četvrtak, 5. travnja 2018.

Bježi od loših navika

Slika koja vrijedi tisuću riječi:


"Koristiti ćemo opet 'trik negiranja': ti objaviš moju herezu, i onda Vatikan to negira. To će naučiti glupe katolike da se naviknu na heretičnog papu."

Problem je u tome što Papa ne može biti heretik, i ne može naučavati cijelu Crkvu krivim naukom.

Posljedica?

Posljedica br. 2: što se Franjo duže igra, to gore za cijelu Crkvu. No, katolici će imati priliku doživjeti puno više toga.

Bergoglio lansira ispitne balone. Kad vidi da nema reakcije, ide dalje.

23 komentara:

  1. Zašto se uzbuđujete , pa sami ste napisali da papa ne može Crkvi dati krivo učenje.
    Sa Scalfarijem baš kao ni Eva sa zavodnikom ne treba ulaziti u nikakvu raspravu. Isus nam je dao primjer kad je postio 40 dana u pustinji. Ovako mi reče jedan svećenik nedavno : Ne bojte se. Papa zna šta radi.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne uzbuđujem se. Upozoravam. Da slijepi ne slijede slijepog i da ne upadnu u jamu.

      Izbriši
    2. Robelar, jedan svećenik ti reče nedavno: "Ne bojte se. Papa zna šta radi.".
      Koji papa? Heretik Bergoglio? I ti isto misliš da heretik i bogohulnik može biti papa?

      P.K.

      Izbriši
    3. Eto Robelar zašto s tobom neću ulaziti u raspravu. Ti vjeruješ da jedan heretik može biti papa, zar ne?
      PP

      Izbriši
    4. "Ovako mi reče jedan svećenik nedavno: Ne bojte se. Papa zna šta radi.
      Robelar"

      E onda kuku njemu ("papi") ako zna što radi. Onda nema opravdanja, zato kuku njemu, a i onima koji u ovome J.M.Bergogliu vide papu i podržavaju ga ili misle da je dobro to što on radi.

      V.I.K.

      Izbriši
    5. V.I.K. za papu smo dužni moliti kao i za njegove poznate tri nakane. To Crkva i čini. Kada će i hoće li Božja milost djelovati ne možemo znati.
      Robelar

      Izbriši
    6. Pošto se sve rastegnulo na više mjesta pokušat ću ovdje odgovorit. Kažete da heretik ne može biti papa . Papa ili je ili nije papa. Ili ga imamo ili nemamo. Vi ne kažete ni da ga imamo ni da ga nemamo nego da ne može biti. Nemojte papu nazivati nikako drukčije nego odgovorite sa papa je ili papa nije. Priznajem ovoga papu , ne priznajem ovoga papu. Ako još kojeg prošlog ili budučeg isto tako.Hvala. Odgovor ne može biti automatizmom ne znači ništa ako neko ne proglasi da je papa stekao uvjete da to nije. To onda treba proglasiti.
      Tko napusti Rimokatoličku Crkvu i Vjeru , Vjeru jedinu pravu i jedinu spasonosnu , taj je izdao samog Gospodina Isusa Krista , izdao je Njegov spasonosni nauk , pljunuo je na svoje pretke i na svoje potomke , pljunuo je na samoga sebe. Jer takav izdaje Boga , izdaje Blaženu Djevicu Mariju , izdaje svakog sveca koji je proglašen na zemlji , ali i na Nebu svet, svakog koji je dao svoj život za Krista , koji je je dao svoj život za Vjeru Rimokatoličku, za Crkvu , za Papu . Taj izdajnik prima duha izdaje , a izdaje Duha Svetoga , Boga koji izlazi od Oca i Sina , a kojeg je primio krštenjem. Taj sigurno propada jer izvan Crkve nema spasenja. Takav sigurno propada jer samo u Rimokatoličkoj Vjeri je sjelokupan nauk i poklad vjere . No , kad se svi katolici ne spašavaju , nego manji broj , sigurno je da se od onih koji su napustili Rimokatoličku vjeru nitko ne može spasiti. Kao kad bi Rimokatoličku Crkvu usporedili s Noinom korabljom , i tko god da je izišao iz nje , propao bi , tako je i sa Rimokatoličkom Crkvom. Ona nije Titanik koji je potonuo nego je slika Noine arke koja je doplovila na sigurno. Iako su se neki sa Titanika spasili oni su ustvari potonuli jer je on potonuo.

      Izbriši
    7. Moja je apsolutna volja slušati Papu, ali u Bergogliu vidim antipapu iz mnogih razloga. Ne mogu slijediti takvog krivog pastira.
      Zar na vidite da mjenja sve redom?

      Izbriši
    8. "Za papu smo dužni moliti kao i za njegove poznate tri nakane. To Crkva i čini. Kada će i hoće li Božja milost djelovati ne možemo znati.
      Robelar"

      Da, za papu treba moliti, ali Bergoglio je heretik i bogohulnik te time nije ni vjernik katolik, a kamoli papa!

      Ako ti je teško da shvatiš što se dešava vrati se u vrijeme Makabejaca kada su poganski neprijatelji bili okupirali i oskrnavili Hram u Jeruzalemu. Isto se sada dešava u Vatikanu i po katoličkim crkvama!
      Kako piše u Bibliji (Prop 1,9): "Što je bilo, opet će biti, i što se činilo, opet će se činiti, i nema ništa novo pod suncem.".

      Što drugo možemo očekivati u zadnjim vremenima osim najveću otpad i najveći progon Crkve Kristove. Da to dolazi samo izvana onda bi Crkva samo jačala ("Krv mučenika je sjeme Kršćanstva"), ali Zli zna da samo uz pomoć vukova u jagnjećoj koži može imati koliko-toliko uspjeha u uništavanju duša. E to je uloga ovoga lažnog pastira Bergoglia koji iz dana u dan dokazuje čiji je on vikar na zemlji. Kristov sigurno nije!

      Ali, nema toga Zla koje može srušiti Crkvu Kristovu jer on je Glava Crkve, a ne neki sumanuti lajavi bezbožnik koji pred Njim neće ni koljeno da prigne!

      V.I.K.

      Izbriši
    9. Upravo je najveća obmana i mogućnost dovođenja tolikih u zabludu stavljanje ovakve osobe na Svetu Stolicu.
      Možemo se moliti za obraćenje heretika, i da ih Bog smetne u njihovim nakanama; i da budu razotkriveni.

      Izbriši
  2. Dočim korablja nije potonula. Titanik je kao i lažnu crkvu gradio čovjek , svojom pameću. A znamo kako to završi , jer se čovjek ne spašava po čovjeku nego po Bogu. Korablju je gradio sam Bog , po Noi. A Noa mu bio poslušan u poniznosti i zahvalnosti. Zato ostani u Rimokatoličkoj Crkvi da ne potoneš sa ljudskim mudrolijama.
    ZNAŠ LI DA NAPUŠTAŠ???
    1. Krst- krštenje u Muku i Krv Isusa Krista
    2.Raspelo - križ bez Isusa predstavlja samo dvije poprečne grede
    3. Zaštitu Majke Božje , jer Ona nije samo majka , nego Majka Božja
    4. Time i zaštitu anđela jer je Marija Kraljica Anđela
    5. I Svetih , a oni su podložni Mariji , a ti ih napuštaš
    6. Napuštaš nauk da je Isus Bog , jer On nije samo Sin Božji nnego Bog jednak Ocu i Duhu Svetom.
    7. Sakramente , koji su ti danu da se spasiš
    8. Nauk o Čistilištu , vječnom životu Paklu ,Sudu i kazni.
    9. NAPUŠTAŠ SVE ŠTO SU UČILI CRKVENI OCI , A PRIMILI TVOJI PRECI
    10. svoj spas i spas svoje djece
    11, PRIČEST , primanje samog Boga
    12, Nerazrješivost ženidbe
    13, Mogučnost ispovjedi i oprosta grijeha i svako pomirenje s Bogom.
    Zar se ne bojiš Boga koji te upozorava ; Heb10,26 Jer kad mi griješimo dragovoljno , pošto smo primili poznanje istine , nema više žrtve za grijehe : nego strašno čekanje suda i jarost ognja koji će pojesti protivnike. šTO ČOVJEK POSIJE TO ĆE I POŽETI.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam komu se obraćate. Prije sam dao odgovor na anonimni komentar koji s moje strane objašnjava moju poziciju. Sve što ste naveli, održavam i vjerujem, po milosti Božjoj.

      Izbriši
  3. Netko je ovdje napisao:
    "Papa ili je ili nije papa."
    Nešto ili netko je ili nešto ili netko nije, tako da je to sasvim logično.
    Međutim problem nastaje s definicijom pape, i ako ga se krivo definira dolazi se do kontradikcije.
    Ako je papa nezabludivi Kristov vikar na Zemlji koji je to u svom izvanredovnom i redovnom učiteljstvu, onda imamo na pretek papa koji su bili jedan drugom u kontradikciji, što dovodi samo do dvije mogućnosti:
    1. papa koji naučava suprotno od nauka prijašnjih papa nije papa (konkretno sada papa Frane).
    2. pape nisu nezabludivi.
    Vjerujem u ovo drugo nakon dosta godina u kojima sam vjerovao u prvo.
    Međutim, potpuno je ludo vjerovati kako su pape nezabludivi Kristovi vikari na Zemlji tako da im se moraju pokoriti svi oni koji se žele spasiti ("Unam Sanctam" bula pape Bonifacija VIII) i ne vidjeti istinu kako moderni pape proturječe u svom učiteljstvu prijašnjim papama pa reći kako je Bergoglio pravi Kristov vikar.
    To znači svjesno izjednačavati istinu i laž, odnosno biti od laži.
    Na koncu, ja vjerujem kako je Bergoglio pravi rimski papa (ali ne vjerujem u papizam) jer je izabran prema predviđenoj proceduri, vjerujem dakako da je i heretik kao i mnogi prije, kao što je recimo i Nestorije bio carigradski patrijarh koji je izbačen zbog hereze iz stolice, ali ga ta činjenica nije izbacilo iz popisa carigradskih patrijarha.
    I ako se pogleda popis rimskih papa, onda se vidi da su na njima svi pape bez obzira na pravovjernost, a da su antipape spomenute samo onda kad je netko mimo procedure ustoličen za papu.
    Čak su svojevremeno bila dvojica papa, jedan u zatočeništvu sv.papa Silverije, i drugi na vlasti papa Vigilije koji je sudjelovao u nasilnom izbacivanju prvog i koji je dobio veliki mito od rimske carice da radi u korist krivojerja monofizitizma.
    https://krugzemaljski.blogspot.hr/2018/04/papa-vigilije-i-papa-frane.html
    2.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikad nije bilo proturječja do Drugog Vatikanskog.
      Stavite samo jedan primer i odgovoriti ću Vam.

      Inače, procedura izabranja je neophodna, ali ne i dovoljna. Papinstvo nije sakranenat da djeluje "ex opera operato", već je potrebna katolička vjera u izabranom. Ta se vjera pretpostavlja ukoliko ne postoje snažni i čvrsti razlozi za protiv.

      Izbriši
    2. emil brusic: "Na koncu, ja vjerujem kako je Bergoglio pravi rimski papa... , ... vjerujem dakako da je i heretik...".

      Kako ovakvu teologiju probaviti? Baš je onako ... bergoglianska.

      Zar i u sekularnom, bezbožnom, svijetu izabrani dužnosnik ne gubi zbog svojih bezakonja kredibilitet (i vlast, osim ako je diktator koji silom ostaje na položaju) pa kako onda može u crkvenom svijetu zadržati čast (i titulu) dokazani i svakim danom potvrdjeni nametnik i bogohulnik?

      U slučaju Bergoglia je jasno da je to moguće zato što je Crkva iznutra okupirana slugama "novog svjetskog poretka" koja stvara "jednu" Crkvu, ali to ne znači da je on legitimni papa, jer je činima svojih hereza i bogohuljenja po crkvenom zakonu prestao biti papa (ako je ikad i bio valjani papa, obzirom na njegov kontaminirani životopis od ranije u Argentini).

      V.I.K.

      Izbriši
    3. Vjera je jamstvo za ono čamu se nadamo , dokaz za one stvarnosti kojih ne vidimo.
      ,,Ta se vjera pretpostavlja ukoliko ne postoje snažni i čvrsti razlozi protiv." Evo ja pretpostavljam da papa Franjo ima potrebnu katoličku vjeru . Kad to ne bih pretpostavljao ne samo za njega nego i pape prije njega , ispalo bi da nisam ni kršten. Ako je papa svećenik a to je sakramenat , onda ispada da ni jedan svećenik nije valjan jer već dugo dugo nemamo papu pa tako ni biskupe. Onda nemamo nitko ni valjano krštenje ni ostale sakramente ako nemamo valjane svećenike jer ih nije imao tko zaredit. E, sad mi je jasno odkud toliki razvodi , ratovi , laž , blud... To je to . Možete me obavijestit kad dobijemo pravoga papu i kad ću moći opet na misu. Evo sad mi se sve urušilo , morat ču živjet kao i vi i prestat se pravit da vjerujem da imamo papu , svećenike , misu , da sam kršten ... Odoh obavjestit ženu i rodbinu. Hvala vam svima .
      Robelar

      Izbriši
    4. Vi imate obavezu ŽIVJETI kao kršćanin, posebno u ovim vremenima više nego ikad.

      Izbriši
    5. Robelar, tvoja logika je perfektna da je Katolička Crkva ustanova osnovana od ovoga svijeta, ali nije.
      Glava Crkve nije papa (pa da je i najsvetiji) nego Isus Krist.
      Zar Isus nije garant da Crkva neće biti uništena iako je znao da će ostati malo stado, da neće biti vjere na Zemlji i da će morati da pošalje dva svjedoka kad zasjedne Antikrist na tronu da svjedoče za Boga jer očito neće biti pape, a za to će se pobrinuti Bergoglio jer je već obezbijedio glasačku mašinu za to. Heretici ne mogu da budu pape, ali Isus je uvjek Krist, glava Crkve, vjernicima.

      V.I.K.

      Izbriši
  4. @ja isti:
    "Papinstvo nije sakranenat da djeluje "ex opera operato", već je potrebna katolička vjera u izabranom. Ta se vjera pretpostavlja ukoliko ne postoje snažni i čvrsti razlozi za protiv."
    Upravo ste u drugoj rečenici primijenili načelo "ex epera operato" - jer se pretpostavlja kako vjeru papa ima, dok se u prvoj rečenici rekli da se to načelo ne odnosi to papinstvo.
    @Anonimno:
    "Kako ovakvu teologiju probaviti? Baš je onako ... bergoglianska."
    Ja na rimskog biskupa gledam drugačije nego vi, gledam ga kao svakog drugog biskupa heretika.
    Kao heretik on ne pripada Crkvi, ali budući da ima u posjedu stolicu rimskog biskupa i patrijarha-pape te nema nikoga tko bi ga iz te stolice maknuo, onda ga smatram do daljnjeg rimskim papom heretikom s kojim dakako nisam u zajedništvu.
    Najbizarnije je što ne postoji u papizmu uopće predviđen postupak da se heretika makne sa rimske stolice zato što se pretpostvalja kako je isti nezabludivi Kristov vikar na Zemlji kojeg nitko ne može suditi niti izbaciti iz stolice. U buli "Cum Ex apostolatus officio" pape Pavla IV rečeno je kako se smatra ništavnim izbor heretika za bilo koju biskupsku stolicu, ali nigdje nije predviđeno kako se ta ništavnost treba realizirati u praksi za rimskog biskupa.
    Međutim, povijest prvog tisućljeća kaže drugačije (jer su se rimski pape micali iz stolica i sudilo im se) i o tome sam pisao na svom blogu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Emile, ne, jer ne mogu sumnjati u nešto bez dokaza.
      Jer čak i kad bi bio "tajni heretik", tj. heretik unutra ali to ne ispoljavalo, za dobro Crkve on bi bio Papa. To je općenito učenje Otaca.

      Izbriši
  5. Je papa ali nije.
    Nije papa ali je.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Je papa ali nije.
      Nije papa ali je.
      Robelar"

      Robelar, je li SVET?
      Je li OTAC?

      Nemoj samo reći da je to formalna titula.
      Ako nije svet, a nije nego jedan teški grešnik heretik i bogohulnik i ako nije otac, a nije nego jedan zli očuh pijan od oholosti i mržnje prema vjernicima jer ih nemilosrdno gura na put propasti, kako ga onda jadni čovječe možeš smatrati svetim ocem papom?

      Ako sadržaj ne odgovara formi onda je to krivotvorina, falš, fake, obmana ...
      Ako na to zlo pristaješ onda nisi Isusov, jer ako slijediš i u tvom stilu tako uporno zagovaraš nešto što je suprotno Isusu onda si ti na putu propasti, jer nemaš opravdanja ni razumskog objašnjenja zašto tako uporno (da ne kažem sumanuto) slijediš jednog nepokajanog antikrista.

      Sv. Petar je više nego jednom pogriješio, ALI on se javno pokajao i ispravio pogrešku i tako je zaslužio da ga slavimo kao svetog i kao uzor čovjeku da se nakon grijeha treba pokajati i vratiti svome Isusu Kristu. Vidiš li ti tu negdje na obzorju tvoga "svetog oca papu"?

      V.I.K.

      Izbriši
  6. Istina V.I.K., Petar je po predaji i pred kraj života napravio grešku kada je usred velikog progona pod Neronom htio da napusti vjernike u Rimu, ali je na putu, u bijegu, sreo Isusa koji je išao ka Rimu i upitao ga "Quo vadis Domine?". Nakon Isusovog odgovora Petar se pokajao zbog bijega i vratio u Rim gdje je raspet na križu.
    Dakle, čovjek sa svim vrlinama i manama, ali uvjek spreman na pokajanje i nasljedovanje Isusa do smrti - smrti na križu. E to je bio Papa.

    PP

    OdgovoriIzbriši