u herezi, sa lažnim Svetim Ispovijedima i lažnim Svetim Pričestima????? A koliko je Crkvi u svijetu? Pa pomnožite s 19345!!!!!
    Koliko je to milijardi?????
    I BOG bi to sve dopustio? Da čitava jedna generacija nije svjesna da čitav svoj život je bila u herezi????

    "Tko vas prima, mene prima; a tko prima mene, prima onoga koji je mene poslao."

    Tko dugo nije bio na Svetoj Ispovijedi i Svetoj Pričesti postaje laka meta zloga, ne zaboravite to!

    Pišem Vam svima ovo s dobrom namjerom, a ne da osuđujem nekoga, pogotovo sedavakantiste, ali razmislite malo.

    Slažem se u potpunosti s Robelarom, za ono o brodu, mi moramo ostati na tom brodu, u Katoličkoj Crkvi i boriti se protiv zla u njoj, a ne bježati iz nje u raznorazne male skupine, tzv. sekte. Nije bezveze ona uzrečica "razdijeli, pa vladaj!"

    A i svi oni koji su otišli od Katoličke Crkve, jel se ne pitate, čije je djelo da se Crkva razdijeli?
    I zašto je baš "vaša Crkva" koja se odijelila od Katoličke Crkve prava?
    Ko je onda u pravu, pravoslavci, protestanti, odnosno različite skupine unutar protestanata, da nisu možda jehovini svjedoci, mormoni, ili sedavakantisti, netko od Vas je pravovjeran Bogu, s obzirom da svi tvrdite da je Katolička Crkva u herezi!
    Čije je onda Crkva od Boga?

    Hvaljen Isus i Marija.

    RV

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije to svakom dano da shvati.
      Ali onom kome jest, traži se nešto drugo.
      Vjernici će shvaćati sve više.
      Dok će postkoncilska religija tonuti iz dana u dan.

      Izbriši
    2. Pitanja Robelaru, FSSPX-u, ED-u i ostalima iz R&R kampa:

      Može li Papa osim Katoličkoj Crkvi biti pastir lažnoj religiji koja progoni i uništava katoličku vjeru?

      Koji Rim vas vodi: "Vječni Rim" ili "modernistički Rim"?

      Biskup FSSPX-a, Francuz, čija je izjava navedena u članku je bipolarna u teološkom položaju u odnosu na Papinstvo. Javne heretike II. Vatikanskog i uzurpatore Svete Stolice priznaju Papama koji posjeduju lažnu religiju prišivajući im papinski autoritet i pozivajući se na stare izvore.

      Priznavanje vodstva heretika je čin hereze i raskola s Katoličkom Crkvom!


      Van Noort

      Izbriši
    3. Pitanja Robelaru, FSSPX-u, ED-u i ostalima iz R&R kampa:

      Može li Papa osim Katoličkoj Crkvi biti pastir lažnoj religiji koja progoni i uništava katoličku vjeru?

      Koji Rim vas vodi: "Vječni Rim" ili "modernistički Rim"?

      Biskup FSSPX-a, Francuz, čija je izjava navedena u članku je bipolarna u teološkom položaju u odnosu na Papinstvo. Javne heretike II. Vatikanskog i uzurpatore Svete Stolice priznaju Papama koji posjeduju lažnu religiju prišivajući im papinski autoritet i pozivajući se na stare teološke izvore o Papinstvu.

      Priznavanje vodstva heretika je čin hereze i raskola s Katoličkom Crkvom!


      Van Noort

      Izbriši
    4. Svaka slava i cast samo Bogu.
      Robelar

      Izbriši
  5. Žalosno je poštovani blogeru, što niti na jedno pitanje, a ima ih desetak niste dali odgovor.
    Želio bih da netko drugi da odgovor na ovih desetak pitanja.
    Ovo su pitanja koja bi svaki prosječan katolik postavio.

    I kad kažete nije svakom dano da shvati. Kome je dano, samo sedavakantistima??? Koliko njih, tisuću, dvije, samo ste vi odabrani, samo vi shvaćate, samo vi ćete se spasiti????
    Na svijetu je više od 8 milijardi ljudi! Zapamtite, svi ti ljudi su Božja djeca! Bog jednako voli svako svoje dijete. Bez obzira koje je vjere. Zar nije Isus rekao da će pastir ostavit cijelo svoje stado da potraži izgubljeno janje? Bogu je stalo jednako do svakog čovjeka. Ne ljubi Bog, npr. katolike više nego npr. pravoslavce!

    Upamtite, ako vi mislite, odnosno uvjereni ste da je vama dano da shvatite, odnosno da ste odabrani od Boga, e tek ste tada u velikim problemima!
    Čak i vidjelice npr. Isusa, Gospe i bilo kojih svetaca i anđela su u problemima, jer uvijek moraju provjeriti da im se slučajno ne ukazuje zlo, a kamoli ne vi, koji svojim tumačenjem, svojom pameću mislite da je vama dano da shvatite, a da drugima nije, da su drugi slijepci.

    Ovo je dobronamjerno što pišem, da vas potaknem na razmišljanje, na molitvu i na dar razlučivanja, ali prije svega na dar PONIZNOSTI.

    Hvaljen Isus i Marija.

    RV

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda je bolje reći da svi nisu spremni da dadnu pravi odgovor, koji je vrlo težak.
      Mnogi su konformisti, mnoge i ne zanima, kažu: "nek oni to srede, što mene briga", itd.
      Tu je sažetak odgovora.
      Ali istina je istina, makar bila u ogromnoj manjini.
      Iz svega što sam pisao i pištem dani su Vam odgovori, ali ih je teško prihvatiti.
      Kroz neko vrijeme, bit će lakše za uvidjeti.

      Izbriši
  6. Još jedno pitanje 'otporničkim' teolozima:

    U kojim činima se Papa "vječnog Rima" preobrazi u 'Papu' "lažne religije i modernističkog Rima" i obratno?


    Van Noort

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerojatno ste procitali clanak -Razlozi protiv teorije sedevakantizma- na sluzbenoj stranici FSSPXa Christus Rex. Takodjer vjerujem da bi Vam svecenik htio dati odgovor na pitanja koja vas muce puno bolje nego ja. Pratite kad ce netko iz Bratstva doci i odrzati predavanje , posljednje je imao p. Fray, pa poslije mozete postaviti sva pitamja.
      Odgovor uredniku na Papa nije ukras na stolici. Da , izmedju ostalog Papa je i ukras'na stolici. Pogledajte snimke predkoncilskih Papa pa cete vidjeti sa koliko se dostojanstva i postovanja ophodilo. Profanizacijom same crkve i pape kao institucije dolazi do lazne skromnosti koja se ocituje u srozavanju svega svetog. To se kod Bergoglia vidi kod vec prvog pozdrava sa dobra vecer, metalnim krizem umjesto zlatnim isl.
      RV, mozda imas dobru namjeru ali si na krivom putu. Vidi se da si odgojen u duhu superkoncila a samim time ne mozes spojiti ono sto je nespojivo. Zato imas drukcije gledanje o pojmu Mise, prave poniznosti, izjednacavanja svih religija , teorije svespasenja , pogresnog shvacanja pojma Djece Bozje, izabranika ,...
      Robelar

      Izbriši
    2. Vi odudarate od katoličkog nauka o Papi.
      Istina se ne određuje većinom. Praktični razlozi nisu dovoljni kad se govori o istini.
      Bilo je puno svećenika sedamdesetih godina koji nisu htjeli reći misu Novus Ordo. Ali kad su zaprijetili nekolicini glavnih, mnogi su se ušutkali.

      Izbriši
  7. RV, zar ne shvaćate da ako nema netko mogućnost za ići na sakramenat, da je lišen obaveze? Ali se treba potruditi, ne tek reći: ne mogu.
    O ovome ću uskoro.

    OdgovoriIzbriši
  8. Vi hoćete reći da ste (smo) svi mi lišeni obaveze zato što nemamo, po vama mogućnost ići na sakramente?????
    To vi tako tumačite! I to vas tješi, liječi vašu savjest, ublažava gnjev Božji?

    JEL SE VI IKADA PITATE, ŠTO AKO SAM U KRIVU, AKO SAM SVJESNO ODBIJAO KRISTA, A BIO MI JE TAKO BLIZU, TU U SUSJEDNOJ CRKVI????

    Al ne, Bog dopušta da mnoštvo ljudi propadne! Namjerno nisam mislio reći milijarda i pol katolika, jer toliko ih je samo na papiru. Primjer Hrvatske, od 87% katolika, možda njih 20% se može nazvati katolicima, od toga možda 10% redovito ide u Crkvu, na Ispovijed, Svetu Pričest. Pitanje od tog broja vjernih, koliko ih to čini iz stvarne ljubavi prema Bogu nego im je to kako da kažem rutina. ALI TO JE TAJ OSTATAK! Tih 10%!
    Vi sedavakantisti mislite da ste vi taj ostatak, vas nekoliko tisuća, vi koji Ga uopće ne primate! Ne kažem da se vi ne borite za Krista, i da ono što kažete nije Istina, ali ponavljam, u cijeloj toj borbi ste ipak na kraju postali meta zloga i pomalo ćete što vrijeme više ide, vas će biti sve manje. Jer generacije prolaze.

    Što je s onima po cijelom svijetu, koji kao i mi u Hrvatskoj su lišeni "prave" Svete Mise i "pravih" sakramenata?
    I to pune 53 godine i koliko još godina?!
    I to bi Bog dopustio? Ostavio bi svoje stado? Da žive u teškom grijehu? Da se ne ispovijedaju, da GA ne primaju u Svetoj Pričesti, da umiru bez bolesničkog pomazanja?

    Pa kakav je to Bog?

    Da je to istina, ja ne bih vjerovao u takvog Boga.

    Hvaljen Isus i Marija.

    RV

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, ja nisam rekao da Bog dopušta da toliki propadnu. Jer savjest i nakane sudi samo Bog, a ja to ne znam.
      Ja prosuđujem samo ono objektivno, i prema tome zauzimam svoj stav. (Onog koji ne zna neke stvari, ima Bog koji sudi, ja samo govorim što je dosljedno s katoličkim naukom i što nije, kao obični katolik, makar mislim da ima smisla u onom što pišem.)
      Napr., sada Kard. Muller traži od svećenika da ne poslušaju svoje biskupe kad im narede da dadnu pričest protestantima. Prije svega to očituje ogromni nered. To očituje između ostalog da nema Pape. Da je tu Papa, on bi to naložio. Na to se ne bi moglo ni pomisliti. (Sve ovo mimo stava Mullera o Euharistiji.)
      Ali je istina da Vi ne trebate, ne biste smjeli ići kao katolik na misu gdje se daje pričest protestantima. To već zahvaća mnoge crkve u Njemačkoj. Gdje će oni ići onda na misu?
      Prvi kršćani su išli u katakumbe; i zadnji će tako.

      Izbriši
  9. Odgovor Robelaru:
    Robelar piše:"RV, mozda imas dobru namjeru ali si na krivom putu. Vidi se da si odgojen u duhu superkoncila a samim time ne mozes spojiti ono sto je nespojivo. Zato imas drukcije gledanje o pojmu Mise, prave poniznosti, izjednacavanja svih religija , teorije svespasenja , pogresnog shvacanja pojma Djece Bozje, izabranika ,..."

    Tko si ti da se uzdižeš i postavljaš iznad mene govoreći da sam na krivom putu?
    Ti znaš kakav sam ja čovjek, poštujem li 10 Božjih zapovijedi, živim li u teškom grijehu, kakav je moj odnos prema Bogu i bližnjima (da li redovito slavim Svetu Misu, ispovijedam se i pričešćujem tebi naravno nije bitno, kad je to sve lažno)!

    Ja sam odgojen u duhu superkoncila???!!! E to je važno, a nije važno volim li i poštujem Boga i bližnje!

    Pojam Mise? "Ja sam s vama do svršetka svijeta" Da, tko želi da Ga primi, neka ide na Svetu Pričest!

    Bilo tko da me pita: tko je Bog, po kome ćemo se spasiti? Ja bih rekao: To je Isus Krist, po njemu imamo vječno spasenje! Za to sam spreman položiti život, svoju dušu, cijelo svoje spasenje!
    Da li ti Robelaru to možeš reći? Ovdje pred svima, i vi sedavakantisti da ste vi u pravu, da su sve poslijekoncilske pape lažni pape (znači od sotone), da su i svi svećenici, biskupi i kardinali lažno zaređeni, da je ova "nova" Sveta Misa lažna, heretična, kao i svi sakramenti, od Kršenja do Ženidbe, da Krist nije prisutan više u Katoličkim crkvama i da nema u Presvetom oltarskom sakramentu u Katoličkim Crkvama, da je svim katolicima najbolje da napuste takve Crkve, svećenike, i da više ne primaju takve sakramente, nego da žive kao vi sedavakantisti u teškom grijehu ne primajući Krista, jer kako voditelj bloga kaže:"RV, zar ne shvaćate da ako nema netko mogućnost za ići na sakramenat, da je lišen obaveze?"

    Molim Vas, ne branite ove gore navedene stavove, ne založite svoju dušu, jer bi ju mogli izgubiti, za nešto u što niste sigurni, jer ne možete biti! Ako pak budete ustrajni, ja ću unaprijed reći: Bože oprosti im, jer ne znaju što čine! Ja sam ih izazvao, ali nikako ne bih htio da ti ljudi završe u paklu zbog svoje tvrdoglavosti.

    Jedino što je Istina je Isus Krist! I da ćemo se preko njega spasiti! A ova vaša tumačenja, ne zaklinjete se u to!

    "izjednacavanja svih religija , teorije svespasenja , pogresnog shvacanja pojma Djece Bozje, izabranika ,..." piše Robelar.

    Nigdje nisam izjednačavao religije! A teoriji svespasenja i Božje djece, kao ti znaš Robelar koga će Bog spasiti.

    Bog je stvorio sve duše i stavio ih u tijela. Znači samo neki su imali tu sreću pa će se spasiti jer je stavio u tijela ljudi koje će se roditi u katoličkim obiteljima?????
    Ako čovjek koji ima više djece, jedno mu postane kriminalac, dal ga taj čovjek će odbaciti? Ne, uvijek će biti njegovo dijete. A koliko je Bog veći od čovjeka, koliko je Njegova ljubav veća od čovjekove, jer BOG JE LJUBAV!
    Gdje je ona prispodoba o pastiru, o onome kako je nekima više dano i više će se tražiti, gdje je ona preteći će vas bludnice i carinici...

    nastavak u drugom komentaru

    OdgovoriIzbriši
  10. nastavak

    Robelar, vi i voditelj ovog bloga se ne možete dogovoriti oko Svetog Petra, postoje tu komentari i komentari vaših može se reći prepucavanja, gledajući očima običnog katolika ili npr. svećenika odnosno lažnog svećenika katoličke crkve.

    Ako ste vi ovdje, ne samo vas dvojica, nego i drugi komentatori razdijeljeni, onda je neko od vas na strani zla!

    Ovdje na blogu sam pročitao dosta toga što nisam znao, vidi se da ste, kako da kažem obrazovani, baratate s mnoštvom podataka, ali opet ste u sukobu jedan s drugim. To me malo podsjetilo na farizeje! A najviše me podsjeća na ove Isusove riječi:"Hvala ti Bože što si ovo sakrio od mudrih i umnih i objavio malenima.” I vide se da ste do svih svojih zaključaka i tumačenja Biblije došli svojim umom i da se u njega previše uzdate.

    Ovako piše voditelj bloga: "Možda je bolje reći da svi nisu spremni da dadnu pravi odgovor, koji je vrlo težak.
    Mnogi su konformisti, mnoge i ne zanima, kažu: "nek oni to srede, što mene briga", itd.
    Tu je sažetak odgovora."

    Nitko ovdje nije niti neće biti spreman odgovoriti na moja pitanja, ne iz ovog, nego iz gore navedenog komentara.
    Kriju se odgovori kao zmija noge!

    Zašto? Zato što ih nema! Odnosno nitko nije siguran da to što napiše kao odgovor je Istina!

