petak, 11. siječnja 2019.

"Napeto! Hoće li Papa izopćiti Salvinija?" I komentari. Redovitih čitatelja ali i predsjednika o ovom lakrdijašu

Vidim vijest: "Napeto! Hoće li Papa izopćiti Salvinija?", donešenu u novinarskom stilu za privući pažnju:


Ali odgovor je: k'o Mujin treger je napeto! Svakako da ga Bergoglio ne može ni vidjeti - još nema zajedničke slike Bergoglia i Salvinija; da je neki ljevičar ne bi trebao čekati -, ali jer je ipak političar ne smije ga dirnuti. Jedino što može jest napraviti nešto buke.

Za to mu služe njegovi podanici, kao oni koji upravljaju napr. crkvom San Tropete u Genovi, "zatvorena za vjernike u znak protesta zbog inzistiranja na sprovedni Salvinijevog dekreta o pooštravanju uvjeta za dobijanje azila u Italiji, zabrani ulaska NGO brodova koje skupljaju migrante po Mediteranu i dovode ih na iskrcaj u talijanske luke kako bi ostali u Italiji."

Također u Campagnoli, svecenik je s propovjedaonice zagrmio da "svatko onaj tko je protiv dobrodoslice migrantima i glasa za stranku koja zatvara morske luke pred sam Božić, nije pravi katolik".

Svakako, i u Hrvatskoj ima Franjinih, tj. Sorosovih ljudi poput isusovca Tvrka Baruna. No, zanimljivo je pogledati kako redoviti čitaoci reagiraju na ovakve vijesti:



Čovjek može reći: ljudima je više preko glave ovog lakrdijaša. Makar ćemo na ovom mjestu reći i objasniti zašto su drugi koncilski prethodnici Franje također išli vodama modernizma, Bergoglio ih je daleko nadmašio. Nešto ovako nikad nije bilo viđeno. Cijela Crkva je osramoćena iz dana u dan sve više što ovaj čovjek ostane na Svetoj Stolici.

Postao je javni skandal i neizbježivo ruglo svima onima koji imalo razmišljaju. Do te mjere da su mu dvadeset biviših južnoameričkih predsjednika uputili oštro pismo javno ga kritizirajući za njegovu podršku takvim režimima kao u Venecueli ili Nikaragvi.



Skandali rastu iz dana u dan, kao i razdvojenost između onoga što glavni mediji žele nametnuti o Franji, i onog kako ga doživljava priseban svijet.

2 komentara: