petak, 21. prosinca 2018.

Franjina simbolika: neumoran poput mazge

Daje tamo nekakvu "pouku". Ali neka se ne gube detalji, jer on je uvijek u detaljima, do sitnicie i ne izmiče ni jedna:



Svijeća na torti za njegov rođendan. Tu je:

1. Poruka: mir je moguć. Svakako, bez Boga. Ljudskim naporom. Logično, Bog - Isus Krist, je suvišan. Osim ako se bogohulno manipulira Evanđelje za poduprijeti neki izotop komunizma.

2. Zastava lgbt. Ja sam s vama!, veli Franjo.

3. Srdašce. Franjina uobičajena glupost. Slično kao u 1. Čovjek se spašava svojim naporom, i to svaki čovjek bez obzira na religiju. Komu je potrebno da bude katolik? Tko nije rođen u katoličkoj obitelji, nek se ne muči.

4. Noahidski smješak. Nasmiješi se svijetu! Rabinska poruka poganima. Tako će zauzeti svoje mjesto ispod Židova kojim trebaju služiti. To je suština noahidskih zakona.



5. Noahidska planeta.


Kako može biti ovako dosadan? Ali eto: tek da znaš! Znaš koje je pravilo: nikad mu ne vjeruj. Ne opusti se nikad. Uvijek ti je kod njega nož u leđa.

2 komentara:

  1. Imamo Papu.
    1.Onima koji su zlostavljali maloljetnike reci cu ovo : preobratite se i predajte vlastima , a pripremite se za Bozju pravdu.
    2. Bozic nije da trazimo blistava svjetla svijeta, da se zatrpavamo darovima, ruckovima i vecerama, a ne pomognemo siromahu.
    Ovako je govorio Papa Franjo.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek će reći nešto naizgled dobro. Ipak:
      1. Što sa Viganovim svjedočanstvom? Totalno ga ignorira uz pomoć medija. Plus što je tamo naznačeno tko je prikrivao, i tko je dalje držao McCarricka unatoč svemu što je znao.
      2. Božić je za obraćenje Bogu u prvom redu. Njegova poruka uvijek se svodi na ovozemaljske poglede. Svijet treba Boga i obraćenja. U tom slučaju, ne brini se, biti će drugačije prema nemoćnima, samima i siromašnima. Bilo bi ih i manje.

      Izbriši