    Ovo piše voditelj bloga: "Ja prosuđujem samo ono objektivno, i prema tome zauzimam svoj stav. (Onog koji ne zna neke stvari, ima Bog koji sudi, ja samo govorim što je dosljedno s katoličkim naukom i što nije, kao obični katolik, makar mislim da ima smisla u onom što pišem.)"

    "MAKAR MISLIM DA IMA SMISLA U ONOM ŠTO PIŠEM!" MISLIM??????!!!!!!! Ovo je najbitnije za istaknuti riječ "MISLIM"!

    U prethodnom komentaru sam napisao da je Isus Krist Bog i da po Njemu imamo spasenje. Ja to NE MISLIM. JA TO VJERUJEM, ZNAM, I SPREMAN SAM ŽIVOT DATI ZA TO!

    Vidim da nema više smisla ovdje ostavljati komentare, jer Robelar će me osuditi i s visoka gledati, neki će me vrijeđati, a drugi neće doživjeti!
    Mogu pred svima i pred Bogom reći da sam dao sve od sebe!

    Nigdje nisam nikoga vrijeđao, samo postavljao pitanja na koja nisam dobio odgovore, i donosio zaključke temeljem činjenica. Odgovore na neka moja pitanja može dati samo Bog.

    I dalje ne znam, tko je u pravu, sedavakantisti, koji tvrde što tvrde, oni koji tvrde da je Papa Bededikt XVI zadnji papa ili ostali (većina) koji slijede Papu Franju. Svi oni su katolici. Svi imaju svoje argumente koji su u pravu i koji su u krivu. Ne želim ući više u raspravu koji su to argumenti, jer jer preširoka tema.

    Jedino što znam je da vjerujem u Trojedinog Boga, da se trudim poštovati 10 Božjih zapovijedi i čitati Sveto Pismo, ići na Svetu Misu i primati Svete Sakramente.

    Molit ću za obraćenje svih ljudi, pogotovo vas ovdje na ovom blogu, jer riječima više ne mogu ništa učiniti.

    Bog Vas blagoslovio.

    Hvaljen Isus i Marija.

    RV

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zbog tehničkih razloga ne mogu odgovoriti više.

      Nastojim jednistavno u svojoj analizi ne odstupiti mrvicu od vjekovnog nauka Crkve.

      Očigledno, taj nauk bitno odstupa od postkoncilskog perioda.

      Izbriši
  11. "Jedino što znam je da vjerujem u Trojedinog Boga, da se trudim poštovati 10 Božjih zapovijedi i čitati Sveto Pismo, ići na Svetu Misu i primati Svete Sakramente."

    RV, u tome i jest stvar: što su napali sakramente i vjeru, i preko toga ne prelazim.
    FSSPX napada Papinstvo, zbog toga suprotnost naših stavova. Ja, i kao ja, ne dozvoljavam da Papa može naučavati pogrešno cijelu Crkvu.

    Hvala na molitvama.

    OdgovoriIzbriši
  12. RV , i sam vidis da je nespojivo ono sto se tvrdi zadnjih pedesetak godina , naspram onoga sto je vjekovjecni Boziji nauk i sto Crkva naucava do 2.VK, odnosnom stoljecima. Upravo zbog toga osjecas da nismo na istoj strani. Ti ustvari nisi ni na strani svojih predaka , nego i njima govoris isto sto i nama. Nisi ni u zajednistvu sa tolikim Svetima , ni papama , ni cijelom Nebeskom Vojskom onih koji su ispovijedali ono sto su primili. Pljujes svojim precima u lice i govoris im isto sto i meni. Prouci pa ces vidjeti da to sto su oni vjerovali nije isto sto i ovaj modernizam kojim si zadojen. Zbog toga sto se to dvoje ne moze spojiti , vjekovjceni i modernisticki Rim , osjecas kao da te netko osudjuje i gleda s visoka. Ti bi htio toleranciju i kompromis sto sa lazi nije moguce. Kucaj i otvorit ce ti se , trazi i naci ces. To sto je trenutacno stanje ovakvo ne znaci da ga Bog nece promijeniti.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši