ponedjeljak, 28. siječnja 2019.

Franjin križ nije lik Dobrog Pastira


Podsjećamo na poznatu temu koja je upalila svaki alarm na samom početku prije skoro šest godina. Nakon „bona sera“, „dobra večer“ što je bezobrazno da izgovori jedan Papa; njegov mutni lik na balkonu, i onda drugi detalji, među prvima njegov križ (kojeg je već imao u Argentini):


Križ se predstavljao kao navodno lik „Dobrog Pastira“. Ali ruke Dobrog Pastira su paralelne, drže brižno na grudima noge ovce koju nosi:


Ukrštene ruke su egipatskoj ikonografiji, preuzetoj poslije od masonerije. Lik Osirisa ima ukrštene ruke koje između ostalog označavaju gnostičku moć koju treba svladati izabrani:


Na početku potiskivane bojazni koje su se kasnije potvrdile preko svake mjere. Sve kod Franje označava njegov projekt, i simbolika ima veliko i značajno mjesto.

Broj komentara: 7:

  1. Ova ptičurina iznad "pastira" ne simbolizira Duha Svetog, nego je simbol preuzet od sotonskog iluminatskog okultnog društva Ordo Templi Orientis čiji mag je bio Aleister Crowley. Tome okultnom društvu kojemu je npr. pripadao i Hitler, a po mnogim saznanjima i Cardinal Rampolla (čiji izbor za papu nakon Leona XIII je osporio car Franjo Josip preko jednog poljskog kardinala i umjesto njega je izabran papa kojega se danas slavi kao sv. Pio X).

    V.

    OdgovoriIzbriši
  2. Koliko god puta sam pogledao taj uzasni blasfemicni prikaz naseg Gospodina, po prvi puta mi je danas zapao jedan detalj za oko. Primjetite stopala te prikaze na prvoj slici. Jel se to samo meni cini ili i vama da jedno od ta dva stopala, ako ne i oba, simbolicno idu u krivom smjeru kao da su noge iscupane iz udova i okrenute suprotno..??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, kao da su u koljenima prekinute i izvrnute naopako.
      Vodi ih u suprotnom smjeru od pretpostavljenog.

      Izbriši
  3. Jaganjcu Bozjem kao ni Pashalnom janjetu nije ni jedna kost slomljena. Dok su obojici razbojnika prebijeni goljeni , Isusu je kopljem probodeno presveto Srce. Iz tog su Srca odmah iscurili Krv i Voda. Osobi na slici su izokrenute noge , dakle slomljene. Takodjer ta je osoba okrenula ledja svome stadu i ugrabila je ovu ovcu iz stada. To govori da nije pastir nego najamnik koji krade od stada i iznosi iz njega. Zato se na slici stado dijeli na dvije strane lijevu i desnu. Stado je pri vrhu kao spojeno sto simbolicno izjednacuje dobro i zlo. Iako se na prvi mah ne moze prebrojati broj ovaca nije 99 kao u Svetome Pismu, nego naopako 66. Ovca koju nosi nije pronadjena , ona 100ta nego ugrabljena. Ne vraca ju u stado nego iznosi iz njega. Pitate se gdje je jos jedna 6ica. Treba pronicljivosti da se vidi , a onda bi sve znanje bilo dano i vidljivo svima. A to nije za sve jer je tajno. Zato Pismo veli da za otkrititaj broj treba pronicljivosti. To je sami covjek na slici. Ruke prekrizene u zapescima ne tvore kriz nego ga skrivaju. Time se kriz odbija i ruke , odnosno zapesca ne zele pruziti na raspece. A Pastir Dobri svoj zivot daje za ovce. Pticurina koja se u najvecoj brzini obrusava na stado je lik orla iz Otkrivenja. Takodjer kad se pogleda vidi se da su to i rogovi okrenuti prema gore. Otvoreno neprijateljstvo prema Nebu i Spasenju.
    Da zakljucimo. Papa koji se treba brinuti za one malene i slabe u vjeri ne bi nikako smio bilo kako nejasno djelovati. No , upravo je tako od pocetka njegovog pontifikata. Sjetimo se njegvih izjava u avionu. Em ste zecevi , em niste. Em pricest za rastavljene , em po volji. Em osudjuje karizmaticare pa se s njima lize. Napada FSSPX pa im daje ovlasti. Ne sudi jer je mlak, ni hladan ni vruc. To mu je i cilj. O kad bi bio hladan ili vruc , nego mlak ispljunit cu te iz svojih usta. No ta mlakost , malo ovako malo onako , i ta silna objasavanja sto je htio reci, to upravo daje to da se ne vidi ni necuje kraj zdravih ociju i usiju. Ovce pitaju a kamo cemo otici. Svakako otidjite ravno k Isusu ali nikako preko laznih posrednika. Apostoli su to upitali Isusa a ne Petra.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  4. Objasnite nam hrv. zavjetni kriz. Sta su kljucevi na dnu?

    OdgovoriIzbriši
  5. Izražava želju i čvrstu volju hrvatskog naroda za biti u jedinstvu a Papom.

    Šro je apsolutno moja zelja i htijenje.

    I zbog toga optužujem uzurpatora.

    OdgovoriIzbriši
  6. Svetom je Franji progovorio Isus sa kriza Svetog Damjana. Nasljedovatelji pravoga Franje znaju sto na tom krizu znace lisica i pijetao pokraj Gospodinovih nogu.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši