subota, 28. travnja 2018.

Antifašistička jasnoća

U Macerati, Italija, antifašisti su objesili jednu lutku u obliku Musolinija, obješenu naopačke i sa uzdignutom rukom (koja u stvari visi), isto što su uradili partizani 1945 nakon što su ga ubili.


Antife odlučiše poučiti malo talijansku djecu u rastu u krepostima, te potaknuše djecu udarati nogom u lutku, kojoj je bila otkinuta glava da bi se mogle jesti bombone koje su bile stavljene unutra.

Nakon toga bila je obješena druga lutka koja je podsjećala na jednog ekstremnog desničara, pretpostavlja se Luca Traini.

I što je uradio Traini?

Pucao je na šestoro crnaca u istom gradu početkom ove godine.

Ali zašto bi to uradio? Prije nekoliko dana, jedna mlada italijanka, Pamela Mastropietro, od 18 godina, nađena je rasječena u komade u par putnih torbi. Nedostajalo joj je srce, koje je pojeo njen ubojica, nigerijanski narko mafijaš.


Hvala vam Antife, zbog vašeg oslobođenja. Zbog vaše dosljednosti i koherencije. Jer govorite glasno i jasno. Jer vas razumijemo bez truna sumnje. Jer se počinjate očitovati tolikim slijepim i gluhim. Hvala jer se pokazujete onim čime jeste: plaćenici neprijatelja Boga i evropskih naroda.

Nema komentara:

Objavi komentar