ponedjeljak, 16. travnja 2018.

14/04/18 dan pada američkog imperija. I što sad?

"Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima." (Ef. 6:12)

Interesantno je to. Imperiji se podižu mukotrpno, vladaju bjesomučno jedno vrijeme, i kad izgledaju na vrhu svoje moći, već su u biti div na glinenim nogama. Onda Bog koristi kakav kamen kao instrument i sruši ljudsku ustanovu. Padnu kad to nitko ne očekuje.

Egipat daje mjesto Perziji, ova Aleksandru Makedonskom, ovaj Rimu. 

Dolazi Kršćanstvo i traje dosta stoljeća. Mnoga kraljevstva postaju dio istog. Stvara se evropska kultura koja će donijeti napredak velikom dijelu svijeta. Uspješno se brani, van Balkana, od prodora Turskog Imperija.

Prvo šizma istoka, a onda protestantizam jako oslabe kršćanske zemlje. "Slobodno razlučivanje" Svetog Pisma šireno od Lutera priprema teren relativizmu i novom gnosticizmu masonerije. Kršćanske zemlje padaju pred Buržoaskom bezbožnom revolucijom i ova stvara nove ateističke imperije. Napoleona, koji pada vrlo brzo. Onda Velike Britanije koja doseže svoj vrhunac u XIX stoljeću i pred prvi svjetski rat.

Ali britanski imperij pada zbog nemoći svladanja Njemačke. Daje mjesto krajem prvog svjetskog rata novonastajećem američkom imperiju. Ovo se iznimno potvrđuje nakon drugog svjestkog rata.

Izgledalo je da postoji ravnoteža između Amerike i SSSR; ali SSSR je bila samo faza pripremanja Novog Svjetskog Poretka. Pada kao stog sijena 1990. 

Amerika izgleda nezadrživa. Počinje ulaziti (praveći ih) u sve moguće ratove na svim stranama. Njihova oholost prema svima drugima nema granica.

Ali iznutra taj imperij se odrekao svakog odnosa prema Bogu. Stavljaju svoje zakone iznad njega. Oličenje su drkosti i bahatosti. Iskvarili su se do srži kvare sve oko sebe. Hollywood je njihov; njihove su finance (na izgled; drugi su vlasnici i jednog i drugog, drugi su vlasnici Amerike i znamo tko su). Ali to je truli imperij.

I Bog govori "Dosta!". 

"A evo što je napisano: Mene, Mene, Tekel, Parsin. A te riječi znače: Mene: izmjerio je Bog tvoje kraljevstvo i učinio mu kraj; Tekel: bio si vagnut na tezulji i nađen si prelagan; Parsin: razdijeljeno je tvoje kraljevstvo i predano Medijcima i Perzijancima." (Dan. 5: 25-28)

Gotovo je, Trump. Što će biti iza tebe, ne znam, ali ti i tvoji ste gotovi.



[Patrijarski Antiohije i cijelog orijenta pravoslavnih grka, sirijaca i katoličkih grko-melkita zajednički emitiraju osudu agresije protiv Sirije. Između ostalog: napad zapadnih potencija kojima Sirija nije ništa nažao učinila; napad bez ikakvih dokaza, jer ih i nema; napad koji ojačava teroriste i produžava agoniju sirijskih naroda. Napad upravo istog dana kad su međunarodni stručnjaci trebali tražiti dokaze o kemijskom napadu. Žalosno je da toliki kršćani vjeruju više dnevniku nego ovim ljudima koji trpe na licu mjesta.]

Ova je sekvencija događaja ovih dana:

1. Trump najavljuje da će napasti Siriju u roku od 24 do 48 sati.

2. Rusija kaže da će oboriti svaku raketu koja poleti prema Siriji, i da će osim toga uzeti na nišan sve lansirne rampe (brodove i podmornice). To je značilo treći svjetski rat. Ali Rusija je već upozorila da će primjeniti doktrinu Ivanov: odgovor masovnim napadom na sve protivničke baze. Jer pobjeda u ovom ratu mora biti apsolutna ili je poraz.

3. Trump i njegove gazde nisu spremni ići u takav rat gdje ih čekaju, minimalno i prema njima samima barem teški udarci. Ali potrebno je očuvati obraz.

4. Zovu Putina, i u prevodu mu kažu: ne možemo se osramotiti. Neka sirijska armija evakuira svoje garnizone koje ćemo napasti. Doista, ni jedan ranjeni vojnik od kojih 103 poslane rakete (nakon isteka roka od 48 sati!).

5. Međutim, 71 tomahavk je oboren i to tek sirijskim antiraketnim sustavom iz sovjetskog vremena. Amerika i njeni jadni saveznici nisu tako moćni. Plus što Rusija već instalira S-300 sirijcima. Dok oni raspolažu sa S-400, i upravo pripremaju najnoviji S-500 antiraketni sustav.



[Prljavi "Bijeli Šljemovi" prave parodiju od "dokaza" kemijskog napada. Prvo se glumi napad, a poslije pravi selfie.]

Svak tko zna čitati između redova vidi da se Trump osramotio. Ponižen je i slab. Lav bez zubi. Prijeti ratom, ali se plaši ući u pravi rat. Gotov je.

Ali što sad? Da li će tek tako prihvatiti, ne on već oni iza njega, da je imperiju dokončalo? Sad je najopasniji. Kad je kukavica osramoćena, zna podmuklo udariti.



["Kao kardiolog moram reći da je EKG potpuno loše postavljen, nije u stanju dati bilo kakav signal. Ovo je namještena slika".]

U svojoj ludosti i aroganciji, prisiljen je ići naprijed. Gubi svaku racionalnost i ponaša se kao histerično dijete. Rusija izgleda kao jedina odrasla osoba u sobi punoj razmažene djece. Dokle će izdržati? Kad će joj živci popustiti?



[Protiv sirijskog "diktatora", i sa saudijskim prijateljema. Kroz decenije su nas učili da su nacisti bili najveće zlo u povijesti (iza možda inkvizicije). Francuska Revolucija je bila nužna: budući naraštaji će joj zahvaliti. Napoleon heroj, Staljin malo pretjerao, makar mu nakane ne bile tako loše. Ali ne pišu li povijest upravo ovi zločinci? Nije li ovo najveća pošast od kad je svijeta i vijeka?]

U ovoj točci dolazimo ti i ja prijatelju. Ne možemo izgledati poput dokonog domaćina koji napravi sebi šerpu kokica pa gleda kakvu utakmicu ili film da vidi "što će biti".



[Pogledaj ovu sliku. Sirijski pravoslavni na Veliki Petak. Ovaj režim i ove ljude napadaju zločinci Zapada.]

Sad je naše vrijeme kad trebamo odgovoriti usrdnom molitvom i pokorom - bolje posebno mrtljenjem (vježbam se u strpljivosti, ne bunim se, ne mrmljam, podnosim glad, žeđ, vrućinu, nepristojnost oko sebe a da ne izgubim mir, itd.); pokora zna ne malo puta proizvesti osjećaj "ja sam nešto", tj., duhovne oholosti - jer ovo je borba između dobra i zla. Ovdje je još jednom pravo mjesto za citat iz poslanice efežanima stavljenim na početku. Đavao hoće odvesti što više ljudi u vječnu muku, i to je najgora posljedica rata i sveopće mržnje. I imaj na umu da su molitva uz svet život doista djelotvorni.




Uz molitvu, potrebno je buditi svijesti uspavanih o ovim pitanjima. Nema tko da kaže evropskim narodima da su namjenjeni za zamjenu s jedne strane, a s druge da će stalno biti gurane u ratove. Ono što sionistima ne odgovara, kao Brexit na primjer, traje godinama makar se odlučilo na referndumu. Dok ratovi planu preko noći a da te nitko ne pita. Mase nisu u stanju vidjeti ni tako elementarnu stvar. Netko ih treba probuditi.



[Sky News prekida britanskog generala u pola rečenice otvorenih usta kad se pitao "zašto bi Asad koristio kemijsko oružje upravo sad, kad dobiva". I ne samo sada, već zašto ga nije koristio kad mu je bilo gusto. Najosnovnijoj logici je zabranjen pristup mas medijima. Orwell, 1984.]

Nemoj poći na spavanje misleći da "ne će ništa biti". Može biti da se nađeš u požaru zahvaćenom kućom.

DODATAK:

Trump je svjestan značenja oborenih 70% raketa od sovjetskog antiraketnog sustava starog 40 godina. Zbog toga to niječe.

Rusi i Sirija to tvrde od prvog dana, nešto što je praktično ušutkano na zapadu:


Broj komentara: 5:

  1. Bio sam u Siriji duže od mjesec dana nekoliko mjeseci prije početka sotonskog rata nametnutog toj napaćenoj zemlji i njenom narodu koji, siguran sam, ogromnom većinom nije ni sanjao što im spremaju demonski-iluminatski-sionistički "oslobodioci"-demoNkrati.

    Svaki dan sam išao na misu u divnoj katoličkoj crkvi koja se nalazi na najljepšoj poziciji u biblijskom gradu Laodiceji (današnja Latakija) i nikad nisam osjetio ni najmanju neprijatnost. Cijelo vrijeme moga boravka tamo osjećao sam se kao u nekom mediteranskom gradu Italije ili Španije.

    Najljepše pjevanje u životu doživio sam u toj crkvi kada su pjevale časne sestre Karmelićanke. Kao da su andjeli nebeski pjevali, a misa polnoćka je bila doživljaj za sebe. Prepuna crkva (koja nije puno manja od zagrebačke katedrale!), divan osjećaj sreće vjernika što slave rodjenje Gospodina Isusa Krista.

    Zaista je ogroman zločin na djelu u Siriji koji mogu činiti samo prokletinje - sotonske sluge.

    P.K.

    OdgovoriIzbriši
  2. Evidentno je kako se ovim insceniranim napadom spašavalo obraz Trumpu i SAD.
    Međutim, ako se ruši carstvo SAD, to ne znači kako se uspostavlja dominirajuće kinesko ili rusko carstvo.
    Zanimljivo je kako se u Kini počela dopuštati sodomitska propaganda na internetu.
    Po mojem sudu, ne stvara se neko novo antiglobalističko carstvo kontra postojećem pod SAD, nego o metaformozi istog.
    http://krugzemaljski.blogspot.hr/2018/04/kina-pod-zracnim-napadom.html

    OdgovoriIzbriši
  3. Kakav je to osjećaj odvratnosti živjeti u svijetu u kojemu caruju oholi bezbožni razvratni razbojnici, Djavolje sluge koji non-stop baljezgaju o moralu, pravdi, demokraciji, ljudskim pravima, miru, slobodi... a rade sve suprotno od toga.
    Dok se igraju rata (sve u ime mira, slobode, demokracije, ljudskih prava...) u kojem krv nevinih teče potocima oni tako prinose krvavu žrtvu svome bogu Luciferu.
    Koliko li će Bog ovo zlo još trpjeti?

    Dodji Gospodine Isuse Kriste, što prije, jer mi već živimo u paklu i samo nas ti možeš spasiti Spasioče naš.

    V.

    OdgovoriIzbriši
  4. Živite kao da će sto godina biti mir a pripremajte kao da će sutra biti rat.
    Za rat je potrebno dvoje.
    Vodite ljubav a ne rat.
    Pravedan rat.
    Narodnooslobodilački rat.
    OdbRambeni rat.
    Vjerski rat.
    Ideološki rat.
    Rat svjetova.
    Hladni rat.
    Kulturološki rat.
    Rat civilizacija.
    Atomski rat.
    Konvencionalni rat.
    Ratna industrija.
    Ratni izvjestitelj.
    Rat spolova.
    Ratni profiteri.
    Ratni invalidi.
    Žrtve rata.
    Rat, Rat , RAT...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Za rat je potrebno dvoje.
      Vodite ljubav a ne rat."
      Ako ne bi bilo onog koji bi branio, ne toliko sebe već Domovinu i pravdu, onda bi zli pobijedili.
      Primjer za Siriju: neka se preda Asad i neka kolju džihadisti.
      Druga poslovica je hipićka, lažne nove nade bazirane samo na ljudskim snagama. Uostalom, "ljubav" na koju se ustvari cilja nije ljubav.

      Izbriši