subota, 21. travnja 2018.

Franjevci daju u Asizu odličje "Svjetiljke Mira" Angeli Merkel. Implikacije

Angela Merkel primiti će od lokalnih franjevaca u Asizu (ali jako utjecajnih franjevaca) odličke "Svjetiljke Mira" za svoj doprinos "pomirenju i promicanju suživota naroda Evrope", i zbog prihvaćanja milijun izbjeglica (prenosi Scalfarijeva Repubblica; slika je iz drugog medija).



A ova slika je od sirijskih kršćana (ali smo je malo preinačili iz minimalne pristojnosti):


Poruka je jasna: prodaje se svako dostojanstvo pred novim sultanom. Gdje su tkzv. ljudska prava? Cijela Evropa je prodana, po njima svi smo prodani. Ako hoćete potražiti džamiju u Njemačkoj, ovakvi su vam izgledi:


Što ima očekivati Evropa od ovakvih gostiju? Naoružani sjekirama i mačevima, gledatelji (iz provincije Kahramanmaras) turskih TV serije koja se emitira na državnom kanalu TRT, podržavanom od Erdogana, uživaju u prizoru odrubljivanja glave.
Erdogan podržava serije koje potiču na tursku ratnu kampanju protiv kršćanskih neprijatelja:



Zašto to radi Merkel, možemo pretpostaviti:


I sad, takva jedna osoba, tako utjecajna u evropskoj i svjetskoj politici, dobiva nagradu od franjevaca iz Asiza.

Zaključak:

Prvo: ovi franjevci idu linijom jako izraženom u glavnim krugovima crkvenih predstavnika na Zapadu. Pogledajmo samo na Franju i tolike njegove geste prema "izbjeglicama". Time se ove osobe potpuno stavljaju na stranu bilo ljevičarskih, bilo liberalnih političkih strujanja u Evropi.

Drugo: nevjerojatno je kako upravo baš takve osobe dolaze do izražaja u crkvenim institucijama. Uopće ne mislim, niti odgovara stvarnosti, da je toliki broj recimo fratara na Zapadu koji bi podržali ovakvu politiku. Ali na vrh dolaze upravo ovi. Praktično su uzurpirali tolike institucije stavljajući ih u službu bijednih političkih projekata.

Treće: nije čudo što tako opadaju zvanja posebno na Zapadu. Jer, ili ćeš biti "naprednjak", ili te ne želimo. Ako se pojavi kakav red koji voli strožiji ili tradicionalniji stav prema vjeri inače, brzo je ugušen. Oni koju su vrlo gore, izgleda da upravo to i hoće. Ili da su liberalni, ili nek ih je malo da poslije imadnu opravdanje za nove operacije i eksperimente.

I na koncu pitam se, zar je tako teško usprotiviti se ovom bezumlju?

1 komentar:

  1. Iz mog životnog iskustva znam da se ogromna, većina ljudi može opisati riječima: kukavice, neznalice, ulizice. Zato ovaj otpad od Boga i vlada tako lako u svim aspektima života. Kada su Crkvom Kristovom ovako zajahali što onda očekivati od sekularnih kabadahija?

    Mnogo sam propatio u životu i u mome stradanju nisu bili gorljivi samo moji neprijatelji nego i "prijatelji" i rodbina. Mnogo lakše sam podnio neprijatelje.

    Ništa dobro ne treba očekivati, biće još gore, mnogo gore. Biće kao za vrijeme Nerona, uz neke high-tech varijante kao dopune klasičnog mučenja i satiranja.

    Nas samo Bog, Isus Krist (ako zaista pripadamo Njegovom malom stadu) može spasiti. Bog nam bio u pomoć.

    P.K.

    p.s. Nisam ni najmanje malodušan, ni uplašen, ni depresivan. Samo sam jako tužan u kakvom bijednom svijetu živim pored tolikog blagoslova, ljepote i sreće koja nam je na dohvat ruke i srca koje nam nudi sam Stvoritelj, a kukavice, neznalice i djavolje ulizice pljuju po tome.

    OdgovoriIzbriši