srijeda, 23. siječnja 2019.

Karizmatici, laik i "nadbiskupa" Justin Welby je sa vama

Canterburski anglikanski "nadbiskup"A Justin Welby kaže da moli "u jezicima" svako jutro. Dakle i on tjera karizmatske dosjetke. Neki tamo duh potiče na slične stvari, promičući takz. "jedinstvo među vjernicima".


Nove "vjerske" zajednice za Novi Svjetski Poredak. Poznati su njegovi nastupi poput izvinjenja LGBTI pokretu za ono što su im anglikanci činili u prošlosti. Eto, oni bi to sad ispravili.
 

Broj komentara: 6:

  1. Veceras u emisiji Otvoreno o samozvanom sveceniku fra GjanLuki Ugrini. Pripazite kao i obicno prilikom gledanja jer ce vam biti prikazano samo ono sto oni zele da znate. Prava slika ipovezanost sa odgovornima u vrhu i homomafijom u crkvi biti ce vasim ocima skriveni. Zato ako jos uvijek netko ima iluzije o nekakvom sjaju crkve koju vodi DuhIstine nek se otrijezni jer prevareni su i karizmaticari, egzorcisti i laici koji svako jutro mole sat vremena u jezicima. Strasan dar spoznanja su dobili kad ih ovaj klinac i njegova baka vode i ispovijedaju. Mislim da je hitno vrijeme za jednu dobru duhovnu obnovu kod tete Danijele ili se jefnostavno otici opustiti u lovu.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  2. Poštovani g. Robelar, možete li za nas koji nismo gledali emisiju malo više objasniti? Najprije, koja je to točno bila emisija jer na internetu, na "HTV emisije na zahtjev - Otovreno" za navedeni datum je sasvim druga tema. Druga stvar, ovaj Vaš komentar je malo nejasan jer dar govora u jezicima se na više mjesta spominje u Novom Zavjetu u Pavlovim poslanicama. Nije kršćanski samo kritizirati a ništa ne objasniti niti spomenuti ono što je dobro. Hvala! Stjepan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Karizmatski "govor u jezicima" nije govor u jezicima kojeg navodi Sv. Pavao. Sv. Augustin komentira da je te karizme Bog uskratio nakon što je Evanđelje postalo poznato u svijetu.

      Izbriši
  3. Poslanica Rimljanima 11,29 veli da su neopozivi darovi i poziv Bozji. Ako je Bog uskratio svoje karizme kako velite da tumaci Sveti Augustin , onda time dovodite u sumnju sva Bozja obecanja data u Bibliji. Ako su karizme dane za izgradnju Crkve pa povucena , onda se Crkva vise ne izgradjuje . To naravno nije istina jer lijepo Isus veli da ostaje s nama do svrsetka svijeta. Takodjer Duh Sveti djeluje i danas je isti Onaj koji je poslan i sisao na apostole. Jos vise Onaj koji je lebdio nad vodama, Onaj koji je govorio po prorocima , Onaj po kom je Marija zacela i ostala Djevica, onaj koji je sisao na Isusa u Jordanu , Nazalost danas kao da sama Crkva ne zeli koristiti ono sto joj je ostavljeno , odnosno predano. Kao da zeli Boga svesti na neku povijesnu osobu, a ne predati Zivoga Boga. Primite puni izljev Duha Svetoga ali nemojte nista koristiti ni sluziti se darovima, plodovima ni karizmama. Bog je zauvijek isti , dakle u povijesti , sadasnjosti i buducnosti. Ako nam nije dan za danas , nego samo za preslostonda to je povijest, onda ne mozemo ni govoriti Abba niti je ljubav Bozja razlivena u nasim srcima. Druga je stvar ako nesto ne zelis i ako si se toga odrekao. Zato su te stvari u Crkvi zamrle. Ne zelim nikoga uvjeravati da je Bozja Rijec upucena kako apostolima tako i svim ljudima , a pogotovo nama danas. Na kraju Markova Evandjelja pise koja ce cudesa pratiti one koji uzvjeruju odnosno onog koji bude vjerovao i pokrstio se. Sveti Pavao zeli da svi mole u jezicima a jos vise da prorokuju. Onaj tko tako moli govori tajanstvene stvari Bogu i izgradjuje sam sebe. On je u kontaktu sa zivim Bogom kao kad dijete tepa svome ocu. Tko to gleda sa strane ne razumije , al otac zna i on ako zeli moze rastumaciti sto dijete govori. Zloupotreba je ako javno moli bez da ima nekog tko ima dar tumacenja , a to na susretima cesto bude. Tako dolazi do nereda i ispoljava se bahatost i nadimanje a to koristi imitator. On takodjer daje darove ,ali darove smrti onima koji u njega traze. Tako je sa svim ostalim. Polaganje ruku nije reiki, meditacija i kontemplacija nije joga, prorokovanje nije tarot ni horoskop,.. Bitno je u koga trazis. Bog ti nece dati zmiju ni kamen ali neprijatelj hoce. Ako vi svoju djecu darivate dobrim koliko ce vise Bog dati Duha Svetog onima koji Ga zaufano zaistu.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledajte oznaku "karizmatici" na blogu. Današnji fenomen je totalni nered i gnosticizam, nema veze sa karizmama o kojima govori Sv. Pavao.
      Augustin tvrdi da su se one davale u određeno vrijeme radi potrebe, ali te karizme nisu ono što danas vidimo. Jedna od potvrda je da ih imate kod pentakostalaca i anglikanaca.

      Izbriši
    2. Kod karizmaticara je jako vazno kakav je voditelj i duhovnik molitvene zajednice. Znam neke koji su dobro krenuli da bi se na kraju izgubili i sablaznili clanovpe. Onaj koji se dobivanjem darova jos vise ne ponizi vrlo brzo sebe stavlja na prvo mjesto. Opcenito se javlja aktivizam , umisljenost i natjecanje. Na svakom susretu se ocekuju novi dozivljaji i osjecaji i ako to izostane susret nije uspio, bilo je dosadno isl. Onda od elitizma nema nista nego je isto kao i drugdje. Zato onaj tko se zadrzi dugo u tom krugu stalno trazi nova iskustva i gledanje istih , umjesto da stekne i okrene se cvrstoj vjeri. Obicno se na susretu krene sa prevodima protestantskih pjesmica koje izvodi tzv.slavljenicki tim. Tu opet u prvi plan i grabljenje mikrofona imaju oni sa darom pjevanja. To su pravi mali izbori za nastup evrovizije, tj. tko se bolje zapaliti publiku. Jer mora biti lijepo, ruke se dizu u ritmu muzike za ples pa ta muzika ponese i bakice koje jedva stoje. Onda ide obicno citanje nekog odabranog teksta u kojem voditelj izljeva znanje i okupljenima postavlja pitanja na koja nitko ne zna odgovor. Onda opet slavljenje. Ako netko dobije prorostvo uzme mikrofon , takodjer se moli u jezicima na neku potrebu sto bez tumaca stvara galamu i nered. Onda se postavi tepih i pripreme tzv. hvataci jer pocinje polaganje ruku. To radi tko smije i nesmije a ekipa stalnih padaca se gura sto blize i odabire kod koga ce stati u red i pasti. Poslije jos moze biti svjedocanstava , otpjeva se jos koji hit , sakupi novac i ide na agape. Tu se jos prica i druzi uz grickalice i sokove razmjenjuju iskustva. Opet kad gledamo mlade je danas bolje i tu imati nego da odu u sekte. Vecina ce krenuti na misu i sama spoznati koja im duhovnost treba. Naravno , bit ce svakako usmjeravani otvorenosti prema modernizmu i prihvacanju novog. Ocekivati da ce netko iz vrha crkve napraviti red i razluciti sto u svemu valja je naucna fantastika. Zato i imamo biskupe lovce, pjevacice duhovnice, sexafere po zupama, ljubavne homo zaplete , samozvane maloljetne svecenike isl.
      Robelar

      Izbriši