četvrtak, 7. lipnja 2018.

Nevjerojatno pismo talijanskog ministra obitelji Lorenzo Fontana: "Ne plašimo se suprostaviti se diktaturi jednoumlja"

Pismo je upućeno listu Il Tempo, u pravom smislu antisustavnom (protiv današnjeg vladajućeg sustava). Ovo je, između ostalog, konstatacija da se u Italiji dogodio neočekivani obrat na bolje. Za naći nešto slično u evropskoj povijesti trebalo bi se vratiti do ispred drugog svjetskog rata. Prenosim pismo u cjelosti. Skrećem samo pažnju na činjenicu da Lorenzo Fontana citira nikog drugog do Sv. Papu Pija X. Bog te sačuvao, Lorenzo.


"Dragi Direktore, zahvaljujem se Vama, listu Il Tempo, Vašem uredništvu i svima onima koji su mi izrazili podršku u danima u kojima smo svjedoci snažnog napada ne samo protiv mene, već protiv vrijednosti s kojima se identificira tiha i mirna većina naše zemlje.
Ono što smo vidjeli podsjeća gorko na predviđanja Gilberta Keith Chesterton: "Mačevi će biti izvađeni za pokazati da su listovi zeleni ljeti", proroštvo koje nam više ne izgleda tako daleko. I upravo je to ono što se dogodilo. Rekli smo stvari koje smo smatrali normalnim, skoro prihvaćene samima po sebi: da jedna zemlja za napredovati treba imati djecu, da se majka zove majka (i ne roditelj 1), da se otac zove otac (i ne roditelj 2). Rekli smo da posljednji i jedini koji trebaju se pitati o odgoju, rastu i čuvanju djece su njihovi očevi i majke, presveti princip slobode. Reakcija - izvjesnih krugova koji od relativizma prave svoju zastavu - bila je vrlo nasilna. Počeo je žestoki rafal psovki, uvreda, čak i osobnih, i prijetnji (koje je se prijaviti kompetentnim službama). Društvene mreže su prošile utjecaj ove akcije...

Živimo u čudnim vremenima. Nalet izvjesnih relativističkih ideologija prelazi granicu realnosti, dolazeći i do toga da se dovodi u pitanje očiglednosti, koje su odraženeu našem Ustavu: "Republika priznaje pravo obitelji kao naravnoj instituciji utemeljenoj na braku", stoji u čl. 29, koja je princip mog djelovanja kao ministra.

Rekavši ovo: nasrtaji elite ne plaše nas i ne plaši nas suprostaviti se diktaturi jednoumlja.
Idemo naprijed, vrlo motivirani, imamo mnogo projekta za uvesti. Činimo to sa mnogima koji, kao Vi, pokazuju nam svoju solidarnost. VI ste bili, u velikom broju, i svi zaslužuju iskreno zahvaljivanje. Povijest nas krijepi: "Zvati će vas papistima, natražnima, nepomirljivima, klerikalcima: budite ponosni!", rekao je Sv. Pio X. I ponosimo se što se ne plašimo zvati kršćanima, zvati se majkama, očevima, biti oprijedjeljeni za život. Imamo dosta široka ramena za oprijeti se besplatnim napadima odgovarajući evidencijom čina, snagom ideja i konkretnošću akcija. Čast slobodnim novinama koje imaju hrabrosti ići protiv struje. Nikad kao u ovim trenucima boriti se za normalnost je predstavljalo herojski čin.

S poštovanjem,

Lorenzo Fontana, Ministar Obitelji

2 komentara:

 1. https://gloria.tv/article/GURGoPv4hc686JNfRPnjTRp4D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. 》Biskup ponvalja: Franjo je antipapa

   Današnju crkvenu krizu može riješiti samo skupina kardinala koji smatraju da je izbor "Franje milosrdnog" 2013. godine nevažeći, monsinjor René Gracida (94), umirovljeni biskup Corpus Christija u Teksasu napisao je 2. lipnja na svom blogu abyssum.org.

   Već je u travnju izjavio da Franju smatra antipapom.

   Prema Gracidi, neki kardinali, uključujući Jorgea Bergoglia, prekršili su Kanonsko pravo smišljajući ono što je postalo poznato kao "mafija sv. Gallena", pa su stoga sada ekskomunicirani.《

   Što reći na ovo? Nažalost glas vapijućeg u duhovnoj pustinji vjernika družbe koja je zaposjela Vatikan.

   V

   Izbriši