ponedjeljak, 21. siječnja 2019.

Kasperova šifrirana poruka u vezi pritiska na Franju

"Što hoćete da vam kažem, očigledno je?... da katolici žele drogog Papu izgleda mi evidentno, i žalosno. To je jedna neodgovorna pozicija". Izjavi prije nekoliko dana Kardinal Kasper njemačkim ARD.


Nadodaje: "Ima osoba koje jednostavno ne žele ovaj pontifikat. Žele da završi što prije za početi novu konklavu. Žele da im čak bude po želji, da prema tome bude rezultat po volji".

U Corriere della sera naknadno nadodaje (18/01/19): "Ono što se događa pred očima je sviju: poznajete razloge bolje nego ja. Neki mi odgovaraju da se radi o njegovom nauku; drugi navode njegove stavove o socijalnim pitanjima; siromaštvo, inmigranti, financijski kapital. Osim konzervativaca, također su i naprednjaci: katolici koji su možda mislili da će udijeliti svećeništvo ženama ili nešto drugo... Sve Pape su trpjele opoziciju: Pavao VI, Ivan Pavao II, Benedikt XVI... Sada Papa treba prebroditi kritike; to je normalno. Ali ovaj put, sa Franjom, opozicija mi izgleda intenzivnija".

A što ti hoćeš reći, Walter? Hoće reći: u redu, Franjo treba otići - i bit će tako, dati će ostavku - ali na njegovo mjesto treba doći drugi koji će nastaviti njegovim putem. Jer, previše bi bilo usuditi se to kritizirati. Možete dobiti Franju, ali ne napuštanje našeg puta.

Nema komentara:

Objavi komentar