četvrtak, 14. lipnja 2018.

Kard. Ravasi manipulira Evanđelje protiv nove talijanske vlade

Da je Kardinalu Ravasi drago biti u dobrim odnosima sa masonima, to nam je poznato.


["Draga braćo masoni". Odatle odgovor katoličkih blogera:]


S njima izgleda da se lijepo osjećaju. A sa novom vladom, koja izričito zabranjuje da masoni budu u ministarstvima, ide malo teže.

Povodom polemike vezane za brog Aquarius, Ravasi daje poruku na Twitteru:


"Bio sam stranac, i niste me prihvatili", citirajući Evanđelje po sv. Mateju.

Ali stranac o kojem govori Isus Krist nije onaj koji dolazi osvojiti tuđu zemlju. Zahvalan je što je primljen, i trudi se da pošteno radi u zemlji koja ga prihvaća. Prema tome, citat je manipuliran za određeni politički pravac i program.

Stoga jedan komentarista ispravno odgovara:


"došao sam za prodavati na ulicama, za silovati, za islamizirati, za živjeti na račun drugih i niste me prihvatili".

Očito im je preko glave i više ne gutaju priče za malu djecu.

Ali navesti ćemo i par citata koji se ne mogu propustiti:

"On je od jednoga stvorio sav ljudski rod i rasporedio ga po svoj zemaljskoj površini, postavio je određena vremena i granice za prebivanje ljudi..." (Djela Apost. 17:26).

"Ljubi svog bližnjega kao samog sebe" (Mk 12: 31).

Ljubav nadmašuje pravdu, ali ljubav ne može biti nepravedna.

Broj komentara: 5:

  1. Vidim da se naši komentatori VK PM PĆ ... ne javljaju , pa da malo uzburkamo ovu učmalost . Činjenica je da je oko 250000 Hrvata otišlo van Lijepe naše. To je silna brojka i šansa za pogansku Europu da ponovno prihvati katoličanstvo. Samo da svaki od naših emigranata obrati jednog evropljanina to je već nešto. No kako vidim u Irskoj su sasvim zakazali jer evo izglasan pobačaj. Stvarno naši gdje god dođu nemaju sreće. Zato se pitam nije li naša crkvena vlast slabo obučila ove evangelizatore?
    JE LI I CRKVA KRIVA ZA ODLAZAK MLADIH?
    Kriva je jer su mladi razočarani i u Crkvu i u njenu hijerarhiju. Ne govorim sad o svjetovnoj vlasti nego o Crkvenoj vlasti. Je li to njezin uspjeh što toliki mladi odlaze i što kažu da se nikad više neće vratiti? Kada bi mladi imali podršku i oslonac u Crkvi ne bi nikuda išli. Međutim oni to u Crkvi ne vide , oni doduše pripadaju Kristu , ali im sama Crkva daje loš primjer. Ako je Krist propovjedao jedno , a Crkva govori drugo , onda se mladi odvajaju od takve Crkve. Onda se hijerarhija Crkve čudi kad mladi vele Bog da , Crkva ne. Kad viide mlitavu Crkvu koja povlađuje grešnicima na vlasti mlad čovjek neće sljediti takvu Crkvu ni njene poglavare. To nije neposlušnost nego poslušnost jer se večma treba pokoravati Bogu nego ljudima. Mladi ljudi nisu više slijepo poslušni niti se može njima upravljati lažima . Zato odlaze jer vide nepravdu , ne sraznjer onoga što bi trebalo biti i onoga što može biti. Crkvu će od sad činiti elite na vlasti i to samo ako budu htjeli. A htjet će ako će Crkva biti njima poslušna a ne Bogu. Jer oni se smatraju bogom pošto imaju vlast. Zato Crkva ne da je odgovorna , nego je najodgovornija za odlazak mladih. Ona ne slijedi Boga nego čovjeka koji se gradi Bogom. Biti će te kao bogovi ako se priklonite onima koji su takvi. Ako ne , otiđite.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se nadam da se mnogi od njih vrate. Makar kad vide kako je život vani teži nego kod svojih.
      Ne bih krivio crkvene ljude toliko za to. Uglavnom se čuje kako pozivaju mnoge na povratak, i godinama upozoravaju katolike da ne idu vani. Sjećam se poziva Kard. Kuharića još osamdesetih godina hrvatima u Australiji: "ne zovite svoju rodbinu i prijatelje da idu s kod vas". Itd.

      Mislim osobno da su hrvati - slično je i kod srba - previše željni "dobrog" materijalnog statusa. A to treba razbiti. Znati cijeniti ono što imaš i biti zadovoljan s time. Ni poslijeratno (nakon 45) vrijeme nije bilo previše dobro. Današnja mogućnost putovanja i viza pogoršava stvari. Treba se naviknuti na skromniji život.

      Jedna osoba dobro mi to reče: "Pogledaj - kaza mi -, naše ljude. Ne roštiljaju bez 5 kg mesa. A muslimani pale vatru za pet ćevapa".
      Naš narod ima dosta toga za preispitati.

      Izbriši
    2. Robelare, po nekom čudu ovdje bih se donekle s tobom i složio.

      VK PM PĆ

      Izbriši
    3. Istina je da će se mnogi od njih vratiti , i to neki u mrtvačkom sanduku a neki kao ishlapljeli i izrađeni starci koji će ovdje stvarati redove po ambulantama i bolnicama a uplačivali su u strano zdravstvo. Takvi tu dođu samo proživjeti koju godinu jer bi vani sa tim mirovinama morali jesti u pučkim kuhinjama i kopati po smeću kao ovi ovdje naši. Međutim takvi su ovdje sa tim mirovinama ovdje carevi , a ne libe se ni jednom mjesečno pokazati odrezak od strane mirovine u konzumu i zatražiti popust od deset posto kao ovi naši jadnici. To je prava istina. Svi koji su vani radili a ovdje gradili kuće im puste , jer su im se djeca pogubila i ostala vani. A sve te kuće ne mogu pokupovati naši tajkuni jer nekretnine im ne znaće ništa. Tako ima kuća i imanja na prodaju u bescjenje , naravno ne na moru. Što vrijedi svo bogatstvo svijeta steći a izgubiti dušu? Koliki su upravo tako prošli ili su krenuli tim putem. Otići i imati , a izgubiti Boga. Ne kaže uzalud Isus da Bog i bogatstvo ne mogu zajedno i nešto ono o devi i iglenim ušicama. Lijepo je doći za Uskrs i Božić kući u novome BMWu , a otići ustvari prazan kakav si i došao. Naši još uvijek misle vani raditi a ovdje živjeti. Ili oni koji misle otići i nešto zaraditi samo zato da bi ovdje mogli potplatiti i dobiti posao u državnoj kancelariji. Nepravda se uzdiže do Boga i neće biti blagoslova ni vani ni kod nas dok Bog ne dobije mjesto , slavu i čast koja mu pripada. A On će to i onako sam uzeti jer On svoje slave ne da nikome , On je suveren , On je Gospodar , Svevladar , Kralj nad vojskama. I svaka će pesnica podignuta protiv Njega usahnuti.
      Robelar

      Izbriši
    4. Ovo pišem da ne bi bilo tako kod mnogih. Neki se vraćaju mnogo prije toga. Kruta stvarnost će pomoći otvoriti oči tolikima. Nadam se i molim za to.
      Ali, ako se na stvari gleda materijalno, nema rješenja.

      Izbriši