utorak, 29. siječnja 2019.

Franjine uvrede Gospi imaju kontekst koji nije od jučer

Psovanja, bogohule, svetogrđa a ne samo uvrede. Ovako su prikazali Navještenje na skorašnjem kvarenju mladih u Panami:



Usput, iskorištavajući "kontekst" današnje mladeži, prave aluziju na Gospu preko djevojke senzualno obučene u tijesnim hlačama. No, to je usput. Među glavnim je ovo: predstavlja se Navještenje u smislu da je Gospa htjela imati dijete sa Josipom, ali zbog Naviještanja mijenja odluku i onda tek navodno se predaje Bogu za misiju koja joj je namjenjena.

Ali onda Gospa ne bi bila Uvijek Djevica, kako traži od nas da vjerujemo Katolička vjera. Bezgriješna je oduvijek pripadala samo Bogu - predajući se Bogu puna milosti od Začeća i svojom slobodnom voljom -, dok je Sveti Josip je bio njen prečisti zaručnik koji je trebao bdjeti nad Djevicom i Božjim Sinom.

Međutim, Franjino psovanje nije samo njegovo. Već osamdesetih godina opazio sam jednu knjigu o Gospi koja je predstavlja baš u tom svjetlu: "Marijina šutnja" od Ignacia Larañaga (prevedena na hrvatski i preporučivana izgleda i na bogoslovijama). Po tom djelu, Marija se odlučuje za potpuno predanje Bogu i djevičanstvo samo nakon Navještenja. Dakle, u biti isti argument. (To je bilo jedno od prvih slučajeva kad sam uspio zamijetiti da se nešto daje u Crkvi a da ne odgovara vjeri. Tada sam počeo zvati telefonom da tu knjigu izvade iz opticaja, ali mi jedan - svećenik - reče, kao poučavajući me: "Nek se vidi što drugi misle".)



Prema tome, Franjo nije pao s neba. On je već postojao i klijao u postkoncilskom smeću koje je bilo svuda prostrto.

Ali da znate jednu stvar: Bogu se ne ruga. I svi ćemo biti kažnjeni zbog ovog. Zar ne vidite kako živimo i kroz sve što prolazimo zadnjih desetljeća? Mislite da je sve to "normalno" i "slučajno" i tako mora biti? Ne, Bogu se najveća uvreda daje iz pretpostavljenih crkvenih redova i navodno u ime Crkve - kad su ustvari otpadnici - a posljedice padaju na sve.

A sad ti koji ovo znaš odgovori čistim i svetim životom, časti Djevicu Majku kako Bog od tebe traži i moli da nas Gospodin izvuče iz svega ovoga što nam ima da padne po glavi. Pa makar poginuli, glavno je da se spasimo. I da ih se spasi što više.

3 komentara:

  1. "Prema tome, Franjo nije pao s neba. On je već postojao i klijao u postkoncilskom smeću koje je bilo svuda prostrto."

    Po njegovoj ptičurini koju nosi iznad "pastira" na grudima, a kojem društvu je pripadao izabrani i osporeni "papa" Rampolla mnogo prije 2VK vidi se da odavno luciferianci rade da dovedu svog čovjeka da iznutra sruši Crkvu. Ta toliko je zla počinjeno u Vatikanu kroz mnoga stoljeća da je to strašno i najmanje što se može zaključiti je da su zločini u Vatikanu protiv Boga i vjere toliki da samo Bog može to zlo istrpjeti i preokrenuti na dobro.

    Ali tko se može tome čuditi? Samo neznalice koje ne shvataju da je ovaj rat započeo u Raju na Zemlji i da će se završiti samo ponovnim dolaskom Spasitelja, baš kako je navješteno u praevandjelju odmah nakon izbacivanja praroditelja iz Raja.

    V.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Napadaju od početka, ali u zadnje vrijeme su uspjeli ubaciti neprijatelja na sveto mjesto.

      Izbriši
  2. Neprijateljstvo ja zamecem izmedju tebe i zene , izmedju roda tvojega i roda njezina- on ce ti glavu satirati , a ti ces mu vrebati petu.
    Nista cudno sto se neprijateljstvo najvise ocituje na Mariji. Kako je najlakse nekoga uvrijediti ako mu ne pogrdis majku. Sve pogrde i omalovazavanja Marije idu izravno na Njezinog Sina. Ne moze se biti na Bozjoj strani a protiv Majke Bozje. Time kao da se zeli reci Bogu da je pogrijesio sto je izabrao Mariju za Precistu Majku Svome Jedinorodjenom Sinu. Upravo to ih buni jer kad bi Marija bila samo zena kao i sve druge , ona bi bila sklona padu kao i sve druge. Po tome padu Bog bi ju trebao odbaciti i odgurnuti od sebe poput Eve. No taj im lazni koncept pada u vodu ako prihvate ono sto trebaju prihvatiti. Time bi nestalo ovog neprijateljstva izmedju njih i zene. A trebaju prihvatiti da je Marija Majka Bozja, Majka Isusa koji je Bog jednak Ocu i Duhu Svetom. Trebaju prihvatiti da je Marija Bezgresno Zaceta i da na Njoj nema nikakve ljage grijeha. Da je Bezgrjesno Zacela po Duhu Svetom Isusa , rodila i ostala Vazda Djevica. Moraju prihvatiti da je Marija umrla te dusom i tijelom uznesena na Nebo. Moraju prihvatiti i Marijinu ulogu u trpljenju sa Isusom na krizu . Sve su to povlastice koje moraju priznati Mariji i prihvatiti ih . Time bi priznali da Marija nije samo obicna zena. Time bi se potpuno svrstali na stranu Boga i roda Njegova jer Njegov rod je rod Marijin. Time bi nestalo onog neprijateljstva jer je Marija na strani Bozjeg roda. Time jos nisu ispunili dio Isusovog tastamenta sa kriza. Evo ti Majke. Ne bilo kakve ni bilo koje . Nego same Majke Bozje. Nju uzeti pod krov svoj prava je ljubav prema Isusu. Nju imati za Majku prava je mudrost. Njoj se uteci pod zastitu prava je pibjeda vec na ovome svijetu. Doci jednom pred Suca a znati da si mu uvrijedio i progonio Majku i ocekivati milost od Njega bilo bi pravo licemjerje.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši