nedjelja, 16. prosinca 2018.

Franjo i "općinstvo komunista"

U apostolskom vjerovanju potvrđuje se vjera i u "općinstvo svetih". Svi vjernici pripadaju jednom istom Mističnom Tijelu Kristovu koji je Crkva. Crkva ima tri stadija, vojujuća ovdje na zemlji, trpeća u čistilištu i slavna na nebu. Glava Crkve jest Isus Krist, a na zemlji vidljiva glava jest Vikar Kristov, tj. Papa.

E pa sad, Franjo je u svoju družbu primio i sedmoricu prije izopćenih kineskih biskupa koji pripadaju tkz. "Kineskoj Patriotskoj Crkvi" (nadalje KPC), poslušnih Komunističkoj Partiji Kine (KPK).

Ne samo to, nego Franjo je odredio, zvanično i nedvojbeno i pred cijelim svijetom kao svjedokom, da jedan (pretpostavljamo da je prvi, vidjeti ćemo što će sa drugima ili što će drugi učiniti, ali ovako se uvijek počinje) progonjeni biskup, Vincent Guo Xijin, treba predati svoju biskupiju "patriotskom" biskupu Vincenzo Zhan Silu. Guo će biti pomoćni biskup.



Guo je to prihvatio, u prisutnosti vatikanskog poslanog nadbiskupa za ovu priliku, Claudija Maria Celli. Uručenje biskupije izvršilo se u jednom hotelu u Beijingu (!). Celli je rekao Guo da "Papa Franjo traži od njega gestu poslušnosti i žrtve".

Slijedeći Guov primjer, slično je uradio i svećenik Wang Zeyi, administrator biskupije Wu Da (Unutrašnja Mongolija, Kina). I što je rekao opravdavajući se? "Rekli su mi to Papa i Vatikan".

To vam je draga braćo kad se prihvati Uzurpator za Papu, ono što vam govorim evo nekoliko već godina.

Ali progonjeni vjernici dali su svećeniku Wang Zeyi lekciju: kad su vidjeli da će koncelebrirati sa patriotskim biskupiom Du Jiang, napustili su mahom crkvu!



To je ono što vam govorim: ne može se sa nevjernicima! S onima koji ne propovijedaju katolički nauk. Bit ću s onima koji ga ne niječu, makar jednom mjesečno ili dvaput godišnje. Moliti ću se svakako, svaki dan i još jače jer mi je potrebno i bez toga ne mogu.

Tako su oni koji prihvaćaju Franju strpani (i prihvaćaju) "općinstvo komunista".

To je ono što tražite od mene, da budem svama u istom društvu?

Odgovor je: ne!

2 komentara: