utorak, 22. siječnja 2019.

Kršćani, a ne Odinovi vojnici bi trebali štititi žene u Finskoj

Nakon zadnjih silovanja djevojčica

[Objavljeni novi slučajevi silovanja djevojčica u Finskoj: Predsjednik kaže da su azilanti donijeli đavola sa njima]

ogorčeni Finci počinju češće patrolirati finskim gradovima. Napr. u Oulu, makar ova skupina postoji i u drugim zemljama, posebno skandinavskim, poput Švedske, Norvepke, Njemačke, Velike Britanije, Belgije, Estonije, Kanade, Australije i USA:


Što to znači?

1. Očituje novo poganstvo evropskih zemalja. Pred zalazom kršćanske tradicije, domoljublje poseže za narodnim (poganskim) mitovima (Odin je "bog" rata i smrti skandinavske mitologije).

2. Dok je postojala živa kršćanska svijest u Evropi, ista je bila poput vatre koja je odgonila najezdu vukova. Nitko drugi nije trebao Evropi da se odbrani od uvijek agresivnog Islama, osim kršćanskog duha. Dok je taj duh živio, dok je taj duh rađao križarima, Islam nije bio došao ni na Balkan.

3. Samo je kršćanstvo dakle efikasna odbrana od ove najezde.

4. Ali ne neko "gandijesvko kršćanstvo", koje ne postoji već je to otrov ubačen spolja. Kršćanin je miroljubiv, nenasilan, ali nije pacifist.

5. Trebaju dakle kršćani biti ti koji će preuzeti vodstvo i pogon u inicijativama od ovog tipa pa do nove duhovne revolucije u svim oblicima društvenog života.

Nema komentara:

Objavi komentar