ponedjeljak, 9. travnja 2018.

Deset rečenica Viktora Orbana

1. "Mi smo od onih koji misle da je jedina nada Evrope kršćanstvo". (8/02/2018)

2. "Ne vidimo ih kao izbjeglice, već kao muslimanske osvajače". (11/01/2018)

3. "Najvažnija granica među ljudskim bićima jest duhovna granica koju ztovemo nacija, i koja nas sve uzdiže do mogućnosti dijeljenja zajedničke kulture i tradicije. Naša nacionalna kultura čini nas onakvima kakvi smo". (17/11/2017)

4. "Globalizam nastoji napraviti jednakim sve nacije na zemlji". (24/10/2017)

5. "Brisel želi promjeniti Mađarsku u zemlju migranata." (8/09/2017)

6. "Država koja nije u stanju zaštititi svoje granice nije država." (28/07/2017)

7. "Moja je želja da Evropa bude Evropa i ne kraljevstvo Brisela". (27/06/2017)

8. "Brane Sorosa, neprijatelja eura". (26/04/2017)

9. "Migracijska politika EU je trojanski konj terorizma". (4/04/2017)

10. "Teroristi koriste migracijsko gibanje za doći nesmetano u Evropu". (06/09/2015)


[1989., prije tek 29 godine, masovno se napuštao Istok. Tražio se "Zapadni Raj". Paradoksalno, život je danas bolji - sve promjenjive uzimajući u obzir, počevši od atentata, ubadanja noževima, silovanjima, itd., čak niti uzimajući u obzir veću izloženost masonskim medijima na zapadu nego obrnuto -, mnogo bolji na istoku nego na zapadu.]

Slično kako neki opsjednuti reagira na blagoslovljenu vodu i raspelo, tako i evropski birokrati reagiraju na Orbanove riječi.

Možemo li mi imati jednog Viktora? Početkom devedesetih godina od Mađarske su napravili prvog producera pornografskih filmova. Dakle, ako se takav prevrat desio u Mađarskoj, pa valjda ne mora biti nemoguće i kod nas!?

Ipak, par crta o našim razlikama koje mogu potuknuti na razmišljanje i orijentaciju:

A. Mađari su stara i monolitična država jednog kulturnog naroda. Katoličke tradicije, članica velikog Austrougarskog Carstva. Jedva su bili pod turcima, kojima su dobro zagorčali život i postojanje. Sve su to dakle olakšanja u odnosu na nas.

B.  Naš prvi problem jest Islam, koji truje cijelu regiju. Dok se ne vidi, za dobrobit i mnogih "muslimana" da je to njihova najveća kob, nema pomaka na bolje. Vladika će Danilo reći u Gorskom Vijencu:

"Pa im poče demonski mesija
lažne vjere pružat poslastice.
Bog vas kleo, pogani izrodi,
što će turska vjera među nama?"

(Muslimani u BiH cinično optužuju Gorski Vijenac za kulturno i psihološko opravdanje pokolja u BiH. Ne, Gorski Vijenac je povijesni ep, pisan od čovjeka svog vremena, pišući o problemima svog vremena koji su mu bili pred očima i o kojima je mogao slobodno pisati, za razliku od nas danas. Ono što je prouzročilo rat i pokolj ne samo u BiH već diljem svijeta gdje su god muslimani u znatnom broju, jest Kuran i Šarija. Tko ne želi zatvarati oči pred stvarnošću, neka vidi i prozbori.)

C. Sukob sa srbima je totalno proizvod novog vremena. Hrvati su poslali svoju konjicu na Kosovo u XIV stoljeću. Radilo se o bitnoj potrebi odbrane cijelog životnog prostora. Heroji u Gvozdenskom u XVII stoljeću su prkosili turcima, ne srbima, s kojima tada problemi nisu praktično ni postojali. Garašanin je bio posljedični proizvod Francuske Revolucije i kidanju utjecaja Habsburške Monarhije, te želje Francuza i Engleza za udaljiti Srbiju od Rusije. Velika Srbija nije bila ruska zamisao (pogledati opsežno ovdje). Katastrofalni sukobi srba i hrvata XX stoljeća su proizvod modernog vremena i moderne pogane politike čije su prve žrtve bili sinovi oba naroda. Dok kod nas nastavi i dalje besmisleni antagonizam hrvati-srbi, nikad ne ćemo moći imati nikakvog Orbana. Ne zagovaram nikakvu novu (ili najnoviju) političku cjelinu koja bi imala u istoj državi srbe i hrvate - želio bih neovisnost o ovog zarobljavajućoj Evropi briselskih štakora koja nas ponižava -, već o neophodnoj suradnji dviju nezavisnih političkih jedinica.

Nema komentara:

Objavi komentar