utorak, 18. prosinca 2018.

Cilj modernizma je uništiti vjeru; već prema okolnostima

Kad modernisti prave crkve, prave razna čudovišta, poput ovog:


ne može se tamo opstati i sačuvati vjera. Ova ili se ugasi, ili se teško iskrivi.

Ali kad modernisti uzmu pod svoju ruku crkve koje su nekad napravili katolici, i ne mogu ih srušiti ili zaobići, onda im daju nekatoličku, još gore: profanu nakanu. Na primjer, "socijalne pomoći" davanja ovozemaljske hrane jadnicima ovog svijeta.



Ne znači to da siromasima ne treba pomoći; naprotiv, ali to treba činiti na drugi način i na drugom mjestu. Crkva je za poučiti duše o vječnom životu, o spasenju koje nam je donio Isus Krist, o dužnosti činiti dobro, ljubiti Boga i bližnjega. Puniti se milošću kruhom koji silazi s Neba.

Za to postoje i pravile su se crkve.

I jer je modernizam đavlija rabota, kad prave crkve onda prave necrkve.
A kad upadnu u pravu crkvu, onda joj krive svrhu i onda je profaniraju.

3 komentara:

  1. Sjećam se kad je došao prije petnaetak godina u moju župu freški, tek zaredjeni zagrebački djak, za župnika u našu staru crkvu prvo što je imao namjeru da uradi je da sa lijepog oltara makne tabernakul i sakrije ga negdje sa strane i drugo je bilo da instalira drveni stol ispred oltara koji treba da glumi drugi oltar.
    U drugom naumu je uspio jer je isto uradjeno i u našoj katedrali preuredjenjem oltara, ali u prvom nije uspio jer je to bilo očito skrnavljenje oltara i nije imao smislen odgovor zašto bi to uradio.
    A jedna crkva u susjednoj biskupiji napravljena odmah nakon 2VK izgleda kao neki grdni silos sa ogromnom rupom iznad oltara do krova tako da se stvara neka jeka od koje se ne može normalno čuti i razumjeti što svećenik govori.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isto se dogodilo i u staroj crkvici u mom selu dalmatinske zagore. Kad je prije par godina dosao novi svecenik odusevljen duhom drugog vatikanskog sto je vise puta na propovjedi i rekao, uklonio je dva starinska pomocna oltara i na njihovo mjesto stavio nekakve dvije kamene gromade i na njih dva kipa Isusa i Marije.

      Izbriši
  2. Novi poganizam
    Novi pogani. Prvo da vidimo tko su uopce bili pogani , oni stari pogani. To su bili svi oni van Izraelskog naroda koji nisu slavili ni priznavali pravoga Boga. Jesu li i Izraelci bili pogani. Da. I to oni koji su bili dio Odabranog naroda ,ali su svojom voljom otpali. Nisu htjeli slusati pravoga Boga . Niti mu sluziti nego su sa figom u dzepu sjedili na dvije stolice. Takve je Bog pogubio i unistio . Zatro ih. Iako su bili odabrani , krenuli s Njim iz Egipta, po rodjenju Zidovi, obrezani, ali otpali. Pogani. Bavili se vracanjem, magijom, preljubima, ubojstvima, lazju, kraj svih onih vidljivih Bozjih djela. Kraj im bijase u pustinji, spalio ih oganj, progutala zemlja. Ostase van obecanja, van Obecane zemlje. Sjedili na dvije stolice sa figom u dzepu.
    Tko su danas novi pogani. To su pogani ali puno zamaglenije i teze otkrivljivi od onih prvih. Zasto ih Bog ne unisti kao one prve? Zato jer je Isus dao svoj zivot i rodjeni su poslije Otkupljenja, a oni prije ne. I ovi novi pogani zato misle da su u pravu i da im se nista nece desiti jer im nema opomene, jer ih Bog ostavlja na miru i odobrava . Koja zabluda. Novi pogani ce unistiti sami sebe. Zasto? Zato jer su imali sve uvjete da se spase a nisu. Kad bi netko svoj zivot dao da se spasis a ti to ne iskoristis , nego ga unistis, sam si si kriv. Tako i nasi novi pogani. Sve uvjete imaju , ali se ne spasavaju. Samovoljno izabiru mrak i tamu,i na kraju smrt i pakao. Reci ce netko , nisu pogani ako su krsteni. Ako su primili sakramente. Ako su na misi. Uzalud sve to. Uzalud. Zasto? Zato jer to ne zive. Oni zive poganstvo. Svoje novo poganstvo. Sto ti vrijedi da imas sve sakramente a zivis po svom. Znaci to je samo formalnost . Znas a ne vrsis. Pogan si jer si uz sve sakramente prihvatio poganstvo. Poganske obicaje. Uz Boga hoces nesto drugo , nesto vise, nesto bolje. A toga nema. Imas druge bogove . A to uz pravoga Boga nejde. Mislis da je sve dozvoljeno. Izjednacujes nesto sto se ne moze. Krsten si a pogan si. Jer si krsten a ne zivis to , zato si pogan. Dan po dan , sve vise si pogan. Novi pogan. Ako ne izadjes iz toga propast ces. Propast ces kao krscanin. I kao novopoganin ne mozes u Raj. Propast ces. Zato , odreci se poganstva i budi Kristov sto posto. Amen.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši